Idete na letovanje: Kako odabrati najbolji transporter za pse?

Pas putuje

Leto nam se bliži i svi već planiramo gde ćemo letovati. Ukoliko ne možete da se odvojite od vašeg psa, ni na nekoliko dana, a želite da i on uživa u čarima leta sa vama, onda je važno da putovanje bude udobno i za njega.

A kako bi do željene destinacije stigli sa vašim psom, prvo treba da pređete duži put. Bilo da putujete avionom ili automobilom, pas mora da bude smešten u transporter. To je njegov prostor za putovanje, u kome treba da se oseća opušteno i prijatno. A da bi to tako bilo važno je da odaberete vrstu transportera koja odgovara njegovim potrebama.

5 praktičnih saveta za odabir transportera za psa

Kada kupujete transporter za pse, važno je da obratite pažnju na sledećih nekoliko faktora.

  1. Veličina transportera– ovo je jako važan faktor koji određuje kakav ćete transporter odabrati. On mora biti dovoljno veliki da se vaš pas udobno smesti u njega. Važno je da on može da sedne, okrene se i naravno legne. Dakle, veličina psa određuje i vrstu transportera.
  2. Materijal i izrada– sigurnost je na prvom mestu, kada planirate putovanje. Zbog toga transporter treba da bude izrađen od izdržljivog i kvalitetnog materijala. Ukoliko imate psa srednjeg ili manjeg rasta razmislite o transporterima od plastike ili čvrstog platna. Jako je važno da ovaj prostor bude dobro provetren, zato birajte torbe sa dovoljno otvora.
  3. Sigurnosne bravice– još jedan faktor koji utiče na bezbednost psa tokom puta su dobro urađene i ispravne bravice. One će držati vrata zatvorenim tokom puta ili još važnije dok ste na aerodromu i čekate ukrcavanje u avion. Sa dobro odabranim transporterom nećete morati da brinete o tome da li će vaš pas neopaženo izaći iz njega.
  4. Prenosni transporter ili fiksni– ponovo, na odluku o odabiru jednog ili drugog modela utiče veličina psa. Ukoliko je u pitanju manji pas, do 10 kg, koji može da se unese u avion, odabraćete manju torbu. Ako pak putujete sa velikim psom autom ili idete u lov, onda ćete sigurno odabrati fiksni transporter u vidu kaveza. U njemu će vaš pas ili psi imati dovoljno prostora za ležanje a i ostalim putnicima će biti prijatna vožnja.
  5. Prilagodljivost- ako planirate da koristite transporter u različitim situacijama, onda je ovo njegovo svojstvo jako važno. Bilo da želite da prevezete psa gradskim prevozom, automobilom, avionom ili čak biciklom, važno je da on bude savitljiv i prilagodljiv. U tom slučaju birajte modele koji imaju mogućnost savijanja i prilagođavanja različitim uslovima.

Trixie transporter

Udobnost i za psa i za vlasnika

Kako bi putovanje prošlo sa što manje stresa i muke, važno je da transporter bude udoban i psu, ali i vlasniku. Zato birajte onaj koji će najmanje opteretiti vaša leđa a istovremeno će biti udoban za duži put vašem psu. Rančevi, koji su posebno prilagođeni nošenju pasa (čak i nešto veće težine) na leđima, mogu biti odličan izbor.

Baš kao i različite torbe koje imaju čvrst kaiš sa dodatnim ojačanjem za ramena.

Happy Pet Club vaše mesto za kupovinu najkvalitetnijih transportera

U njihovoj online prodavnici možete pronaći sve što vam je potrebno za letovanje sa vašim psom. Krenite od odabira odgovarajućeg transportera, preko hrane za put, do igračaka koje će prekratiti to vreme.

Najveći broj modela transportera proizvodi renomirani proizvođač opreme za pse- Trixie. Oni vrlo dobro poznaju potrebe pasa i zato su i napravili širok izbor transportera, među kojima ćete lako odabrati odgovarajući za vašeg ljubimca.

Za kraj, dostava svih proizvoda iz Happy Dog Club prodavnice je moguća na teritoriji cele Srbije. A za porudžbine preko 3000 rsd, dostava na teritoriji Beograda je besplatna.

 

 

 

Sale R

Read Previous

Saveti za uštedu vremena pri selidbi

Read Next

Saveti za organizaciju savršene svadbe koje daju profesionalci

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *