Zašto su zebra zavese praktične za dom?

prikaz enterijera dnevne sobe sa zebra zavesama

Otvorenost stambenog prostora je dobilo novu dimenziju u poslendjih nekoliko godina. Jedna celina koju sačinjavaju kuhinja, trpezarija i dnevni boravak omogućuju lakše uređenje i predstavljaju omiljeni prostor dizajnera enterijera. Posebna pažnja se poklanja detaljima, među kojima zavese igraju možda i najvažniju ulogu.

Zebra zavese predstavljaju najbolju opciju kada želite da kontrolišete količinu dnevne svetlosti koja ulazi u stan. Izrađuju se od posebne vrste tkanina, sa različitim nivoom svetlopropustljivosti, a kako se rotiraju, tako se kontroliše nivo dnevne svetlosti koji prodire u stan.

Postoji više modela zebra zavesa

U zavisnosti od modela koji želite za vaš dom, zebra zavese mogu biti različitih debljina i transparentnosti, mogu biti jednobojne ili dezenirane, a svi modeli su opremljeni posebnim mehanizmom za povlačenje kako bi se što lakše manipulisalo sa njima. Da bi ste lakše manipulisali, potrebno je najmanje 30cm slobodnog prostora između plafona i otvora, kako bi mehanizam zavese mogao lakše da se skuplja. 

Takođe, preporuka je da se izbegava postavljanje bilo kojih modela zebra zavesa iznad vrata, jer su nepraktične i svaki put kad bi žeželi da izađete, morali bi ste da je povlačite da se skupi.

Kvalitetni modeli zebra zavesa su napravljeni od impregniranog materijala, koji je lak za održavanje. Sve ove zavese poseduju anti-bakterijska, anti-alergijska i anti-statička svojstva, a proizvode se uglavnom od poliestera ili prirodnih materijala poput trske, pamuka i slično.

Poslednjih nekoliko godina se, zbog same tehnike izrade i lakoće odravanja, sve češće koriste za uređenje enterijera doma, a ne samo i u kancelarijskim prostorima.

Održavanje zebra zavesa je jednostavno

Popularnost zebra zavesa je bilo moguće predvideti, jer se radi o proizvodu koji jako dugo traje na tržištu, a pri tom nije komplikovan za održavanje. 

Zebra zavese iskustva korisnika kažu da su lake za čišćenje, međutim za uklanjanje tvrdokornih fleka biće vam potreban paročistač kako bi ih potpuno uklonili. Kako bi ste predupredili ovakve situacije, ipak je bitno da budete nežniji sa vašim zavesama i da ih čuvate. 

Sam proces održavanja zebra zavesa je veoma jednostavan, dovoljno je natopiti krpu mlakom vodom u kojoj se nalazi sredstvo za pranje i prašina i nečistoće se lako brišu, a zavese će moći da se koriste još dugo vremena.

Zebra zavese iskustva korisnika

Zebra zavese iskustva korisnika su veoma pozitivna. Za zebra zavese važi da se jednom uložen novac jako isplati jer im je vek trajanja veoma dug.

Korisnici su uglavnom podeljeni na one koji su za zebra zavese koji se kače na plafon i na one koji su za manje poznate zebra zavese, koje se kače direktno na prozorsko okno. Bez obzira za koju se opciju odlučite, zebra zavese je najbolje praviti prema zahtevu korisnika, mada svakako nije greška i ako se odlučite za već ustaljene dimenzije.

Iskustva su pokazala da se zebra zavese izuzetno lako montiraju i skidaju, međutim ukoliko se ne ophodite prema njima onako kako to uputstvo i preporuke nalažu, može doći do otkaza samog mehanizma zavese. Svako bahato i naglo ponašanje može dovesti do kvara na mehanizmu zavese, za čiju popravku će te morati da se obratite ili nekome ko ima iskustva sa ovim tipom mehanizma, ili ovlašćenom servisu, jer vrlo verovatno sami nećete moći da popravite mehanizam, vratite ga u pravilan položaj, a zavesu vratte u funkciju.

mateo

Read Previous

Šta je to stručna redaktura?

Read Next

Kopirajting: Kako steći iskustvo kao copywriter?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *