Prevare na internetu i bankarstvo: Kako se odbraniti od sajber-kriminala?

prevara na internetu

Pexels,com

Jedan od najvećih problema na internetu nastaje kao posledica brojnih oblika sajber-kriminala pa ni bankarske usluge nisu pošteđene raznih prevara na internetu koje imaju za cilj obmanu i zloupotrebu korisnika i kupaca.

Elektronsko bankarstvo je važan segment ukupne ponude banaka i koje ima za cilj da olakša korišćenje standardnih usluga uz pomoć internet prenosa podataka. Klijenti online pristupaju računu, plaćaju, prenose novac, konkurišu za kredit, proveravaju stanje… banka više ne mora da postoji u fizičkom obliku da bi bila dostupna klijentu, pa mogu da dobiju veći broj deponenata gde god da zaista posluju.

Ipak, ostavljanje podataka na sajtovima, digitalni tragovi i elektronsko raspolaganje novcem donosi mogućnost za brojne zloupotrebe koje je važno prepoznati i reagovati pre nego što do njih dođe.

Koje su zloupotrebe moguće u internet bankarstvu? Kako sprečiti onlajn prevaru? Na šta obratiti posebnu pažnju?

Kako se unapređuje online poslovanje tako se poboljšavaju i sistemi zaštite korisnika. Banke dizajniraju bezbedne sajtove i aplikacije, ali je važno i klijente upoznati sa najčešćim vidovima prevara pa da ni jedan klijent ne bude zloupotrebljen.

Prevare na internetu su sve češći problem sa kojim se svaka država bori

U svakoj zemlji je evidentan porast broja prevara na internetu koje su povezane sa bankarskim transakcijama. Razlog za to se nalazi u sve većem obimu korišćenja interneta koji zalazi sve dublje u privatnost pojedinaca i tako otvara prostor za malverzacije.

Jedan od načina za suzbijanje sajber-kriminala se nalazi i u boljoj obučenosti korisnika koji će se zaštiti od zloupotrebe koja se inače jako teško prepoznaje i otkriva.

Najčešći vidovi online prevara su:

  • Phishing,
  • Krađa ličnih podataka,
  • Kloniranje platnih kartica,
  • Prevara prodajom,
  • Otkrivanje privatnih podataka fizičkim putem.

Svaka ova vrsta je usko povezana i stvara velike probleme u bankarstvu. Korisnici mogu da ostanu bez svojih računa, kartica, da im se zloupotrebe lični podaci i tako nanese nemerljiva šteta, naruši poverenje i ugrozi bezbednost.

Šta je Phishing i kako se na ovaj način varaju ljudi?

Pecanje ili Phishing je izraz za sve neželjene poruke i mejlove koji nam stižu, a sadrže vezu ka linkovima koji imaju neki razlog da vam traže registraciju, unošenje broja kartica i PIN kodova.

Reč je o čistoj prevari na internetu koja obećava nagrade, kupovine poslednjih komada po povoljnim cenama, registraciju radi ostvarivanja popusta…

zastita licnih podataka
Pexels.com

Važno je znati da se na e-mejl adrese i SMS poruke nepoznatih pošiljalaca ne odgovara niti se slušaju uputstva. Dovoljno je da se jednim klikom uđe na pogrešan sajt i digitalni trag je ostao, a naročito ako hakerima olakšate tako što ćete dati svoj broj računa.

Ni jedna registracija ne bi trebalo da obuhvati ukucavanje PIN kodova niti šifri, a ako postoji takav zahtev trebalo bi sajt prijaviti i ne ulaziti na njega jer zloupotrebljava podatke korisnika.

Čak i kada dobijate poštu od banke treba biti obazriv jer mnogi mejlovi namerno liče na bankarski, ali navedu pojedinca da otvori zlonamerne softvere ili lažne internet stranice pa da ostavite svoje podatke.

Krađa ličnih podataka koja otvara mogućnost za druge zloupotrebe

Danas na društvenim mrežama i sajtovima ostavljamo previše ličnih informacija koje onaj ko želi itekako može da zloupotrebi i napravi prevaru.

Treba biti obazriv kada se ostavljaju informacije kao što je ime i prezime, mesto rođenja, firma u kojoj se radi, datum rođenja… Veliki broj informacija se koristi u bankarskom sektoru pa je hakerima lakše da sklope ostale kockice i da sa lažnih naloga pristupe vašim računima i u vaše ime izvedu brojne druge zloupotrebe.

Pratite i ko ima pravo da vidi vaše fotografije, informacije o vama, brojeve telefona…jer od toga zavisi da li će neko zloupotrebiti mnoge segmente u vašem životu, a računi su samo deo toga.

Nabavite odgovarajuću antivirus zaštitu i fizički obezbedite korišćenje uređaja da im ne može da pristupi svako već mora imati šifru ili lozinku.

Uvek budite na oprezu da vam ne kloniraju kartice!

Kloniranje kartica je fizička zloupotreba gde neko uspeva da iskopira podatke sa vaše kartice dok ste mu u blizini. Dok primetite problem veća suma novca je verovatno nestala sa računa pa je neophodno preduzeti mere opreza da se rizik minimizira.

Da ne bi dali šansu nekome da klonira kartice uvek ih držite u rukama i odložite u torbu, pazite kada ih koristite na bankomatu i ne bi trebalo da karticu ostavljate bez nadzora kada vršite plaćanje na raznim mestima.

Prevara tokom prodaje ili pružanja usluge koju platite

Postoje oglasi i sajtovi koji oglašavaju prodaju robe i usluga, vrlo povoljno, sa popustima i akcijama, ali za plaćanje karticama i u napred.

Ovo je još jedan vid česte prevare gde vi plaćate za proizvod ili uslugu na poverenje, ali se ona nikada ne ispuni, tj. prodavac je ne realizuje.

Važno je pratiti ocene kupaca i iskustva korisnika, ali kako brzo propadaju jedne tako se još brže otvaraju druge stranice koje imaju još atraktivnije oglase  za sve lakoverne i naivne.

Svaku kupovinu treba vršiti preko pouzdanih sajtova, a proizvod plaćati pouzećem i tek kada proverite da li je sve ispunjeno. Mnogi prodavci rade mimo zakona i bave se internet prodajom u sivoj zoni. Nisu svi prevaranti, ali uvek ih postoji određeni broj. Što više kupujete online veća je šansa da doživite prevaru na internetu.

Hakovanje „preko ramena“ onda kada niste dovoljno obazrivi

Nije reč o klasičnim lopovima niti hakerima, ali jeste o prevarantima koji koriste vašu nepažnju pri ukucavanju kodova i šifri da zapamte vaše unose i tako lako i jednostavno dobiju pristup vašim računima.

Prevara na internetu može biti mnogo ređa ako pažljivo unosimo sve podatke, za tako nešto ne koristimo javne prostore i uvek prikrijemo momenat upisa pa da niko ne prepozna šta je uneseno.

Takođe je važno u situaciji kada vašem računaru i telefonu ima pristup veći broj ljudi da nakon svakog pristupa bankarskim podacima obrišete istoriju i nemojte čuvati nikakve podatke, šifre i lozinke za automatsko pokretanje programa.

Posebno je važno da na fotografijama i internet memoriji ne ostavljate ni naznake pristupa vašim računima jer je i to vrsta fizičkog hakovanja. Dobro je da dodatno obezbedite pristupanje računu tako da se hakerima znatno oteža.

Postoje razni načini za zloupotrebu podataka i digitalnih otisaka koje svako od nas ostavlja. Onaj ko poželi da dobije veći broj informacija o nekoj osobi dovoljno je da pregleda društvene mreže i saznaće mnogo toga. 

Na internetu čuvamo slike porodice, prijatelja, imena najdražih, važne datume, obeležavamo događaje… sve su to digitalne mrvice koje lopovima olakšavaju probijanje bankarske zaštite.

Zbog toga je preporuka da šifre ne sadrže datume, imena članova porodice, prijatelja, kućnih ljubimaca, fakulteta… Te informacije svako može da sazna jer smo ih podelili sa virtuelnim svetom.

Ojačajte lozinke za pristupanje elektronskom bankarstvu, ne otvarajte sumnjive poruke, u tajnosti unosite šifre, pažljivo koristite platne kartice i kupujte samo na proverenim sajtovima.

Učite o tome kako da se podigne stepen bezbednosti na internetu i kako da se izbegnu onlajn prevare kojih je sve češće. Hakeri se poboljšavaju pa je potrebno da i mi menjamo svoje navike i da na bezbedan način koristimo svaki trenutak na mreži.

Ne postoji ni jedan način da se bude 100% sigurno na internetu, ali se pravilnim korišćenjem ta mogućnost svesti na minimum. Na ovaj način nećemo sačuvati samo podatke vezane za finansije u bankama, već i privatnost i bezbednost sebe i svoje porodice. Pratite savete i budite proaktivni, ne čekajte da šteta nastane.

admin

Read Previous

Osvežite Vaš osmeh – Tajne savršenih zuba

Read Next

Kako provesti uzbudljiv dan u Beogradu?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *