Kako urediti enterijer poslovnog prostora: O čemu sve treba voditi računa?

Ljudi sede u uređenom poslovnom prostoru sa lepim enterijerom

Poslovni prostor mnogo govori o načinu poslovanja i ozbiljnosti firme i upravo je to razlog zašto se sve više pažnje posvećuje uređenju ovog prostora. Vizuelni identitet posla je važan za brendiranje, reklamu ali i za stvaranje radne atmosfere kako bi se svi osećali prijatno u tom prostoru.

Enterijer utiče na produktivnost i kvalitet obavljenog posla te je potrebno obratiti pažnju ne samo na stvari koje su bitne – poput nameštaja – nego i na one sitne detalje koji mogu da naprave razliku.

Kreiranje funkcionalnog prostora

Kada je u pitanju poslovni prostor, prva stvar koju treba da imate na umu jeste funkcionalnost. Bez obzira koji stil odaberete, prostor mora da bude funkcionalan kako biste u njemu mogli da postignete sve što želite, bez narušavanja radne atmosfere.

Pre nego što krenete u detaljno uređivanje, napravite jasan plan i koncept i pokušajte da zamislite kako će sve to izgledati na kraju. Napravite detaljan plan prostora i razmislite da li će se sav nameštaj uklopiti i da li će zauzeti previše mesta. Ostavite dovoljno prostora zaposlenima da mogu neometano da se kreću kroz prostor bez osećaja da je prostorija prenatrpana.

Pronađite stil uređenja

Kao i kada je u pitanju bilo koji drugi tip enterijera, i kod uređivanja kancelarijskog prostora je neophodno da pronađete stil koji želite da implementirate. Ovde je jako bitno da se odlučite za jedan, ili kombinaciju dva relativno slična, kako biste izbegli mešanje previše različitih elemenata u malom prostoru.

Ukoliko vaš prostor poseduje više zasebnih prostorija, pobrinite se da stvorite dobru povezanost jer ukoliko se odlučite za različite stilove u prostorijama, možete da stvorite prostor koji nije prijatan za boravak i koji previše odvlači pažnju.

Uredite svaki deo prostora

Često se svi fokusiraju na glavne delove kancelarije, a zaborave one koji nisu stalno na oku. Jedan od tih prostora je deo za odlaganje i ovde je najbitnije da budete dobro organizovani i ostavite dosta raznih ormara kako biste mogli da sklonite sve ono što vam nije potrebno svakodnevno.

Pored toga, deo sa računarskom opremom treba da bude sastavni deo kancelarije i potrebno je da obratite pažnju na propratni materijal. Predmeti kao što su pouzdani toneri za laserske štampače, baterije i punjači kao i propratna kompjuterska oprema treba da budu uredno složeni kako biste ih u bilo kom trenutku mogli koristiti.

Kolega za radnim stolovima i laptopovima odlično sarađuju

Izvor slike:pexel.com

Oplemenite prostor biljkama

Biljke imaju mnogo prednosti čak i u poslovnim prostorijama. Ne samo da su vizuelno jedan od najboljih dodataka koji možete upotrebiti, nego predstavljaju i značajnog savetnika u stvaranju boljeg kvaliteta vazduha. Ukoliko nemate običaj da vodite računa o biljkama, postoji mnogo vrsta koje ne zahtevaju preteranu brigu i mogu da se uklope u bilo koji prostor i unesu dašak osveženja.

Fokusirajte se na one koje upijaju zračenje, prečišćavaju vazduh i koje su prijatne za oko jer će vaši zaposleni to sigurno ceniti.

Fokusirajte se na zaposlene

Najbitnije je da stvorite prostor u koji će vaši zaposleni voleti da dolaze i rade. Ukoliko su okruženi stvarima koje ih inspirišu, bolje će raditi i postizaće bolje rezultate. Takođe, prostor koji je uređen će uticati na produktivnost i rađanje novih ideja što je uvek dobrodošla stvar.

Uključite zaposlene u proces uređivanja i omogućite im da doprinesu svojim idejama. Imajte na umu da je potrebno da se i oni osećaju kao deo tog prostora i da su njihove ideje bitne. Samim tim će se osećati prijatnije i stvoriće bolju atmosferu.

Dizajniranje poslovnog prostora je proces koji zahteva uključivanje nekoliko faktora kako biste bili sigurni da će rezultat koji dobijete da bude zadovoljavajući. Pored svog planiranja, neophodno je da pronađete balans između funkcionalnosti i stvaranja prostora koji će lepo izgledati. Uz malo truda i vremena ćete stvoriti prostor u kom će svi voleti da rade i borave.

 

Sale R

Read Previous

Štednja – finansijska pomoć uvek u pravom trenutku

Read Next

Gingivektomijom do savršenog osmeha

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *