Kako odabrati tepih za dečiju sobu?

Tepih za dečiji sobu

Septembar za decu predstavlja najuzbudljiviji mesec u godini – letnji raspust se završava, polaze u školu, pred njih se postavljaju novi izazovi. Prvaci upoznaju nove drugare, stariji đaci će se ponovo družiti sa starima. Za roditelje, sa druge strane, septembar znači iscrpljujuću pripremu za novu školsku godinu i kupovinu, mnogo kupovine. Među svim tim sveskama, rančevima, knjigama i patikama za fizičko, roditelji i deca mogu zaboraviti koliko su novi počeci zabavni.

Zašto onda u svoj toj žurbi ne odvojiti malo vremena i učiniti dečiji prostor drugačijim, osveženim i zanimljivijim? Naravno da renoviranje dečije sobe pred polazak u školu zvuči kao nemoguća misija i nepotrebna obaveza, ali je istina da samo par novih detalja mogu potpuno transformisati njihov prostor bez mnogo muke i velikog budžeta.

Dečiji tepisi – pristupačan način da se osveži prostorija

Promene u enterijeru ne moraju biti drastične i skupe da bi prostor izgledao osveženo i drugačije. Upravo zbog toga je promena tepiha odlično mesto da se počne sa preuređenjem, jer zahteva jako malo vremena i novca. Ovo može zvučati neverovatno ako se na umu imaju tepisi od tradicionalnih materijala, poput vune ili pamuka. Iako izuzetno kvalitetni i dugotrajni, ovi tepisi mogu koštati pravo malo bogatstvo.

Uz to, takav materijal u sobi mališana koji prosipa hranu ili se igra bojicama jednostavno se ne može opstati. Zbog toga se roditelji sve češće okreću novim, sintetičkim materijalima koji su jednako kvalitetni, a jednostavni za održavanje i izuzetno izdržljivi. Među podnim prostirkama od sintetičkog materijala, kao izbor za dečiju sobu idealno su se pokazali akrilni tepisi.

Napravljeni od nitrona, materijala koji ne upija vodu i koji se lako čisti, odlično mogu da odgovore izazovima koje pred jedan tepih može postaviti aktivno i kreativno dete. Akrilni tepisi se jednostavno usisavaju, ne upijaju fleke i nečistoće, ne prikupljaju prašinu i mirise, i antistatički su.

Akrilni tepisi mogu biti svih boja i dezena

Osim što deciji tepisi moraju biti praktični i bezbedni, i roditelji i deca će najčešće birati one zanimljivih dezena i jarkih boja. Akrilni tepisi su u ovoj kategoriji apsolutno nepobedivi, čak i u poređenju sa tepisima prirodnih materijala.

Naime, spektar boja i dezena akrilnih tepiha je neograničen, tako da i mališani i roditelji mogu izabrati omiljene nijanse, šare, pa i oblike. Ono što ove tepihe izdvaja od onih napravljenih od drugih materijala jeste to što vremenom njihova boja ne bledi i ne skida se čišćenjem i redovnim održavanjem. Samim tim, i nakon nekoliko godina upotrebe oni izgledaju novo i sveže.

Dečiji tepisi u jarkim bojama ili neobičnim oblicima mogu biti jako skupi. Međutim, akrilni tepisi su izuzetno pristupačni, pa se mogu promeniti bez da ta promena oduzme dobar deo kućnog budžeta. Ovo jeste bitna osobina koji mora imati tepih namenjen dečijoj sobi, imajući u vidu brzinu kojom se mališanima mogu menjati „ukus“ i omiljene boje. Iako vrlo povoljne cene, akrilni dečiji tepisi ne gube na atraktivnosti ili kvalitetu. S obzirom da podsećaju na vunu, zahvaljujući njihovim gustim i mekim nitima, ovi tepisi će dečiju sobu učiniti prijatnijom, a mališanima pružiti toplu i udobnu podnu prostirku za celodnevno igranje.

Sale R

Read Previous

Najlepše dečije torte iz radionice Tatina slatka kuća

Read Next

Vodič za savršeno pranje i poliranje automobila

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *