Kako odabrati fotelju u skladu sa svojim karakterom?

dve-fotelje

Pexels.com

Kao što stanje nečijeg radnog stola može mnogo da govori o osobi, njenom karakteru i sposobnostima za organizaciju tako i bilo koji komad nameštaja u domu može mnogo da kaže bez ijedne reči. 

Uređenje enterijera svakog doma je poseban zadatak kojem svako voli da posveti pažnju, kako planiranju tako i samoj realizaciji želja i ideja. 

Međutim, izbor jednog posebnog komada nameštaja može mnogo govoriti bez reči, a u pitanju su fotelje

Organizovani ste i stvari radite temeljno i promišljeno ako imate modele na razvlačenje

Ako je vaš izbor za dnevni boravak fotelja koja ima funkciju razvlačenja u dodatni ležaj onda ste vi osoba koja misli na sve. To znači da ste skloni dobroj organizaciji, koja voli da planirana i promišljena je, a gde se mislilo na svaki detalj i sitnicu. 

To je odraz vaše ličnosti koji govori o tome da težite povezivanju lepog i korisnog. Fotelje ovog tipa mogu biti različitog dizajna, boja i izgleda čime značajno mogu imati uticaj na izgled enterijera. U vezi sa tim one su praktične i funkcionalne zbog svoje mogućnosti razvlačenja u dodatni ležaj. 

Može se koristiti kao dodatno mesto za sedenje, popodnevni odmor ili dodatno mesto za spavanje kada dođu gosti u posetu. Praktično, zar ne?

Unikatni modeli podsećaju na filozofe

Kada u nečijem domu skladno uređen nameštaj i celokupan enterijer krasi unikatni model fotelje koja ne može a da ne zapadne za oko zbog svog specifičnog izgleda, dizajna ili boje onda je vrlo moguće da se radi o filozofu. 

fotelja-papuče
Pexels.com

Pod time se podrazumeva da je reč o osobi koja voli duge razgovore na razne životne teme, koja je kreativna i radoznala istovremeno i koja na taj način voli da skreće pažnju na sebe. Za te ljude se smatra i da se zbog svojih karakteristika ističu u društvu kao voljeni i interesantni, često sa odličnim smislom za humor. 

Ti modeli fotelja u njihovom domu samo naglašavaju ono što ono u sebi nose, što je uvek autentično i iskreno, lepo i korisno. 

Čuveni wing model rezervisan je za ljubitelje ljudskih odnosa i posmatranje tih relacija 

Moglo bi se reći da većinu ljudi Wing fotelje podsećaju na one koje često gledamo u filmovima i serijama da poseduju psiholozi i psihoterapeuti u svojim ordinacijama. Razlog za tu su njihove karakteristične lagano krivudave strukture sa visokim naslonima koje mogu podsećati na krila. Te otuda i ova povezanost sa ljubiteljima ljudskih odnosa i načina razmišljanja. 

Mogu biti dostupne kao kožne ili u štofu, mogu imati okrernu bazu ili biti stabilne, a kao dodatak mogu imati i tabure. A pružaju savrešnu udobnost sedenja i razmišljanja o ljudskim odnosima, relacijama, porodičnom funkcionisanju i drugim sličnim stvarima. 

Šta govore retro modeli?

Za one koji vole da neguju duh tradicije i koji vole da u svom okruženju imaju određene stvari koje ih podsećaju na likove iz svog života, neki period vremena ili nešto treće koriste za to retro modele fotelja. 

To se može još tumačiti i sa drugog aspekta koji se odnosi na to da je možda reč o ljudima koji vole da putuju i istražuju sve oko sebe i van granica svoje zemlje. 

Retro modeli mogu biti odraz poštovanja prema istoriji, težnji ka kvalitetu izrade koji je nekada bio prioritet i jednostavnost u uređenju enterijera. 

admin

Read Previous

Kako provesti uzbudljiv dan u Beogradu?

Read Next

Kako dizajn ambalaže proizvoda utiče na njegovu prodaju

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *