Kada je najbolje vreme da posetite Prag? Prelep je na zimu, još lepši u proleće

prag

Pixabay.com

Iako su pred nama hladni zimski meseci, kada ćemo prirodno zbog hladnijeg vremena biti okrenutiji svojim domovima i više vremena provoditi u njima, uvek je pravo vreme da isplanirate neko svoje naredno putovanje. Kako je već gotovo novembar, pravo je vreme da prionete na posao.

To, naime, može biti plan za putovanje oko novogodišnjih ili božićnih praznika, kada obično pokušavamo da spojimo neke slobodne dane kako bismo bar na kratko negde otišli i napinili baterije za nove radne pobede, ali to može biti i plan za neko prolećno putovanje, jedno od onih kojima se svi naročito radujemo zato što nam najavljuje dolazak proleća i lepših osunčanih dana. 

Ako još uvek ne znate gde biste putovali, a do sada niste posetili Prag – taj jedinstveni biser evropske arhitekture, uopšte nije potrebno da dalje razmišljate. Kombi prevoz od vrata do vrata, koji sa najboljim agencijama funkcioniše i na relaciji Beograd-Prag i obrnuto, približio nam je i ovu evropsku prestonicu, i omogućio da lako i udobno stignemo do Praga!

Kada je najbolje vreme da posetite Prag?

Poput Beča, još jednog magičnog grada u srcu Evrope, Prag je za sve posetioce naročito lep u vreme novogodišnjih praznika koji su pred nama. Grad koji već predstavlja svojevrsni arhitektionski biser, u ovom periodu okićen je i velelepno upriličen za praznike, pa je posetiocima dodatno zanimljiv. Takođe, arhitektura ovog grada u kojoj preovladavaju tamniji tonovi, naročito zanimljivo i fotogenično deluje u periodu kada padne sneg, pa se stvori prirodan i nadasve poseban konstrast veoma zanimljiv za oko posmatrača. 

Ako ste pak ljubitelj proleća…

Kao uostalom i svi ostali veliki gradovi, Prag je naročito lep u prolećnim mesecima kada se priroda polako bud, a gradsko zelenilo polako menja gradski kolorit. Iskusni turisti kažu da je Prag nejlepši za posetu u aprilu i maju. Ukoliko vam je prolećni peirod srcu draži za putovanja od zime,  možda je najbolja ideja da svoju posetu Pragu uskladite sa katoličkim Uskrsom, jer je u ovom periodu grad ponovo naročito zanimljiv zbog specifične dekoracije, ali i programa koji se priređuju ovom prilikom. 

Kombi prevoz od vrata do vrata – mogućnost koja olakšava sve

Kombi prevoz od vrata do vrata koji funkcioniše i na relaciji Srbija – Češka, predstavlja jednu novu, ekskluzivnu dimenziju i doživljaj putovanja. Kada je u pitanju kombi prevoz od vrata do vrata na relaciji Srbija-Češka, ovaj vid transporta omogućava prevoz sa bilo koje lokacije u Beogradu do bilo koje lokacije u Češkoj. Premium usluga koju nude najbolje turističke agencije koje ovakav tip prevoza imaju u svojoj ponudi, jeste da  ovde nema potrebe za grupnim nalaženjem, pa ćete izbeći svako potencijalno zakašnjenje. Ovo je brža i definitivno komfornija varijanta putovanja, jer putnici ne moraju da dolaze na zborno mesto sastanka. 

Sve što je potrebno ukoliko ste rezervisali kombi prevoz od vrata do vrata kod najbolje agencije, jeste da sa stvarima izađete ispred zgrade ili kuće i sačekate da prevoz stigne do vas. Ova usluga je dosta fleksibilnija i komfornija od standardne i zato se i sve više koristi u putovanjima u Češku, ali i ka drugim destinacijama. 

admin

Read Previous

10 saveta za savršene slike vaše nekretnine za prodaju

Read Next

Tri najćešće nedoumice novopečenih roditelja!

2 Comments

  • Ko voli stare gradove, kakav je upravo Prag, može to da učini bilo kad. Divan je i zimi, oko Božića, a prelep je u proleće ili leto, pa čak i u zlatnu jesen. Volim Prag, mada sam bila samo jednom. Od tada, imam želju da jednog dana pozovem medjunarodne selidbe Pro move, i preselim se tamo. Nekako, sve mi je blisko, kao da sam već živela u Pragu. A ko zna, možda i jesam…

  • I ja ga volim ali težak mi je put do njega. Kada sam išao autobusom trebalo mi je dva dana da se oporavim od puta. Kada bi onaj voz do Budimpešte koji ide 200 km na h produžili do Praga. Bila je avionska linija ne znam da li još uvek postoji.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *