7 najboljih navigacija za vaš telefon koje rade i kada nemate internet!

mape

Freepik.com

Navigacija je jedna od osnovnih funkcija modernog doba koje nam pružaju pametni telefoni, posebno kada imate aplikacije za GPS karte offline. To u osnovi znači da ako imate pametni telefon i izgubili ste se na putu, možete jednostavno da otvorite aplikaciju za navigaciju na svom telefonu da biste bezbedno stigli na odredište, bez ikakvih nepotrebnih obilaza. 

Međutim, većina mapa zahteva internet konekciju, da bi ažurirale neke informacije kao što su saobraćaj i udaljenost. Dok GPS radi bez interneta, to nikada nije dovoljno da se pokrene sama navigacija. Ali, ovde u jednačinu dolaze offline mape.

Ako ste se nekad našli u oblasti sa slabim internetom, svesni ste problema sa kojima se možete suočiti tokom navigacije. Aplikacije sa navigacijom koja radi i kada nemate internet će u potpunosti rešiti probleme loše orijentacije ili mogućeg skretanja s puta na nepoznatim lokacijama, jer će vas navoditi na pravi put u svakom momentu.

Danas ćemo razgovarati o najboljim besplatim navigacijama koje rade i bez internet konekcije. Neki od njih dolaze sa oglasima ili ponudama za kupovinu u aplikaciji, ali to je mala cena za luksuz da u svakom momentu imate offline navigaciju dohvat ruke.

Offline Maps & Navigation

Kao što ime govori, ova aplikacija nudi navigaciju i mape bez internet konekcije. Aplikacija će unapred učitati podatke mape i rute kako bi vam bili dostupni kad ste offline. Na ovaj način funkcioniše većina aplikacija za navigaciju bez interneta. 

Koristi detalje o navigaciji od vodećeg svetskog provajdera navigacionih usluga, tako da ovde dobijate najbolje funkcije u klasi. Programeri često ažuriraju aplikaciju novim funkcijama i više ruta, tako da možete biti sigurni da će vam u svakoj upotrebi pružiti najbolje iskustvo.

Na listu je uključeno preko 200 zemalja, sa interesantim destinacijama na kojima možete provesti vreme, ako ste raspoloženi. Možete čak i da podelite svoju lokaciju u realnom vremenu i procenjeno vreme dolaska sa prijateljima i porodicom putem društvenih mreža. 

Sjajna karakteristika je mogućnost praćenja cena goriva u aplikaciji. Ovo će vam omogućiti da dođete do odredišta na najekonomičniji način. Aplikacija će vas takođe obavestiti o radarima u blizini, tako da znate kada da prikočite. Postoje predlozi za parking zajedno sa lokacijama i cenama parkinga. Ovo je sveobuhvatna aplikacija i preporučujemo svima da je isprobaju. 

Google Maps

Bez sumnje jedna od najpopularnijih aplikacija za navigaciju, Google Maps dolazi sa mnoštvom funkcija. Sve informacije dobijate direktno sa Google servera, uz mogućnost preuzimanja mapa za oflajn navigaciju. Osim što vam omogućava da dobijete najbolja uputstva za svoju rutu, aplikacija vam takođe daje informacije o javnom prevozu, zajedno sa vremenskim rasporedom. Ovo je korisno ako ste novi u gradu i želite da se udobno krećete.

Jedna od najboljih karakteristika je sposobnost aplikacije da ažurira informacije o saobraćaju u realnom vremenu na vašem ekranu. To znači da možete da krenete drugom rutom ako Mape pokazuju saobraćaj u vašem pravcu. U stvari, Mape će čak predložiti alternativne rute (čak i ako je razdaljina veća) kako biste bili sigurni da ćete stići na vreme. 

Ovo je potpuno besplatna aplikacija, bez oglasa ili kupovine. 

MapFactor GPS navigacija

Oflajn mape nudi OpenStreetMaps sa besplatnim mesečnim ažuriranjem koje se periodično dostavlja. Ovde postoji standardni skup funkcija kao što su upozorenja radara za prebrzu vožnju, obližnja stajališta, restorani i td. Trenutno podržava navigaciju bez interneta u 200 zemalja. MapFactor je besplatna aplikacija za preuzimanje i dolazi sa oglasima. Postoje i kupovine u aplikaciji, koje će vam pomoći da se rešite dosadnih oglasa.

MAPS.ME

Postoji mnogo aplikacija za navigaciju bez interneta koje su nezavisno razvijene i nisu dobro podržane; međutim, MAPS.ME je sušta suprotnost. Nudi vrhunsku oflajn navigaciju. Naravno, prvo ćete morati da preuzmete sve podatke sa mape, ali kada to učinite, možete da ih koristite bez interneta bilo gde. Mape su pune zanimljivosti, planinarskih staza i stvari koje često ne biste videli u drugim aplikacijama za putovanja. Ako tražite premijum opciju koja će vam pomoći da se lako snađete bilo gde u svetu, MAPS.ME je pravi izbor..

Waze

Waze možete koristiti za navigaciju sa ili bez interneta. Moraćete samo da preuzmete Waze na vaš pametni telefon, podesite svoju navigacionu rutu, a zatim aplikacija sve to sačuva u keš memoriji. Može da zadrži vaša detaljna uputstva 100% precizno, čak i kada imate slab internet ili izgubite signal. Ova funkcija, međutim, radi samo na Androidu – neće raditi na iOS-u.

Jedna od prednosti kod Waze-a je to što može da vam kaže ograničenja brzine na svim putevima – nikada više nećete dobiti kaznu za prekoračenje brzine!

HERE WeGo

HERE WeGo je veoma popularna aplikacija za navigaciju koja je visoko ocenjena od strane Google-a. Skupa sa Google maps ova aplikacija je jedan od najpouzdanijih izvora za navigaciju bez interneta, a takođe nudi informacije o brzini vožnje. Sve u aplikaciji je lako razumeti, a jedini nedostatak je što dolazi sa oglasima.

GPS Navigation & Maps Sygic

Sygic je najinstaliranija aplikacija za offline navigaciju na svetu (prema programerima. Takođe dolazi sa funkcijama kao što su informacije o saobraćaju u realnom vremenu, iako će vam za ovo biti potrebna internet veza. Još jedna zgodna karakteristika su upozorenja za policiju ili radare koji se nalaze u blizini. 

Funkcije poput navođenja trake pomažu vam da menjate trake na bezbedan i efikasan način u skladu sa lokalnim zakonima. Ove funkcije mogu biti od pomoći ako vozite u stranoj zemlji u kojoj se razlikuju pravila saobraćajne trake. Besplatna je za preuzimanje i nema oglasa. Međutim, kupovine u aplikaciji postoje.

admin

Read Previous

Najbolji načini da se zaštiti stan od lopova – alarm, kamera, sigurnosna vrata

Read Next

Kako odabrati kofer za put?

2 Comments

  • Koja od ovih navigacija je dobra za kamione?

  • Meni je prosto neverovatno da uvek nadjem resenje a kada je neka frka ili krizna situacija bez neta, nista ne radi

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *