Kako da odaberete idealan suncobran za ugostiteljstvo?

Suncobran

Granice ljudske mašte i mogućnosti mogu biti beskonačne ako imamo volju i ideju koje nas vode u bilo kojem poslu. Uređenje eksterijera bašti kafića ili restorana ume da bude pravi izazov za vlasnike i zahteva maksimalan trud i ulaganje. Neki vole taj deo da prepuste profesionalcima što je u redu, pogotovo ako imaju poseban stil i imidž koji neguju i žele da sve uklope kako bi imalo smisla i svoju priču.

Kada razmišljate o baštama prvo što će vam privući najveću pažnju su upravo suncobrani za ugostiteljstvo koji zauzimaju najviše prostora i samim tim definišu to mesto. Kakvi onda oni treba da budu ako ih smatramo za centralni objekat outdoor prostora?

Ako govorimo o savršenom izboru onda su suncobrani za ugostiteljstvo oni koji su savršenog dizajna i oblika koji odgovara prosotoru i ambijentu, maksimalno funkcionalni i jednostavni za korišćenje, stabilni su i otporni na spoljne uticaje i personalizovani su.

Razmišljajte o mestu stubova – centralni ili sa strane

Mnogo je važno gde se nalazi centralni stub suncobrana za ugostiteljstvo. Od toga zavisi i kako ćete organizovati ostali nameštaj u baštama, ali i omogućiti neometano kretanje konobara tokom pružanja usluge. Time se osigurava i bezbednost gostiju i zaposlenih, ali se i smanjuje mogućnost spoticanja i provlačanja i gostiju i pružaoca usluge.

Odluku o tome za koju vrstu stuba ćete se odlučiti možete doneti na osnovu više kriterijuma. Ona će zavisiti od veličine prostora, efekta koji želite da postignete, nameštaja, vaših ličnih zelja, ali i veličine koja vam je potrebna, nekada i količine. Svakako da će na odabir uticati i budžetska sredstva koje planirate da odvojite u te svrhe.

Obe opcije imaju svoje prednosti i mane, a od toga šta će da prevlada i koje su vaše potrebe zavisiće i konačni izbor. Najbolje bi bilo da možete uživo da pogledate oba modela i u odnosu na praktičnu funkcionalnost donesete odluku.

Jednobojni ili šarenog dizajna? Personalizovani ili ne?

I ova odluka će zavisiti od više faktora. Kada se odlučite za model i proizvođača treba da odaberete i uklopite najbolju moguću verzuju platna. Sa klasikom nikada nema greške. Jednobojni suncobrani za ugostiteljstvo u pastelnim i neutralnim bojama lako su uklopivi i neupadljivg su izgleda, daju prostoru dozu elegancije i urednosti. Mana svetlijih boja platna na njima je ta što se brzo prljaju pod uticajem spoljašnjih uticaja i teži su za održavanje. Šareniji dizajn je obično i skuplji.

Personalizovani suncobrani za ugostiteljstvo postali su apsolutni trend poslednjih godina i odličan način za promociju nekog brenda ili sopstvenog biznisa. Neke firme koje se bave izradom i prodajom suncobrana za kafiće imaju i mogućnost štampe na istim što predstavalja odličan način da personalizujete ovaj masivni komad vaše bašte. Desiće se i da vidite da neki kafići ili restorani imaju one na kojima je logo nekog svetski poznatog brenda alkoholnih ili bezalkoholnih napitaka koji poklanjajući ovakve komade rade na promociji i marketingu.

Da li je potrebno da bude vodootporan?

Oni suncobrani za ugostiteljstvo koji imaju oznatu ,,water safepogodni su za one outdoor prostore koji su namenjeni za posluženje gostiju u blizini vode i odličan su saveznik kod jakih kiša i pljuskova. Zato ako želite maksimalni kvalitet uz osiguranu udobnost i dugogodišnje korišćenje birajte ono najbolje iz ponude.

mateo

Read Previous

Upravljanje vremenom u organizaciji korporativnih proslava

Read Next

Svako od nas može doprineti zaštiti životne sredine uz ovih 5 jednostavnih aktivnosti

One Comment

  • Najbitnije d abude od akrilnog platna koja su otporna na izbleđivanje pod dejstvom vremenskih prilika kišu i mraz, sunčevih zraka tj UV zračenja- Duže traju i ne gube boju i svoj kvalitet

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *