Gde i kada možete da registrujete svoje vozilo u Beogradu

Registracija vozila

Oni koji tek kupuju svoj prvi automobil obično postavljaju najveći broj pitanja u vezi sa registracijom vozila, kako bi vozilo zakonski bilo priključeno saobraćaju. Najjednostavnije rešenje je da se obratite najbližoj agenciji za registraciju vozila koja će Vam ovu administrativnu proceduru olakšati ili bar Vas usmeriti kojim putem treba ići.

REGISTRACIJA VOZILA – PROCEDURE

U daljem tekstu pomoći ćemo Vam smernicama koje treba znati ukoliiko prvi put registrujete vozilo ili niste baš najveštiji. Pa da krenemo!

Prema zakonu, vozilo mora biti registrovano pre prvog dana upotrebe na javnom putu. Ako se vozilo već koristi, registracija mora biti obavljena u roku od 30 dana od dana kupovine.

Pre registracije, vozilo mora proći tehnički pregled kako bi se utvrdilo da li je tehnički ispravno i da li ispunjava uslove za registraciju. Tehnički pregled se može obaviti u nekom od mnogobrojnih tehničkih pregleda ili servisa u Beogradu. Takođe, i agencije za registraciju vozila mogu obaviti ovaj pregled u Vaše ime.

Prilikom registracije vozila, morate platiti takse koje su propisane zakonom. Takođe, ukoliko se radi o vozilu koje je uvezeno iz inostranstva, neophodno je platiti carinske i druge takse. Ovo treba imati na umu i pre kupovine samog vozila kako biste isplanirali sve troškove!

Ukoliko kupujete polovno vozilo, neophodno je da izvršite promenu vlasništva i da vozilo registrujete na svoje ime. Ovaj proces obuhvata prenos vlasništva, izdavanje nove registracione nalepnice i plaćanje taksi.

Registracija vozila je važeća godinu dana od dana registracije. Ukoliko želite da produžite registraciju, morate obaviti tehnički pregled i platiti takse za produženje registracije.

U Beogradu je moguće obaviti elektronsku registraciju vozila putem portala eUprava. Ovaj proces je brži i jednostavniji, ali zahteva da imate elektronski potpis. Međutim, registraciju može obaviti i agencija koja je ovlašćena ili sertifikovana od strane Ministarstva unutrašnjih poslova. Jedna od takvih agencija koja se bavi uslugom registracije vozila je – Bonafides. Oni će u Vaše ime preuzeti vozilo od Vas i vratiti Vam ga nazad nakon svih obavljenih procedura.

REGISTRACIJA VOZILA  U  AGENCIJI ILI MUPU?

U Beogradu zaista imate niz mogućnosti što se tiče načina na koji ćete registrovati Vaše vozilo. Iako je ubedljivo najlakše i najisplativije po Vas obratiti se agenciji za registraciju vozila, u zavisnosti od opštine na kojoj ste možete ove procedure i samostalno obaviti.

Ukoliko planirate da obavite registraciju vozila na teritoriji  Novog Beograda, Zemuna ili Čukarice, na primer, možete to učiniti u nekoj od nadležnih policijskih stanica. Medjutim, registracija vozila u bilo kojoj opštini svakako podleže propisima koji važe za teritoriju cele zemlje.

Bilo da Vas interesuje registracija vozila u Zemunu ili negde drugde, neophodno je da posedujete određena dokumenta, kao što su lična karta, saobraćajna dozvola, registraciona nalepnica, potvrda o plaćenoj registraciji, potvrda o tehničkom pregledu, kao i dokaz o uplati takse za registraciju.

Ukoliko se odlučite da registrujete svoje vozilo preko privatne agencije, možete biti sigurni da će registracija vozila biti obavljena besprekorno. Registracija vozila na Novom Beogradu je umnogome olakšana otkad postoji agencija Bonafides za ovu vrstu usluge. Međutim, ova agencija obavlja usluge registracije vozila na teritoriji celog Beograda. Njihovo predstavništvo se nalazi na adresi Danila Lekića Španca 31a, na Bežanijskoj kosi.

Ukoliko pak pretražujete agenciju za teritorije koje se nalaze dalje od Bežanijske kose i Novog Beograda, na primer interesuje Vas registracija vozila na opštini Čukarica, ne morate više tragati jer će predstavnici agencije Bonafides doći po Vaše vozilo gde god da ste u Beogradu i preuzeti ovlašćenje i Vaša dokumenta kako bi obavili proces registracije u Vaše ime.

Sve u svemu, proces registracije vozila može biti prilično jednostavan uz podršku profesionalne agencije.  Bez obzira gde registrujete vozilo, neophodno je da se pridržavate zakona i propisa koji regulišu ovaj proces, prepustite svoje poverenje profesionalcima, a Vi ćete uz osmeh dočekati završetak procesa i osećajem da ste uštedeli i vreme i novac!

Sale R

Read Previous

7 strategija da motivišete svoje dete da uči

Read Next

Kad roditelji pomenu “dobra stara vremena”

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *