Evo kako uskladiti način oblačenja sa vašim profilom ličnosti

Ženska garderoba okačena na ofingerima u izlogu butika

Način oblačenja bi, osim modnih trendova i personalnih preferencija po pitanju estetike, trebalo da bude determinisan i životnim stilom, okolnostima za koje se odevamo, a svakako i profilom ličnosti, odnosno karakterom. 

Ukoliko se i same nalazite u potrazi za ličnim modnim stilom i autentičnom modnim pečatom po kome će vas prepoznavati, obavezno i uzmite u obzir i svoj temperament i lični profil. 

Modni stil najbolji je način da kažemo puno toga o sebi svakome ko nas ugleda i bez reči, pa je poželjno da sami kreiramo šta će to umesto nas odeća koju nosimo komunicirati. Pa, kako uskladiti način oblačenja s profilom ličnosti? Istražili smo umesto vas, a šta smo saznali otkrijte u nastavku teksta. 

Kako izraziti ličnost garderobom koju nosimo?

Pre svega, treba naglasiti da je poželjno da bez obzira na lični ukus, preferencije, pa i autentičnost koju ćete ispoljavati svojom garderobom, važno da ona bude kvalitetna i prijatna za nošenje. U ovoj prodavnici se prodaju najbolji brendovi čije su kolekcije poznate upravo prema premium kvalitetu i udobnosti koju pružaju. 

Tek kad postavite osnovne kriterijume za garderobu koju ćete nositi, koje se odnose na njen kvalitet, dugovečnost i prijatan osećaj na telu, možete da počnete da uvodite i druge važne standarde za svaki odevni komad koji ćete u budućnosti kupovati. Pre svega – iskazivanjem stava i ličnosti modni stilom.

Karakter garderobom možete da izrazite na najrazličitije načine, od krojeva do boja koje nosite, pa i aksesoara i načina na koje kombinujete same odevne komade. Pre svega, naučite šta je to lični modni stil. On je jedinstveni način da kažete ko ste bez potrebe da koristite reči.

Pa, ko ste vi? 

Vesela, razdragana i romantična duša, ili pre ambiciozna, ozbiljna dama, koja stoji čvrsto s obe noge na zemlji? Uživate li u tome da budete u centru pažnje i osećate li se dobro pod reflektorima, ili ste možda  introvertniji i stidljiviji? 

Kad odgovorite na ova pitanja znaćete i kako da se obučete. Introspekcija tako postaje korisna i u svetu mode i ličnog modnog stila!

Ekspresivni modni stil za hrabre dame

Kada je reč o upečatljivom modnom stilu, koji privlači pažnju prolaznika svojom autentičnošću, on je savršen izbor za hrabre, ekstrovertne dame, koje nemaju problem sa tim da budu u centru pažnje.

Glavne odlike ekspresivnog stila su eksperimentisanje sa dezenima, bojama i “statement” komadima nakita. Kako bi ekspresivnost modnog stila bila lepa i izbalansirana, potrebno je uskladiti ove upečatljive komade sa klasičnijim i tako uravnotežiti celokupan izgled.

Romantičan stil nežnih i ženstvenih žena

Romantični modni stil je savršen za ženstvene dame koje obožavaju da ističu svoju nežnu crtu ličnosti i uživaju u lepršavim krojevima, koji savršeno odgovaraju njihovim neodoljivim i suptilnim crtama ličnosti. 

Kad je u pitanju romantični modni stil njegove glavne karakteristike su lepršavi materijali, ženstvene siluete i nežni dezeni, kao što su cvetni, tufnasti, ali i drugi vidovi floralnih i drugih motiva inspirisanih oblicima iz prirode. Ovde je sve u suptilnim krojevima, ženskim bojama i dezenima i prelepim teksturama. 

Klasični stil za ambiciozne dame

Devojka koja sedi na podu u farmericama i džemperu

Kada je reč o ambicioznim ženama, koje su karijerno orjentisane i poznate po svojim poslovnim uspesima, a čiji je psihološki profil ličnosti uglavnom vrlo jednostavan, stamenit, ali ih odlikuje i jak karakter – klasični modni stil je onaj u kome će se najbolje osećati. 

Njega odlikuju neutralne boje, klasični i oštri krojevi, a svakako i kvalitetni materijali. Ljubiteljke klasičnog modnog stila važe za one koje imaju sve timeless komade u svom garderoberu, a u poslednje vreme se odlučuju i da zaplove modnim talasom minimalizma. 

Kežual modni stil za opuštene žene koje cene udnobnost

Ima dama koje svoj karakter najbolje mogu da pokažu tako što će ostati u granicama udobnosti i komfora, te tako govoriti o tome koliko su opuštene, prijateljski nastrojene i fleksibilne. 

Opuštene žene znaju kako da izgledaju kul i zanosno i u običnoj majici na kratke rukave, širem džinsu, pa i jednostavnoj maksi suknji i šik patikama. Kada postoji povod za to, opuštene odevne komade lako možete da iskombinujete sa nekim klasičnim komadom i tako napravite savršen sklad. 

Uz ova saznanja, sigurno ćete lako pronaći formu stila koja najviše odgovara vašem personalitiju, a zatim stil dodatno oplemeniti ličnim stilskim pečatima. VIdećete da ćete se osećati bolje u onome što nosite i tome kako izgledate nego ikada do sad!

mateo

Read Previous

Kupovina vikendice izvan grada – korisna ili nepotrebna investicija?

Read Next

Stres na poslu – kako ga prevazići i izboriti se sa njim?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *