Najbolji načini da se zaštiti stan od lopova – alarm, kamera, sigurnosna vrata

Provalnik obija vrata

Nekada je leto bilo idealno vreme za provalnike i obijanje domova, ljudi  su leti odsutni zbog godišnjih odmora, kuće i stanovi su ostajali danima prazni i svetla su ugašena, pa je provalnicima tada bilo najlakše  da nadju metu i dodju do novca i vrednosti koje vrlo lako mogu da unovče.  Po onome što se trenutno dešava, reklo bi se da je to vreme iza nas, provalnici više ne biraju ni vreme, ni mesto, ni sredstva, pa ako su se nameračili  na odredjenu nekretninu, samo ozbiljna sredstva zaštite poput alarma, kamere, sigurnosnih vrata mogu da ih osujete u toj nameri. Mnogi se vode logikom da sigurno neće baš njih,  o kradji razmišljaju, obično, tek pošto se dogodi nekome u blizini, nisu ni svesni kolika je verovatnoća  da  neko njihov stan vreba iza ugla, proverava da li je uveče uključeno svetlo, javlja li se ko na fiksni telefon i da li se pošta zadržava u poštanskom sandučetu. Ovo su ozbiljni razlozi zbog kojih je neophodno osigurati nekretninu od kradje, a najbolji načini zaštite su alarm, kamera i sigurnosna ulazna vrata.

Alarm i kamera kao zaštita od lopova

Danas su kradje dobro organizovane, uglavnom ih sprovode organizovane kriminalne bande  koje ne prezaju ni od čega, ali se sitni lopovi, koji uglavnom pljačkaju stanove i kuće, mogu odvratiti i najminimalnijim merama bezbednosti poput LED reflektora sa senzorom na pokret, alarma, kamere. Kao jedan od vrlo efikasnih načina zaštite imovine pokazali su se alarmi, sve što proizvodi buku visokog nivoa tera lopove daleko od imovine. Njihova prednost je što se daleko čuju, uzbunjuju čitavu okolinu i povezani su sa telefonom vlasnika, pa ako dodje do obijanja vrata ili loma stakala na prozorima i vratima, vlasnik istog trenutka dobija poruku da se nešto dešava. Ne odbijaju samo alarmi lopove, sigurnosna kamera je, takodje, jedan od načina zaštite od koga lopovi beže, zato što ne žele da ih policija na osnovu snimaka vrlo lako pronadje. Postoje pristupačni alarm sistemi, koji nisu skupi i mogu dobro doći kao dodatni vid zaštite.

Pored alarma i kamere, često se ugrađuje i LED reflektor sa senzorom, koji se kači na određenu visinu, kako ne bi bio lako dostupan. Ovo je najjeftini vid zaštite dvorišta i ulaza u domaćinstvo. Sigurnosni reflektori privlače pažnju i odvratiće potencijalne lopove od vašeg doma.

Sigurnosna ulazna vrata – ozbiljna prepreka za lopove

Sigurno ste imali priliku da nekada slušate o tome kako lopovi sa lakoćom obijaju brave, pa čak i digitalne brave rutinski otvaraju pomoću platnih i kreditnih kartica. Jedino što lopove uspori i osujeti u nameri da brzo i lako provale u stan ili kuću jesu sigurnosna ulazna vrata koja nije lako obiti. Sigurnosna vrata imaju bar dve brave i to brave novije generacije, koje su mnogo sigurnije od običnih, zato što se teže otvaraju. Jedan od načina da vaša nekretnina bude sigurna je da ugradite sigurnosna ulazna vrata. Lopovi najčešće obijaju vrata tako što biraju da ih otvore jednim jakim udarcem nogom, to je lako izvodljivo kada su na ulazu obična vrata, medjutim, sigurnosna ulazna vrata se ne mogu otvoriti jakim udarcem, verovatno se neće ni oštetiti. Logika govori da lopovi neće rizikovati da obijaju stanove i kuće u koje ne mogu lako da provale, ako im treba mnogo vremena da obiju sigurnosna vrata, velika je verovatnoća da će ih neko od prolaznika primetiti, zato lopovima nisu meta stanovi, poslovni prostori i kuće sa sigurnosnim vratima, bez obzira kakve se dragocenosti kriju iza njih.

Kupovinom i ugradnjom sigurnosnih vrata zasigurno ćete obezbediti unutrašnjost vašeg doma od obijanja i krađe. U zavisnosti od vrste i klase sigurnosnih vrata, zavisiće i nivo sigurnosti. Skuplja vrata imaju veći nivo sigurnosti i otpornosti na obijanje.

mateo

Read Previous

Opadanje kose i stres – da li postoji veza?

Read Next

7 najboljih navigacija za vaš telefon koje rade i kada nemate internet!

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *