Nega lica nakon ubrizgavanja hijaluronskih filera

nega-lica-maska-devojka

Pexels.com

Nakon ubrizgavanja filera hijaluronske kiseline nega lica mora biti usmerena na što bolje rezultate intervencije i njeno duže trajanje. Svaki lekar daje uputstvo za pravilan oporavak, ali generalan savet je isti bilo da je u pitanju uvećanje usana, uvećanje jagodica ili popunjavanje bora hijaluronskih filerima.

Kako neposredno nakon tretmana treba negovati lice? Kako da hijaluron što duže daje dobre efekte na koži? Kako da se postepeno razgrađuje?

Hijaluron u koži može trajati mnogo duže ako se poštuju saveti za pravilnu negu lica, pročitajte u nastavku daljeg teksta. Pravilno održavajte kožu koja će vam vratiti višestruko bolje.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluron je prirodni sastojak kože i zadužen je za to da koža bude elastična, blistava i bez bora. Njegova uloga je da zadržava tečnost i služi za hidrataciju kože.

Oko 30. godine u koži se smanjuje količina hijalurona pa se javljaju prve bore, a što više vremena prolazi elastičnost više opada pa se koža isteže i postepeno spušta na dole. Zato se kod uznapredovalih starenja sreće višak kože koji se vidi najviše primeti na koži oko očiju i liniji brade. Nakon 30.te kreme i slični preparati nisu dovoljni za dubinsku hidrataciju i kvalitetnu negu. Dakle, nedostatak hijalurona je prvi korak ka postupnom starenju kože pa se sa njegovim nadoknađivanjem usporava starenje i odlažu veće promene.

Hijaluronski fileri predstavljaju visoko-koncentrovan veštački hijaluron, najsličniji ljudskom. Postoje njegove različite vrste i linije za uvećanje usana, jagodica, korigovanje izgleda brade, korigovanje izgleda nosa, ali postoje i vrste hijalurona različite koncetracije posebno formulisan za peglanje bora na pojedinim regijama lica. Kombinovanjem ubrizgavanja različite koncentracije se dobijaju najbolji rezultati.

Kako izgleda nega lica u prvim danima nakon ubrizgavanja hijalurona?

Postupak ubrizgavanja hijalurona je jednostavan, bezbedan i radi se ambulantno, ali je dobro ispoštovati savete da bi se što brže primetili puni efekti ubačenog hijalurona.

Prvih nekoliko dana je dobro spavati sa podignutom glavom, ne treba masirati lice i izbegavati vruće napitke, napor, saune i sunčanje.Za otok i modrice odlične su hladne obloge, ali  ne pritiskati područja koja su tretirana. Koži treba dati vremena da se privikne na intervenciju i da filer odradi svoju ulogu koju treba da ima u potkožnom sloju.

Ne treba biti iznenađen izgledom nakon ubrizgavanja i važno je sačekati da se otok povuče da bi se video najbolji rezultati postupka. Normalno je da se prvi rezultati neće svideti, ali će biti bolji nakon proteka vremena.

Dugoročna nega lica nakon ubrizgavanja hijalurona

Ubrizgan hijaluron je izuzetno koristan, ali ako želite duže efekte i još bolje rezultate, važno je negovati kožu pravilno između dva tretmana hijalurona!

Svakodnevna nega lica je prvi korak ka blistavoj koži koja je dubinski hidrirana i elastičnija. Važno je nanositi vitaminske kreme koje hrane površinski sloj kože i donose pravilnu negu svaki dan.

I tretmani za čišćenje i hidratacije lica su važni i trebalo bi ih sprovoditi periodično, naročito ako koristi hijauron za popunjavanje bora. Na ovaj način rezultat zatezanja lica može trajati dosta duže nego samo kada se isključivo ubrizga hijaluron i ne kombinuju drugi postupci za pravilnu negu i podmlađivanje.

Sličan savet je i kod hijaluronskih filera za uvećanje i korigovanje nekih regija na licu gde je takođe dobro da se koža neguje i hrani pa da se značajno uspori razgradnja filera u koži.

Najbolji hijaluronski fileri

Kada se ugrade najbolji hijaluronski fileri ne samo da traju duže, već ih i koža bolje prihvata pa izgledaju sasvim prirodno i dobro se razgrađuju. Ovo poslednje je jako važno jer se loš hijaluron grudva pri razgradnji pa se na površini kože vide njegovi tragovi što ne izgleda lepo.

Pošto pacijenti ne znaju vrste i sastave hijalurona treba odabrati polikliniku za estetske intervencije sa iskustvom i zadovoljnim klijentima i tako, bez brige, ceo proces prepustiti stručnim lekarima koji znaju koji hijaluron ubrizgati u koje područje da bi se dobio najbolji rezultat intervencije.

Jedan od najtraženijih postupaka jeste zatezanje lica hijaluronom i uvećanje nekih delova lica sa ovim filerima. Od hijaluronskih filera zavisi koliko će rezultat biti dobar, a od kasnije nege će zavisiti koliko će efekti trajati na koži.

Kada se ovaj postupak kombinuje sa dnevnom rutinom čišćenja i povremenim tretmanima za negu lica dobija se najbolji rezultat gde koža ostaje glatka, zategnuta i elastična dugo vremena, a razgradnja hijalurona neprimetna uz odlične rezultate koji su duže vidljivi.

Ako se na vreme počne sa intervencijama za podmlađivanje, tragovi starenja će biti minimalno vidljivi, a zrela koža neće odavati broj godina.

Nega lica u mladosti će pomoći da se efekti vide i kasnije. Fileri hijaluronske kiseline svakako čine da koža bude dubinski hidrirana i služe kako za korekcije tako i za podmlađivanje. Da li bi vi ubrizgali hijaluron i koji bi to postupak bio? Koliko inače brinete o nezi kože na licu?

Pišite nam svoje komentare nakon čitanja teksta, želimo da čujemo i vaše mišljenje o kozmetičkim procedurama ovog tipa.

Srbijanka Stanković

Read Previous

Na koji način online kupovina alata štedi vaše vreme i novac?

Read Next

Šta je ASO – App Store Optimizacija

2 Comments

  • Moja supruga je skoro radila botox na nano klinici meni je muka kad je gledam pred ogledalom mogu da zamislim kako je njoj.

  • Ove stvari se usavršavaju, može da se pogreši i da se vidi da je operacija i ugradnje filera omašila, ali to je postalo retkost. Barem je moj utisak da žne izgledaju prirodno i lepo, i svaki put se začudim kada kažu koliko imaju godina. Lice i koa na vratu kaže nekoliko manje. Još da izmisle nešto za ruke 🙂

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *