Blistav i mladalački pogled u samo nekoliko koraka

pogled-oči-devojka

Image by master1305 on Freepik

Skoro da nema žene koja ne teži tome da što duže zadrži mladalački izgled bez bora i podočnjaka. Ipak, od starenja još niko nije pobegao. Reč je o prirodnom procesu koji pogađa kako ženski tako i muški pol. Pripadnice lepšeg pola kojima je veoma bitan fizički izgled koriste raznorazne metode kako da im koža što duže bude sjajna i elastična.

Ako govorimo o koži oko očiju, treba napomenuti da se radi o jednoj od najosetljivijih regija kojoj se treba posvetiti posebna pažnja, naročito kada je nega u pitanju. U nastavku teksta dajemo vam nekoliko saveta kako da što duže zadržite blistav i mladalački pogled. 

Za početak, važna je pravilna nega

Ovde pre svega mislimo na to da je sa adekvatnom negom potrebno krenuti čim se pojave prve vidljive bore oko očiju. Kod nekih žena to može biti u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim, sve u zavisnosti od načina života i genetike. Dermatolozi savetuju da sa anti-age kremama i serumima koji su posebno dizajnirani za predeo oko očiju treba krenuti što pre. Ne treba čekati da se pojave duboke bore i podočnjaci koji se mogu „popraviti“ samo hirurškim zahvatom. 

Operacija kapaka samo u posebnim slučajevima

Ukoliko ste zainteresovani za operaciju kapaka, treba napomenuti da se poslednjih godina sprovodi blefaroplastika – najsavremeniji metod zatezanja kože iznad ili ispod kapaka. Reč je o potpuno bezbednoj neinvazivnoj intervenciji koja daje željene rezultate na duži vremenski period. Pacijenti koji pored estetskog razloga imaju i zdravstveni problem spuštenih kapaka koji im narušavaju vid spadaju u kandidate za ovu vrstu intervencije. 

Cena operacije kapaka varira od slučaja do slučaja

Nešto što većinu može zanimati jeste kolika je cena operacije kapaka. Okuloplastični hirurzi će vam reći da cena može zavisiti od toga kakva se zapravo operacija radi – da li se operiše kompletna očna regija ili ne. Cena korekcije gornjih i donjih kapaka je nešto veća od na primer korekcije samo gornjih ili samo donjih kapaka. 

Ako vam je potreban oftalmolog Beograd ima najveći broj specijalista

Pored adekvatne nege, možda će vam u nekom periodu života biti potreban i pregled kod oftamologa. Ukoliko pored nezadovoljavajućeg estetskog izgleda imate i problema sa vidom u smislu da nosite kontaktna sočiva ili naočare sa dioptrijom, pre same intervencije kod okuloplastičnog hirurga trebalo bi potražiti i savet od oftamologa.

Kada kažemo oftalmolog Beograd je definitivno mesto u kojem radi najveći broj poznatih i vrhunskih stručnjaka iz oblasti oftamologije i blefaroplastike. Na vama je da se raspitate i zakažete pregled kod nekog od njih. 

Način kako živite utiče na izgled kože

Da li znate da od toga kako se hranite, koliko praktikujete fizičku aktivnost i koliko ste izloženi stresu zavisi kakva će vam biti koža lica? Osobe koje konzumiraju previše slatkiša pored problema sa težinom neretko imaju problema i sa bubuljicama, mitiserima i masnom kožom. Nakon nekog vremenskog perioda koža im postaje podložna pojavi bora i tamnih kolutova ispod kapaka, naročito ako su pri tom strastveni pušači ili redovno konzumiraju alkohol.

Takođe, dokazano je da stres negativno utiče na kožu kao i na celokupno zdravlje čoveka

admin

Read Previous

Koje su cene nekretnina u Kotoru u 2023?

Read Next

Kada je kolonoskopija neophodna?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *