Kupovina opreme za bebe – na šta obratiti pažnju

Trudna žena stoji pored bebinog kreveta u sobi

.https://unsplash.com/photos/-G2iJF_aUws

Očekujete bebu i želite da joj obezbedite najbolje moguće uslove? Želite da opremite vaš dom, a pogotovo dečiju sobu, sa najkvalitetnijim stvarima za bebe, međutim niste sasvim sigurni na koji način bi to bilo najbolje?

Kupovina kvalitetnih stvari za bebu je od izuzetno velikog značaja, međutim zahteva obavljanje nekoliko bitnih stvari pre svega toga. Morate da imate na umu da su bebe osetljiva bića, i zato morate misliti i na sve one korake pre opremanja kuće stvarima za bebu. 

Stoga, ukoliko još niste sigurni odakle početi, pripremili smo vam važne korake koje morate preduzeti pre kupovine opreme za bebe, kao i savete koji će vam sigurno biti od velike koristi kada se nađete u prodavnici – šta kupiti? 

#1 Sklonite višak stvari kako bi imali mesta za bebine stvari

Prvi korak koji morate odlaganje viška stvari koje vam bespotrebno zauzimaju prostor koji bi vam poslužio za bebine stvari. Kako biste uopšte obezbedili mesta za sve one glomazne stvari za bebu kao što su: krevetac, povijalica, kadica za kupanje i tome sl., morate da izbacite višak stvari.

Ovo je takođe bitno uraditi kako biste raščistili sve i mogli da pređete na sledeći korak, a to je čišćenje i dezinfekcija enterijera. 

#2 Kompletno čišćenje i dezinfekcija doma pre dolaska bebe

Kada je kupovina opreme za bebe u pitanju, prva i osnovna stvar koju svaki roditelj mora da uradi pre toga jeste da kompletno očisti i dezinfikuje prostor u kome će ona boraviti. Ovo je apsolutni prioritet, s obzirom da su bebe preosetljiva bića koja nemaju razvijen imunitet i zahtevaju maksimalno dobru higijenu. 

Nakon što dezinfikujete ceo dom, vreme je da se pozabavite sa kupovinom stvari. Kvalitetna bebi oprema, koju možete pogledati i kupiti OVDE, je nešto o čemu morate razmišljati nedeljama unapred, kako biste stigli da opremite enterijer na vreme.

Ukoliko niste sigurni koja je sve bebi oprema neophodna, počnite od onih najkrupnijih i najosnovnijih stvari. 

#3 Krevetac – mesto gde će vaša beba povoditi najviše vremena

Da li ste znali da beba u prvim danima svog života provede više od 12 sati spavajući? San je od esencijalnog značaja za bebino zdravlje i pravilan razvoj. Kako bi se bebi obezbedili adekvatni uslovi za tako nešto, morate da pronađete kvalitetan i udoban krevetac, s obzirom da će ona tu provoditi najviše vremena početkom svog života.

Pitate se: “Kakav krevetac kupiti za bebu? Šta on zaista mora da poseduje?” Odličan krevetac nikako ne sme biti obojen toksičnim lakovima i bojama koji mogu da budu štetni za bebino zdravlje.

Takođe, dobar krevetac podrazumeva tačne dimenzije koje su određene prema pravilnicima, i one su najčešće 120x60cm, odnosno 160x80cm. Kod kreveca je jako bitno da on bude postavljen uz roditeljski krevet, s obzirom da beba mora da bude u neposrednoj blizini svoje majke. 

Krevetac za devojčicu u sobi
https://unsplash.com/photos/sVwzvlpeEAU

#4 Povijalica i kadica za kupanje – za bebinu higijenu

Kako bi održavali bebinu higijenu na vrhunskom nivou, biće vam potrebna kvalitetna povijalica gde ćete je presvlačiti, kao i kadica za kupanje. Ova oprema vam olakšava dosta toga i pomaže vam da vaša beba bude čista, okupana i mirišljava u svakom trenutku.

Najvažnije je da kupujete od proverenih proizvođača koji su se istakli na tržištu zahvaljujući svom neospornom kvalitetu, kao i da ta oprema bude adekvatne veličine i da vam omogući dovoljno prostora za presvlačenje i kupanje vaše bebe. 

#5 Kolica i kengur – od suštinskog značaja za šetnju bebe

Ukoliko želite nesmetano da se krećete sa vašom bebom, potrebno je da kupite kvalitetna kolica i kengur od renomiranih brendova koji će vam biti od suštinskog značaja kad god poželite da vodite vašu bebu u šetnju, odnosno bilo gde van kuće.

Kod kupovine kolica, morate proveriti koliko su sklopiva, odnosno praktična, da li su točkovi adekvatni i lako pokretljivi, ustanovite da li su vam potrebna tri ili četiri točka, kao i da li je kočnica kolica ispravna.

#6 Bebina odeća, hrana, pelene i ostale bitne sitnice 

Bebina odeća, hrana, pelene i ostale bitne sitnice kao što su: portikle, bebi kozmetika, cucle, flašice, kuvalo, itd. se, naravno, podrazumevaju i najčešće zahtevaju dosta vašeg vremena i posvećenosti prilikom kupovine, s obzirom da mnoge od tih stvari zahtevaju često obnavljanje i čestu ponovnu kupovinu. 

Preporuka je, svakako, da se prvo obezbede nameštaj, kao što su: krevetac, kolica, povijalica, i sl., a zatim obezbediti ormar sa stvarima za bebu koje će joj i te kako biti potrebne u mesecima koje dolaze. 

Ne treba zanemariti ni posteljinu za bebe koja stalno mora da bude čista za bebu, kao i velike količine igračaka koje će krasiti čitav enterijer, a svim roditeljima pomoći da ih uspešno animiraju. 

Napravite spisak i štiklirajte stvar po stvar koju kupite 

Možda i najbolji savet za sve buduće i sadašnje roditelje jednostavno glasi – napravite spisak. Neka taj spisak sadrži sve ono što vam je neophodno i što planirate da kupite za vašu bebu, kao i od kojih proizvođača želite da nabavljate, kako biste sve imali pod savršenom kontrolom. 

Kupljenu stvar štiklirajte i nastavite sa kupovinom prema predviđenom spisku. Pored toga što će vam pomoći u organizaciji, uštedeće vam vreme i omogući će vam da ne zaboravite da kupite sve ono što je jako bitno!

mateo

Read Previous

Najpopularniji hobiji u 21. veku

Read Next

Gde se nalaze najluksuzniji hoteli na svetu

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *