Izbor savršenog prostora za vaše venčanje

Postavljen sto za proslavu venčanja

Ako ste jedan od onih parova koji u skorije vreme planiraju da stanu na ludi kamen, verovatno vam se sva ta gužva  oko venčanja čini jako stresnom i napornom. Međutim, to zaista ne mora biti tako. Ključ svega je dobra organizacija i dovoljno vremena, kako bi vaš najlepši dan protekao savršeno. Ali šta ako nema dovoljno vremena, i sve se odigrava ubrzanim tempom. Ne brinite, nema potrebe za panikom, jer sve ćete stići i na kraju ćete biti zadovoljni i srećni. Najbitnije je da ne preuzimate sve na sebe, već da zatražite i prihvatite pomoć porodice ili prijatelja.  Vi isplanirajte sve, pa delegirajte pojedine obaveze, i tako ćete sebe bar malo relaksirati.

Što pre shvatite da idealno venčanje ne postoji, to će vam svakako biti lakše. Uvek se moraju desiti bar neke sitnice, koje će nas iznervirati, ali to svakako ne znači da će vaše venčanje biti uništeno. Najbitnije je da se volite i da budete srećni, i onda će sve ostalo biti savršeno. Za početak odredite datum venčanja i odaberite venčanicu i odelo, jer su to zaista jedne od važnijih stvari. Zatim sledi odabir savršenog prostora u kome će se desiti vaša bajka.

Kako odabrati pravi event centar?

Jedna od prvih stvari kada se radi o izboru lokacije, svakako jeste sam prostor, i to da li vam se on dopada. Ali svakako bi najbolje bilo da prvo napravite spisak gostiju, pa da tek onda birate savršeno mesto za čitavu ceremoniju. Jer verujte da će vam na kraju biti bitno sa kim ste proveli taj dan. Naravno, postoji i druga opcija. Da rezervišete prostor, a da na osnovu njega i broja mesta koje on nudi pravite spisak zvanica. Vi odaberite onu opciju koja vam se čini boljom i praktičnijom u odnosu na sve vaše potrebe. Danas, postoje event centri, pravljeni specijalno za ovakve prilike, pa sigurno ćete pronaći neki koji odgovara svemu što ste zamislili. Ili već imate idealan prostor, koji vam je zapao za oko i rešili ste da baš tu napravite vaše venčanje.

Morate biti fleksibilni kada su datum i prostor u pitanju, jer se može desiti da je taj prostor već zauzet onog dana kada je venčanje. U tom slučaju imate dve opcije, ili promena datuma ili da potražite neki drugi prostor. Najbitnije je da izaberete mesto koje će moći da udobno smesti sve vaše goste, bez obzira koliko ih imate. Odabir mesta zavisi i od strukture vaših gostiju. Ako su gosti pretežno osobe mlađe generacije u obzir dolaze razne varijante. Ali ako imate dosta starijih zvanica, kao i parove sa decom, onda birajte neku veću salu, event centar ili restoran.

Nekoliko sitnica koje će vam puno značiti

Prilikom odabira event centra u kome će se sve dešavati, obratite pažnju na detalje i pogodnosti koje vam nude. Mnogi od njih imaju prostoriju u kojoj se mlada može pripremati, pa nema potrebe da trčite kod frizera ili šminkera. Na taj način izbegavate gužvu i preterano jurcanje po gradu. Takođe, raspitajte se u koje vreme je čitav prostor vaš, da li je to na ceo dan ili ipak ima određena satnica, koja je predviđena za vaš događaj. Razmislite i da li želite da se sam čin venčanja obavi pred svim zvanicama, ili želite da to bude intimna ceremonija sa vašim najbližima. Isplanirajte satnicu za sve i dogovorite se sa osobljem u vezi svih detalja. To podrazumeva čin venčanja, zatim svečani ručak, vreme predviđeno za fotografisanje, kao i vreme za prvi ples i sečenje mladenačke torte.

Postavljen sto za goste na venčanju

Dogovor oko hrane i pića

Kada su u pitanju hrana i piće koje planirate da služite na venčanju, postoje dve opcije. Da vi nabavite sve, a da konobari samo služe ili da vam na mestu koje odaberete uračnaju sve u uslugu. Morate imati na umu, da neka mesta zahtevaju da služe isključivo svoje piće, jer imaju i svoj bar. Ali ako vam dozvole da vi nabavite piće, verujte da ćete mnogo novca uštedeti.

Isto je i sa hranom, mnogi imaju iskustva sa različitim odabirom menija, pa takođe insistiraju da oni organizuju sve oko nabavke namirnica i pripreme hrane za venčanje. Ako vam se ne sviđa njihov izbor jela, pitajte ih da jelovnik prilagode vašim željama. Najbitnije je da hrana bude sveža i ukusno spremljena. Odmah pitajte i za plaćanje, jer sigurno ne morate uplatiti čitav iznos odjednom. Postoje gosti koji se nakon čina venčanja možda neće zadržati na ručku, pa je najbolje da date kaparu, a da kada se na kraju sve sabere doplatite ostatak.

Prostor na otvorenom i smeštaj gostiju nakon venčanja

Na vreme ne možete da utičete, pa ako ste planirali fotografisanje napolju odmah obezbedite i rezervu, za slučaj da pada kiša. Mnogi restorani i event centri imaju unutrašnje prostorije koje se mogu prilagoditi vašim željama, kada je u pitanju fotografisanje. Naravno, lepše će biti ako budete mogli da se slikate napolju, ali ako bude loše vreme jednostavno morate imati alternativu. Zbog ovoga ne treba da se nervirate, jer prosto to je viša sila, i ne zavisi od vas.

Ukoliko među zvanicama imate prijatelje ili rodbinu koja dolazi iz nekih drugih mesta, poželjno je da im obezbedite smeštaj. Birajte mesta koja u sklopu usluge imaju i mogućnost smeštaja za goste, kao i apartman za mladence. I smeštaj rezervišite na vreme, kako kasnije ne biste imali brigu i oko toga. Isplanirajte sve i svoje planove stavite na papir, pa na vreme krenite u realizaciju planiranog.

mateo

Read Previous

Saveti za pouzdane investicije

Read Next

Ideje za nekonvencionalno venčanje: Kako da vaše venčanje bude jedinstveno

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *