Ideje za nekonvencionalno venčanje: Kako da vaše venčanje bude jedinstveno

par-nekonvencionalno-venčanje

Pexels.com

Kada planirate svoje venčanje, možda želite da bude drugačije od tradicionalnih venčanja koja ste do sada videli. To je u redu! Nekonvencionalno venčanje može biti veoma zabavno i jedinstveno. 

Šta znači nekonvencionalno venčanje? To znači da planirate venčanje po sopstvenom ukusu, sa neobičnim idejama i elementima koji će ga učiniti drugačijim od ostalih.

Možda biste voleli da se venčate na otvorenom, u prirodi, na prelepom polju ili pored jezera. Takođe, možete razmišljati o alternativnim mestima kao što su umetničke galerije, fabrike ili privatne kuće. Važno je da izaberete prostor koji se vama i vašem partneru dopada i koji ima poseban značaj za vas.

Originalni pozivnice

Kada se planira nekonvencionalno venčanje, može se početi sa stvaranjem uzbuđenja već sa pozivnicama. Umesto klasičnih pozivnica, razmislite o neobičnim oblicima, bojama i materijalima. Možete napraviti svoje pozivnice ručno ili potražiti one koje imaju originalne dizajne ili natpise. Na taj način, vaši gosti će znati da će biti deo nečeg posebnog i drugačijeg od uobičajenih venčanja.

Venčanje u prirodi

Jedna od nekonvencionalnih ideja za venčanje je da se održi u prirodi. Možete odabrati prelepi salaš ili neki vinograd kao pozadinu za vašu ceremoniju. Razmislite o postavljanju cvetnih aranžmana, visećih svetiljki ili balona kako biste dodali poseban šarm i lepotu venčanju.

Nekonvencionalno venčanje ne znači da morate potpuno izbaciti obredne tradicije. Možete ih prilagoditi ili dodati svoj lični pečat. Na primer, možete napisati sopstvene zavete umesto tradicionalnih, ili zamoliti goste da se uključe u ceremoniju na neki poseban način. Važno je da ceremonija odražava vas kao par i da ima lični i autentični dodir.

Autentična dekoracija

Jedan od načina da vaše venčanje bude nekonvencionalno je kroz takozvanu uradi sam dekoraciju. Možete sami napraviti cvetne aranžmane, napraviti personalizovanu gde će svaki sto biti različito dekorasan ili čak ručno praviti svadbene poklone za goste. Ovo će dodati poseban lični dodir vašem venčanju i učiniti ga jedinstvenim. Umesto tradicionalnih ruža i ljiljana, razmislite o neobičnom izboru cvetova za dekoraciju. 

Možete birati egzotične cvetove ili one koji su neuobičajeni za venčanja. Na primer, divlje cveće će dodati poseban šarm i originalnost vašem venčanju. Jedan od prelepih primera nasvakidašnjih sala je i Ser Gilles Wedding, mesto koje oduzima dah svojom autentičnom dekoracijom i nesvakidašnjim prizorom staklenog poda sa pogledom na prelepe ruže.

Ako želite da vaše venčanje bude nesvakidašnje, možete razmisliti o tematskoj dekoraciji. Na primer, možete imati venčanje inspirisano vašim omiljenim filmom, knjigom ili hobijem. To će dodati element iznenađenja i euforije vašem venčanju i učiniti da gosti ostanu zapanjeni.

Jedinstvena venčanica

Vintidž venčanice su odličan izbor kada je nesvakidašnje venčanje u pitanju. Ove venčanice su elegantne, romantične i drugačije od tradicionalnih venčanica. Možete potražiti vintidž venčanice u vintage radnjama ili čak naslediti jednu od vaše majke ili bake. Na taj način, vaša venčanica će biti jedinstvena i puna priče. 

Umesto tradicionalne bele boje, možete se odlučiti za neke nesvakidašnje boje venčanice. Možete izabrati nežnu pastelnu boju, kao što je ružičasta ili plava, ili hrabrije boje poput crvene ili ljubičaste. Takva venčanica će sigurno izgledati drugačije i privući će veliku pažnju.

Alternativni meni

Jedan od načina da venčanje bude drugačije je da ponudite veganski ili vegetarijanski meni za svadbe. Možete imati razne ukusne veganske ili vegetarijanske obroke koji će gosti sigurno uživati. Ovo je odličan način da pokažete svoju podršku za okolinu i životinje, i da istovremeno ponudite nešto drugačije od uobičajenog.

slatkiši
Pexels.com

Postavite različite štandove sa hranom kao što su taco štand, štand sa burgerima ili štand sa azijskom hranom. Vaši gosti će sigurno uživati u ovom neformalnom i zabavnom načinu služenja hrane.

Pored tradicionalne venčane torte, možete ponuditi nekonvencionalne poslastice. Na primer, umesto torte možete poslužiti cupcakes, kolače u obliku vaših inicijala ili šarenih vafli. Ovo će dodati igru i zabavu na vaše venčanje i sigurno će iznenaditi i oduševiti vaše goste.

Muzički izbori

Klasika za prvi ples na venčanjima je romantična balada, ali za nekonvencionalno venčanje, možete odabrati drugačiji muzički žanr ili pesmu. Možete se odlučiti za nešto veselo poput plesne muzike ili rock pesme. Važno je da pesma odražava vaš stil i ličnost kao par.

Angažovanje DJ-a će biti svakako jedan nesvakidašnji izbor kada je izbor muzike u pitanju. DJ će biti fleksibilniji u izboru muzike i moći će da prilagodi svoj repertoar vašim željama. Alternativno, možete angažovati bend koji svira nekonvencionalan žanr muzike koji vam se sviđa.

Da biste dodali dodatnu zabavu i iznenađenje na vašem venčanju, možete organizovati muzička iznenađenja za svoje goste. Na primer, možete angažovati plesače ili akrobate koji će izvesti spektakularan nastup tokom večeri. Ovo će sigurno oduševiti i zabaviti sve prisutne.

Aktivnosti za goste

Jedna od nekonvencionalnih ideja za zabavu vaših gostiju je postavljanje photo okvira sa različitim rekvizitima. Gosti mogu praviti smešne fotografije sa rekvizitima i to će sigurno izazvati smeh i zabavu. Možete sakupiti smešne šešire, naočare, kapice i druga sredstva za zabavu.

Umesto tradicionalnih igara poput bacanja bidermajera, možete smisliti nekonvencionalne igre za vaše goste. 

Nekonvencionalan raspored

Umesto klasičnog sedenja za stolom, možete se odlučiti za cocktail stil venčanja. Ovo će omogućiti vašim gostima da se slobodno kreću i druže, umesto da budu vezani za jedan sto. Možete postaviti različite stolove sa hranom i pićem kako bi gosti mogli da se služe sami.

Umesto tradicionalnog rasporeda sedenja, možete se odlučiti za slobodan raspored stolova. Gostima možete dozvoliti da sami biraju svoje mesto za sedenje i da se smeštaju sa osobama sa kojima žele. Ovo će im omogućiti da se lakše mešaju i druže sa različitim gostima.

Ako želite da vaše venčanje bude potpuno opušteno i nesvakidašnje, možete organizovati venčanje bez rasporeda. Nemate striktno upravljanje vremenom za ceremoniju, večeru ili ples. Možete se opustiti i uživati ​​u druženju sa svojim gostima, a sve ostalo će se desiti spontano.

Neobičan završetak

Kao završni detalj za nekonvencionalno venčanje, možete organizovati spektakularan vatromet. To će biti nezaboravno iskustvo kako za vas tako i za vaše goste. Vatromet će dodati magiju i romantiku na završetak vašeg venčanja.

Umesto klasičnih konfeta, možete koristiti balone kao završni detalj na vašem venčanju. Možete pustiti balone u vazduh ili zamoliti goste da ih puštaju. Ovo će stvoriti atmosferu sreće i slavlja.

Zaključak 

Ovo je samo nekoliko ideja kako da napravite svoje venčanje nekonvencionalnim i jedinstvenim. Bitno je da pratite svoje srce i birate ono što vam se sviđa, jer je vaše venčanje je poseban trenutak koji treba da bude odraz vas kao para. 

admin

Read Previous

Izbor savršenog prostora za vaše venčanje

Read Next

Izbegnite redove: Brza i efikasna registracija vozila preko DON registracije

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *