Raspakivanje nakon selidbe – korak po korak

Selidbe

Dan selidbe je napokon završen i bio je uspešan. Stižete na novu adresu i bilo da su u pitanju selidbe u manjim mestima, selidbe Beograd ili preseljenje u neki poznati prostor ili lokaciju, okolina još uvek ne deluje sasvim kao dom. Ima gomila kutija koje treba raspakovati, i prirodno je osećati se preplavljenim.

Samo zapamtite da raspakivanje ne mora biti ubrzano i da je možda ovo savršeno vreme da usmerite svoju energiju na sebe. Iako niko ne želi da živi u kući punoj kutija, nekoliko dana posvećenih raspakivanju može vam uštedeti iscrpljenost i omogućiti vam da uživate u svom novom prostoru.

Pratite zlatno pravilo: Soba po soba

Kada vam radnici za selidbe istovare kutije, naročito kada su u pitanju selidbe stanova, pobrinite se da sve kutije i nameštaj budu smešteni na predviđeno mesto. To će olakšati proces raspakivanja i pomoći vam da se rešite viška stvari nakon selidbe. Inače, moraćete da premestite kutije i nameštaj po kući na njihovo odgovarajuće mesto.

Počnite sa svakodnevnim stvarima

Budite kreativni. Možete opstati samo sa nekoliko osnovnih stvari. Šta vam je tačno porebno za prva dva dana? Hrana, nekoliko odevnih kombinacija, toaletni pribor, dušek, mekani jastuk i prekrivač.

Kuhinja

Učinite vašu kuhinju funkcionalnom. Verovatno vam neće biti potrebno svo stakleno posuđe odmah. Povežite frižider i druge aparate. Možete raspakovati sav pribor, čaše i tanjire i organizovati ih u narednim danima.

Kupatilo

Iskoristite priliku da kupatilo očistite tako da sija. Zatim raspakujte toaletni pribor. Ono što će vam u početku biti potrebno je: pasta za zube, peškir i osnovni toaletni pribor. Svakako nećete sve završiti u jednom danu, ali će osvežavajući tuš u novom domu svakako prijati.

Spavaća soba

Spavaće sobe su zahtevne, a sastavljanje kreveta može potrajati dosta vremena.
Ako ste tek stigli, kasno je i osećate se iscrpljeno, možete raspakovati dušek, uzeti jastuk i ćebe i uživati u dobrom snu. Nakon što sastavite sav nameštaj u spavaćoj sobi, počnite da slažete garderobu koju često nosite i prema trenutnom godišnjem dobu. Ostala odeća i dekoracija mogu sačekati.

Dnevna soba

Možete raspakovati kauč i klub sto i povezati televizor. To je dovoljno za prve dane u vašem novom domu. Možda čak i televizor može sačekati. Uostalom, istraživanje i upoznavanje nove okoline su zaista zabavni, a sređivanje polica i ostalog nameštaja može biti odloženo za kasnije.

Garaža i spoljni prostor

To se ostavlja za kraj. Međutim, znate da ne možete stalno odlagati raspakivanje i sređivanje. Na kraju će vam kad tad zatrebati kosilica za travu.

Nemojte odužiti!

Raspakivanje nameštaja nakon selidbe ne bi trebalo da traje mesecima. Sigurno nije posao za jednu noć, ali okruženje kutija neće vam olakšati prilagođavanje novom mestu.

Prihvatite promene

Umesto da pokušavate sve srediti onako kako je bilo u starom domu, zašto ne biste igrali ulogu dizajnera enterijera? Razmislite o novim bojama, osvežite prostor, dodajte nešto od svog ličnog stila kako biste mu dali osećaj vašeg doma.

Savet agencije – Uživajte u preseljenju

Ono što su nam iz jedne beogradske agencije koja se bavi selidbama rekli je da
svakom klijentu poručuju da selidbu ne vidi kao nešto naporno.

Selidba je svakako nešto što se brzo završi i ukoliko ne žurite i uživate u svemu, od pakovanja do raspakivanja i montiranja, bićete bolje organizovani, zadovoljniji, a i velike su šanse da ćete lepše srediti prostor u novom domu.
Napravite dobar plan pre same selidbe i konsultute se sa profesionalcima.
Većina agencija za selidbe vam može pomoći oko nekih složenijih stvari poput montiranja nekog većeg nameštaja i time vam dodatno uštedeti vreme.

Sale R

Read Previous

Važnost modernog dizajna poslovnih prostora

Read Next

Sremuš – otkrijte sve blagodeti ove biljke

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *