Predstavljamo vam Audi E-tron 2020, audijev električni SUV

Za vozače kojima se ne sviđa dizajn Teslinih automobila, Audi se potrudio da napravi svoj potpuno eletrični SUV model. Prema najavama, Audi E-tron na evropskom kontinetu biće u prodaji od proleća ili leta 2020. godine.

Predstavićemo vam ukratko neke osnovne karakteristike ovog modela u osnovnoj varijanti.

Audi e-tron: Tehničke karakteristike

Audi E-tron je potpuno električni model koga pokreću dva asinhrona elektromotora sa napajanjem na litijum-jonsku bateriju od 95 kWh. Ova baterija može da obezbedi autonomiju od 320 kilometara. Pored toga, bateriju je moguće puniti brzim punjačima od 150 kw, koji je za svega 30 minuta pune do 80% kapaciteta.

Ukupna snaga  motora je 355 konja, a pogon je na sva četiri točka.  Brzinu od – do 100 km/h Audi E-tron razvija za nešto manje od 6 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 200km/h. Ukupna težina e-tron modela je oko 2500kg. Ima 5 sedišta, dok je zapremina prtljažnika 800 litara, odnosno oko 1.600 litara kada se obore zadnje klupe.

Dizajn

Generalno gledano Audi E-tron ima bolji dizajn nego što je to slučaj sa Audi Q8. Prednja rešetka sa nijansama srebrne boje mu daje nešto smireniji izgled od crnog i „ljutog“ dizajna Q8. Prednja svetla su takođe nešto manja. Što se tiče zadnjeg dela, led traka ide celom dužinom.

Unutar kabine postoje tri ekrana, jedan od 12,3 inča, i dva ekrana osetljiva na dodir, jedan od 10,1 inča i drugi od 8,8 inča i svi vizuelno izgledaju veoma lepo.

Komfor

Kao i većina drugih električnih automobila, E-tron ima izvanrednu kontrolu buke i vibracija, pre svega zahvaljujući svom električnom pogonu. Bez buke motora (osim simulacije rada motora za upozorenje pešaka), E-tron je za uslove gradske vožnje neverovatno tih.

Prednja sedišta su produžena i veoma udobna i sa velikim mogućnostima za podešavanje. Preglednost je dobra a slepe tačke su svedene na minimum. Zadnja klupa je prostorna i ima dosta mesta za noge. Kao i kod većine automobila ove vrste iako je registorvan za 5 osoba, naša sugestija je da pozadi ipak nema previše mesta za tri „kabastije“ odrasle osobe, mada je to moguće ako su u pitanju kraća rastojanja.

Performanse i upravljanje

Audi E-tron svakako nije brz kao Teslin model X, Jaguar I-Pace ili Mercedes-Benz EQC, a brzinu od 100 km/h može dostići za oko 6 sekundi pa se iz ovog aspekta može reći da je dosta spor, ako se poredi sa modelima kao što je, recimo Tesla model X, koji istu brzinu dostigne za svega 4,4 sekunde.

Sa masom od oko 2.500kg E-tron je teži od Mercedesa EQC, uprkos tome što EQC ima težu bateriju. Ta masa svakako ima uticaj na upravljanje, ali na sreću, ne previše. Slično kao i kod drugih električnih modela, kočenje preuzima elektromotor, ali kada je potrebno pritisnuti papučicu kočnice osetićete manji trzaj.

Bezbednost

Audi nas je navikao na praksu da puno polaže na bezbednost prilikom dizajniranja svojih novih modela, a tako je i sa Audijem E-tron. Na mrtvim tačkama koje su svedene na minimum postoje senzori za upozorenje (kao što je to slučaj kod parkiranja). Osim toga, E-tron raspolaže senzorima za prepoznavanje saobraćajnih znakova, senzorima za upozorenje ako se odvajate od središne trake na putu itd.

Cena

Za osnovnu varijantu ovog audijevog električnog SUV-a treba izdvojiti nešto više od 71.000 evra. U prodaji na evropskom tržištu Audi E-tron pojaviće se na proleće ili leto 2020. godine. Do tada pratite najnovije vesti iz Auto-moto industrije, bićete blagovremeno obavešteni o svim novostima vezanim za ovaj model.

admin

Read Previous

Vladimir Solovjov citati: Smisao ljubavi

Read Next

Opstrukcija pluća: Šta je hronična opstruktivna bolest

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *