Važnost modernog dizajna poslovnih prostora

Poslovni prostor

Kultura poslovanja se proteklih godina značajno izmenila, a samim tim i ambijent poslovnog prostora. Poslodavci i vlasnici kompanija ulažu sve veće napore da svojim zaposlenima obezbede što bolje uslove za rad, a kancelarije su mesta kojima možemo privući kandidate i učiniti da se osećaju motivisano, ispunjeno i produktivno u svakom trenutku.

Sa druge strane, poslovni prostor predstavlja ogledalo firme i mesto gde dolaze potencijalni klijenti i saradnici, stoga je važno prikazati se u dobrom svetlu i odati utisak profesionalnosti. Nije ni čudo što današnji korporativni svet pridaje veliku pažnju ovom segmentu i bira najinovativnija dizajnerska rešenja za svoje poslovne prostore.

Budući da je cilj svake kompanije da ima zadovoljne i motivisane zaposlene, neophodno je obezbediti im funkcionalan i insirativan radni prostor u kome će se osećati prijatno i udobno.

Ukoliko se nalazite u fazi redizajniranja ili opremanja poslovnog prostora, predstavljamo vam određene smernice koje će vam pomoći da vaša kancelarija izgleda moderno i inovativno, te zadovolji potrebe vaših zaposlenih.

Open space koncept

Ovakav vid uređenja poslovnog prostora postao je izuzetno popularan kako zbog svoje praktičnosti, tako i zbog drugih značajnih benefita. Open space koncept se prvi put pojavio 50-ih godina sa ciljem da olakša komunikaciju među zaposlenima i podstakne ih na saradnju. Podrazumeva ogromnu prostoriju  u kojoj se nalaze kancelarijski stolovi i stolice, kao i drugi neophodni elementi za funkcionisanje zaposlenih.

Uglavnom je tu smešten i kutak sa udobnim foteljama i belim tablama, kako bi zaposleni u svakom trenutku mogli da diskutuju o idejama koje imaju, te na licu mesta zapišu značajne tačke. Iako mnogi navode kako open space koncept oduzima privatnost i ume da bude izazovan za one kojima je potrebna potpuna tišina i fokus, veoma je značajan za povezivanje zaposlenih i stvaranje originalnih projekata.

Panoramski prozori

Prirodno osvetljenje je neophodnost svakog prostora u kome boravimo, pa tako i poslovnog. Dokazano je da prirodna svetlost pozitivno utiče na čovekovu produktivnost, stoga se kompanije odlučuje za ugradnju prozora velikih površina kako bi obezbedila dovoljnu količinu osvetljenja.

Na našem tržištu izvdajaju se aluminijumski prozori visokog kvaliteta, koji osim što pružaju fantastičan pogled na spoljašnjost, omogućavaju i visok stepen izolacije. Vremenski uslov poput vetra, kiše i hladnoće neće ni na koji način uticati na temperaturu unutar vaših kancelarija zbog otpornih materijala od kojih su sačinjeni.

Dizajn ovih prozora zadovoljava savremene arhitekstonske trendove i uklapa se u gotovo svaki moderan prostor, a njihova masivna površina omogućiće vašoj kancelariji da diše. Ovi aluminijumski prozori ističu se i po visokom stepenu redukcije zvuka, što će vašim zaposlenima obezbediti potreban mir i adekvatne uslove za rad.

Poslovni prostor 2

Prisustvo prirodnih materijala i biljaka

Prirodno okruženje igra veliku ulogu u čovekovom svakodnevnom funkcionisanju i zaslužno je za njegovo dobro raspoloženje. Interakcija sa prirodom čini nas srećnijim, produktivnijim i motivisanijim. Iz tog razloga, mnogobrojna dizajnerska rešenja podrazumavaju drvo i biljke kao obaveznu stavku uređenja poslovnih prostora.

Nameštaj od drveta osim što je estetski privlačan i zahvalan za kombinovanje sa drugim elementima uređenja, ima i pozitivan uticaj na čoveka, jer predstavlja deo prirode koji je čoveku neophodan. Različite vrste biljaka postale su neizostavan deo modernih kancelarija, a biljni paneli ili „zeleni “ krovovi predstavljaju neke od kreativnih rešenja za implementaciju što većeg broja biljaka.

Umetnost podstiče kreativnost

Prisutnost umetničkih dela u poslovnom prostoru ima različite pozitivne efekta. U zavisnosti od kombinacije boja, tekstura, ali i celokupne poruke koju sa sobom nosi, umetnost ima snažan uticaj na čoveka i moć da promeni njegovo raspoloženje.

Može da utiče na kreiranje mišljenja, da podstiče kreativnost i da ima opuštajući efekat. Osim toga, predstavljaju originalnu vrstu dekoraciju i doprinosi sveukupnom izgledu prostora. Različite vrste plakata i slika oplemeniće prostrane zidove, a keramičke ili drvene skulpture takođe mogu biti snažan dekorativni element koji će okupirati pažnju prisutnih.

Trendovi u svetu dizajna poslovnih prostora menjaju se velikom brzinom, prateći pre svega potrebe zaposlenih u biznisu. Sve veće prisustvo prirodnih materijala, eksperimentisanje sa bojama i težnja ka kreiranju upečatljivog prostora neke su od osnovnih odlika modernog načina uređenja kancelarija.

Sale R

Read Previous

Kada je kolonoskopija neophodna?

Read Next

Raspakivanje nakon selidbe – korak po korak

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *