Kako istrebiti insekte i bube iz poslovnih prostorija?

mrav

Foto: Pexels.com

Najezda raznih insekata i buba u nekom poslovnom prostoru mogu biti zaista neprijatno iskustvo, ali i da se odraze na vaše poslovanje.

Situacija u kojoj klijenti koji su posetili poslovne prostorije sa željom da koriste vaše usluge primete buba švabe, buba ruse ili neke druge insekte nije ni malo prijatna. Takođe, reputacija koju imate ili koju stičete trenutno svojim radom može veoma brzo biti narušena. Niko više neće obraćati pažnju na kvalitet vaših usluga, već će (sigurni smo) svima govoriti o takozvanim nehigijenskim uslovima u poslovnom prostoru gde su bili. 

Bez obzira da li ste advokat, knjigovođa, IT firma ili imate neku drugu delatnost – bubama i insektima u poslovnim prostorijama definitivno nije mesto. 

Koje je rešenje za insekte u kancelariji? 

Da se odmah ogradimo nije reč samo o kancelarijama, već uopšte o poslovnom prostoru koji koristite. Istrebljenje insekata i buba iz poslovnog prostora više nije luksuz, i ne mora da znači da samo kompanije koje imaju veliki poslovni kapital mogu sebi da priušte dezinsekciju poslovnog prostora

Metoda koju smo sada naveli je jedino ispravno rešenje za istrebljenje insekata, a dezinsekcija poslovnih prostorija je sada dostupna svima. 

Na osnovu iskustva možemo reći da neki od insekata koji uglavnom naseljavaju poslovne prostore su: buba ruse, buba švabe, komarci, mravi…Svi oni mogu naneti štetu ne samo vašoj reputaciji i kredibilitetu, već i na stvarima, nameštaju, eventualnim namirnicama koje imate; ali doneti i proširiti razne zaraze. 

Zdravlje zaposlenih, zdravlje klijenata verujemo da vam je na primarno mestu i upravo je rešenje za vašu sigurnost ispravna dezinsekcija poslovnih prostorija. 

Preventivna dezinsekcija poslovnih prostorija? 

Uglavnom se za dezinsekciju odlučujemo kada je problem već prisutan u samom objektu, ali ukoliko se razni insekti nisu pojavili, krajnje je vreme da sprečite nastanak raznih insekata i buba u vašim prostorijama. 

Preventivnom dezinsekcijom poslovnog prostora osiguraćete ne samo sebe kao odgovornog lica, već će i samo radno mesto, zaposleni pa i vaši klijenti biti sigurni od pojave raznih insekata koji mogu ozbiljno da im ugroze zdravlje

Ovaj korak smatrajte kao jedan unapred za razliku od onog tretmana kada se već pojavi problem u vašem objektu. Dakle, ukoliko na osnovu prethodnog iskustva ili na osnovu razgovora sa komšijama imate naznaka da je moguća pojava buba i insekata koji mogu ozbiljno da naruše vaše poslovanje – ne dvoumite se nego angažujte profesionalce da realizuju dezinsekciju poslovnog prostora. 

Na ovaj način obezbedićete konstantno dobro zdravlje vas i vaših zaposlenih kao i klijenata koji dolaze da koriste usluge vašeg preduzeća. 

Kako izvršiti dezinsekciju poslovni prostor?

U odnosu na to kakav tip poslovnog prostora imate, koju površinu zauzima kao i trenutnog stanja profesionalci koji rade dezinsekciju će vam preporučiti najbolju metodu. 

Insekti i bube koji mogu da nasele vaš poslovni prostor mogu biti najrazličitije, ali i da izazovu ne samo nelagodnost kao i lošu reputaciju već i da ozbiljno naruše zdravlje ljudi koji tu borave. 

Metoda ima dosta koje se mogu koristiti za dezinsekciju poslovnog prostora, ali će to odrediti stručni tim na osnovu svih parametara. Vi ćete biti sigurni da je samu metodu izvršio neko ko je stručan, a ono što je bitno da preduzmete jeste da izaberete pravu firmu. 

Vodite računa da kompanija koju angažujete za dezinsekciju poslovnog prostora bude registrovana, da ima obučen kadar ali i da koristi sredstva koja su ekološka. Pod tim podrazumevamo da nema štetnih dejstava na ljude i okolinu nakon što se koriste, ali i da vi možete veoma brzo da koristite prostorije kako biznis ne bi stao. 

Vreme je novac tako da je najbolje da sam proces dezinsekcije realizujete u trenutku kada nikoga nema u kancelariji, ali ukoliko to nije moguće – vi ćete svakako birati proverenu firmu koja vam može garantovati zdravlje vas i vaših zaposlenih kao i očuvanje radnih površina nakon izvršene dezinsekcije. 

Insekti mogu veoma dugo da žive u vašim poslovnim prostorijama, jer im je tu toplo, a i prijatno da se “uvuku” u svaki deo kancelarije – te je najpouzdanija metoda za njihovo istrebljenje upravo dezinsekcija. 

Zaboravite na bubašvabe, buba ruse, mrave, komarce i sve ostale insekte i budite sigurni u zdravlje svojih zaposlenih kao i sigurnost vašeg poslovnog programa. Izvršite dezinsekciju i istrebite sve njih. 

Kada je potrebno istrebiti insekte? 

Odgovor je jasan – odmah jer vam oni nisu potrebni, ali i ukoliko ih trenutno nema to ne znači da svoje utočište neće naći upravo u vašim poslovnim prostorijama. Naročito ukoliko su napolju temperature više, ukoliko je vreme toplije sa praćenim rastom spoljašnje temperature – vaš poslovni prostor može biti napadnut. Zbog toga je bitno da obratite pažnju ne samo na redovnu i tekuću dezinsekciju već i na preventivnu jer ne postoji prostor koji je bez dezinsekcije u potpunosti zaštićen od njihovog naseljavanja.

Srbijanka Stanković

Read Previous

Kako do kvalitetnog i praktičnog uređenja enterijera

Read Next

Samopregled ili palpacija dojki – kada i kako se izvodi?

One Comment

  • Dugo smo imali taj problem u firmi i uspeli da ga resimo raznim dezinfekcijama koje bas i nisu zdrave ni za nase zdravlje …jedino nam pomaze fotokataliticki preciscivac vazduha koji je stalno ukljucen,pa se tako stitimo i disemo cist i svez vazduh….

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *