Kako odabrati kofer za put?

koferi-za-put

Pixabay.com

Pripreme za putovanje zahtevaju pakovanje stvari, proveru lične dokumentacije, njihovu ispravnost kao i analiziran plan putovanja. Imajte na umu da pakovanju stvari posvetite pažnju tako da ponesete sve što vam je zaista neophodno. 

Proverite vremenske prilike pa shodno uslovima sredine u koju putujete odvojte letnju ili zimsku garderobu. Količina stvari svakako utiče na odabir kofera, stoga raspodelite stvari u više torbi. Vodite računa o načinu transporta, kolima možete poneti šta god poželite, dok je prenos u avionu ograničen težinom kofera. U avionu je poželjno nošenje ručnog prtljaga, time će se smanjiti cena karte. 

Kako odabrati kofere za ručni prtljag?

Ukoliko želite smanjiti cenu avionske karte, opredelite se za komforan ručni prtljag. Putni koferi su pravo rešenje za organizovano pakovanje najosnovnijih stvari, čija je količina određena ukupnom težinom kofera. Spakujte stvari neophodne za predviđenu dužinu boravka, ali na sebi ponesite dodatnu garderobu koju možete ponovo nositi.

Pakovanje odnosno pribor za ličnu higijenu, smatra se najosnovnijim preparatima za nošenje. Spakujte manje količine kreme, kupite manje paste za zube i kupke u bočicama. Ukoliko smeštajni sadržaj pruža komfor poput hotela, imajte na umu da nošenje peškira samo zauzima mesto u putnim koferima. Hoteli i apartmani nude peškire i osnovni pribor za higijenu poput kupki, šampona i sapuna. 

Putni koferi su izrađeni na osnovu dimenzija, stoga birajte one preporučene kao ručni prtljag odnosno one čija dimenzija komotno staje u kabinu iznad sedišta u avionu. Odaberite kofer koji ima pregrade za razvrstavanje nošenih stvari što će uticati na preglednost. Što se tiče dizajna, prilagodite ga sopstvenom ukusu. 

Birajte praktične kofere na točkiće

Koferi na točkiće su veoma praktični za rukovanje, pri čemu se olakšava prenos stvari i težina ravnomerno raspoređuje. Točkići na koferima omogućavaju lakoću menjanja pravca, što je naročito važno kod brzog kretanja. Odaberite točkiće koji su dobro pričvršćeni. Površine točkića koje na sebi imaju silikon, manje će se habati a samim tim duže trajati.

Tokom transporta stvari putem avionskog saobraćaja, mnogi ne vode računa o prebacivanju stvari u bunkere, pri čemu može doći do oštećenja površina a ne tako retko i ispadanja stvari. Obezbedite svoj kofer dodatnim sistemom zaključavanja, što će povećati sigurnost carinske kontrole i mogućih šteta od obijanja. Primenite šifru sklapanjem trocifrenog broja, koja će olakšati otvaranje. Dodatnu zaštitu kogeru možete pružiti i oblaganjem streč folije, ovo možete obaviti na aerodromu

Odaberite vodootporni materijal za putni kofer

Putni koferi imaju fleksibilnu upotrebu, dovoljno prostora za sve potrebne stvari i pregrade za razvrstavanje istih. Savetuje se odabir površina kofera, koje će biti otporne na udarce, habanja i vremenske prilike. Mekši koferi su lakši dok su tvrdi kruti. Usled neadekvatnog rukovanja prilikom transporta, koferi se mogu oštetiti. Ipak, birajte vodootporne materijale koji će sprečiti uticaj vlage, kiše i snega. 

Vodootporni putni koferi, veoma su praktični i fleksibilni za upotrebu. Odaberite kvalitetne drške, ručke za kofer i točkiće presvučene silikonom. Aluminijumski koferi su dosta teži od tvrde plastike, ali su pogodni za prenos druge robe poput sportskih rekvizita i opreme. Ručke moraju biti izdržljive na česta nošenja i težinu torbe. Kupite deklarisanu robu čiji proizvod ima ograničeni rok upotrebe, što određuje garanciju proizvoda. Izbegavajte krhke kofere poput materijala od plastike. 

admin

Read Previous

7 najboljih navigacija za vaš telefon koje rade i kada nemate internet!

Read Next

Darujte bliskim ljudima originalne korporativne poklone

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *