Kako da koža lica bude bez mane

Žena na tretmanu lica

Zašto je teško imati kožu bez mane? 

Da li zato što je današnji ideal lepote potpuna savršenost koja je skoro nedostižna ili je za to kriv uticaj raznih drugih faktora? Ti faktori su uglavnom nezdrav način života, loša ishrana, zagađenja koja nas okružuju i naravno hormoni. 

Hajde da nađemo odgovor!

Imati potpuno zdravu i lepu kožu zna biti zaista mukotrpan posao koji zahteva svakodnevnu negu, posete dermatolozima, kozmetičarima, endokrinolozima, a neretko i hirurzima. 

U borbi protiv nesavršenosti može se pobediti! Evo i načina kako da to uradite.

Izborite se sa bubuljicama

Pojava akni uglavnom se vezuje za period puberteta kada dolazi do promena kako u hormonskom statusu tako i u mnogim drugim aspektima. 

Odrastanje ponekad ima cenu koja se plaća bubuljicama u predelu brade i ružnim ožiljcima koji podsećaju na njihovo postojanje, ali to je put ka odraslom dobu. 

Ne uzrokuje samo pubertet odnosno hormoni pojavu bubuljica i akni. One se mogu pojaviti i u kasnijim godinama, a tada su najčešći krivci uticaji iz sredine poput zagađenja, ali i nezdrave ishrane. 

Kad god da se pojave, akne nisu dobrodošle. Narušavaju fizički izgled, odnosno lepotu kože na licu. Osim toga utiču i na psihu, ljuljajući samopouzdanje i narušavajući lepo mišljenje o sebi. Dok su na licu, nanose mnogo štete, ali isto tako mogu ostaviti traga na koži i nakon povlačenja.. 

Ožiljci od akni ostaju na licu kod određenog procenta ljudi. To se najviše dešava  kod težih oblika akni koje oštećuju spoljašnji sloj kože ili ga oštetimo mi sami tako što cedimo bubuljice. 

U slučaju da se ništa ne preduzme po tom pitanju, ožiljci mogu ostaviti traga doživotno. 

Za početak, stanje kože na licu možete poboljšati u kućnim uslovima. Svakodnevna uporna nega lica je rešenje. Pri tom, bitno je odabrati proizvodi koji odgovara tipu kože. Često grešimo pa licu koje je masno tražimo preparate koji isušuju kožu. Zapravo, mnogo važnije od toga je napraviti balans na koži. U te svrhe, najbolje je koristiti preparate za bubuljice na biljnoj bazi. 

Ako je stanje sa bubuljicama ozbiljno i nikako ne prolazi – obratite se stručnom na licu. 

Ispeglajte bore i učinite lice savršenim

Stigle su vas godine i to se vidi na licu?

Da, sasvim očekivano da se u određenom dobu pojave i bore. Mnogi se teše pa ih nazivaju borama smejalicama, ali nisu one nastale samo zato što se puno smejete. Bore su posledica starenja kože i svega što koži činite tokom godina. Sa svakom godinom više, sve je manje kolagena i elastina u koži koji su zaduženi za lep mladalački izgled kože. Vremenom se gubi i na hidrataciji, a uticaj nezdravih navika poput pušenja, alkohola i preteranog izlaganja suncu itekako se vidi na licu.

Ne želite bore na svom licu?

Onda se morate pozabaviti njihovim uklanjanjem ili barem ublažavanjem da bi  postigli lep izgled kože bez mana. 

Na svu sreću danas za tretiranje bora postoje brojni načini, kako kozmetički tako i oni drastičniji koji zahtevaju odlazak kod hirurga. Ono od čega možete početi jeste adekvatna krema protiv bora. 

 Koji god da način odaberete važno je samo da daje rezultata i da vaše lice bude što savršenije, a vi zadovoljni i puni samopouzdanja. 

Hidrirajte kožu

Nekad našoj koži treba tako malo da bi bila zdrava i na izgled savršena. 

To malo je voda!

Voda je izvor života, a samim tim i lepote. Ne zaboravite da pijete ovu dragocenu tečnost i da se hidrirate. Lekari to ne govore bez razloga. Dovoljne količine tečnosti presudne su kako za unutrašnje zdravlje organizma tako i za spoljašnji izgled. Uostalom, kada smo zdravi iznutra to se  vidi na našem licu. 

Često se za unos malih količina vode pravdamo time da smo zaboravili. 

Zaboravljanje nije opravdanje, već nemar za sopstvenu dobrobit!

Zato, stvorite naviku. Kada ujutru ustanete neka prva rutina bude ispijanje jedne čaše vode. Zatim sebi pripremite flašicu sa vodom koja će tokom celog dana biti vaš saputnik i podsetnik da je treba piti. 

Probajte! Videćete da će se vremenom stvoriti navika i potreba za redovnim unošenjem vode, a to će uticati i na vaš izgled kože jer će ona biti hidrirana i sjajna. 

Žena pije vodu iz čaše

Zaštitite je od sunca

Mnoge  posledice na koži nastaju usled štetnog delovanja sunčevih zraka. Sunce jeste neophodno u našem životu, ali moramo ga se čuvati i ograničavati boravak na otvorenom tokom vrelih letnjih dana. 

UV zračenje sve je opasnije po našu kožu, zato je moramo čuvati. Kada se previše izlažete suncu to može ostaviti traga u vidu tamnijih fleka na koži, koža brže stari, gubi na hidrataciji pa se samim tim mnogo brže pojavljuju bore. 

Da bi smanjili ove posledice i lice učinili što besprekornijim potrebno je primeniti odgovarajuću zaštitu. To znači obavezno nanošenje kreme za sunčanje ili dnevne kreme sa zaštitinim SPF faktorom. 

Na taj način će vaša koža ostati besprekorna tokom cele godine.

Vežbanjem do lepe kože

Stil života može doprineti izgledu kože!

Da li vodite računa o tome kako živite? Da li se dovoljno krećete? Da li vežbate? 

Zapitajte se,  jer je fizička aktivnost od presudne važnosti za zdravlje celokupnog organizma. Ne samo za zdravlje već i za lepotu, odnosno za lepotu naše kože. 

Tokom vežbanja dok pokrećete telo, dolazi do brojnih procesa. Organizam dobija više kiseonika, poboljšava se krvotok, izbacujete štetne toksine, a unosite više tečnosti. 

Sve to zajedno ostavlja pozitivnog traga na kožu lica koja postaje značajno zdravija, hidriranija i lepša. 

Dobra šminka

Sve ste od prethodnog primenili i još uvek ima tragova nesavršenosti?

I za to ima rešenja!

Žene su u blagoj prednosti u odnosu na muškarce. Njima je dostupna šminka koja vrlo često čini čuda i potpuno menja izgled lica. 

Koliko puta vam se desilo da se pred značajan događaj probudite sa bubuljicom na licu?

Više puta, zar ne? Garant ste se iznervirali, ali dobra šminka može da ublaži ili prikrije sve te nesavršenosti koje nam zagorčavaju život. 

Za savršenu kožu lica potrebna je kvalitetna podloga za lice i još kvalitetniji puder i korektor. Profesionalni šminkeri to vrlo dobro znaju. Ovi komadi su tu samo za početak, a kada su nesavršenosti baš izražene onda će vam trebati čitava paleta kozmetičkih proizvoda za šminkanje, ali problem će sigurno biti sakriven.

Pronađite za sebe korisne trikove koje koriste profesionalci. Vi znate kako vaša koža može da odreaguje i čime da vas iznenadi. Vodite se tom logikom i uvek izgledajte savršeno bez obzira na sve. 

Sopstveni odraz u ogledalu je nešto što gledamo svakodnevno. Kada sa ovom slikom nismo zadovoljni, vreme je za promene. 

Zašto da kožu lica ne učinimo savršenom ako već ima načina? Odaberite najbolji za sebe!

 

mateo

Read Previous

Očistite kuhinju na tri jednostavna načina- tako da bude kao nova!

Read Next

Koje prednosti donosi dinarska štednja?

One Comment

  • I sa preko 30 godina, redovno imam bubuljice u predelu brade i vec sam navikla da su hormonske.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *