Kućni SPA rituali koji ulepšavaju i opuštaju

Znamo koliko volite da se počastite dobrim kozmetičkim tretmanom ili odlaskom u saunu, ali ako ćemo iskreno – SPA van kuće može biti prilično skup, a i ništa ne može zameniti čar samostalne brige o sebi i svega što ona sa sobom našem telu donosi.

Koji su vaši omiljeni SPA rituali kod kuće?

Sigurno ih imate barem nekoliko!

Tako je i u našem slučaju! SPA rituale kod kuće apsolutno obožavamo i ne propuštimo, a praktikujemo ih barem jednom u dve nedelje. Ukoliko vam nedostaje ideja za rituale kod kuće, koji će vas ulepšati i opustiti istovremeno – one vas očekuju u nastavku teksta!

Prirodna nega tela iznutra i spolja

Znate i sami koliko je nega tela iznutra važna, kako za lepotu, tako i za zdravlje. Zato nikako ne treba zapostavljati i to šta unosimo u naš organizam prilikom pravljenja i uživanja u svim zadovoljstvima SPA rituala kod kuće.

Zdrave namirnice trebalo bi da budu nešto sa čime se započinje svaki SPA ritual. Hidratacija vodom, konzumiranje voća i povrća i drugih zdravih namirnica kao što je maka peruanska, nešto su bez čega je svaki SPA ritual nezamisliv. 

Osim konzumiranja zdravih, prirodnih namirnica – najbolje kreme za lice su prirodne, kao i ostala kozmetika. Zato je prvi korak svakog najboljeg SPA rituala ishrana prirodnim i zdravim namirnicama, kao i upotreba divnih, prirodnih krema koje neguju kožu na najbolji način. 

Topla kupka i svi njeni benefiti

Topla kupka definitivno je ritual na kome će vam telo biti zahvalno!

Dobra je za lepotu i za zdravlje!

Jeste li znali da ona, osim opuštanja, može i da omekša kožu, ali i smanji simptome prehlade? 

I to nije sve!

Topla kupka može značajno poboljšati raspoloženje, unaprediti kvalitet sna, pa čak i smanjiti bol u mišićima i sagoreti kalorije.

Zavisno od toga za  kupku ili ulje kojih mirisnih nota se odlučite, topla kupka može imati i druge “moći”. Na primer, kupka sa mirisom citrusa daće vam osećaj “osveženja”, ona sa mirisom lavande ili kamilice će vas umiriti i uspavati, dok će vas kupka sa mirisom mentola razbuditi i otvoriti sinuse. 

Vreme je da i vi ovaj kućni SPA ritual krenete da praktikujete na nedeljnom nivou!

 

Devojka koja leži u vodi za negu kože

Ne zaboravite na šake i stopala

Prilikom nege na svakodnevnom nivou često propustimo da šakama i stopalima priuštimo pažnju kakvu zaslužuju.

Ruke su konstantno izložene spoljnim uticajima, kako klimatskim, tako i bakterijama i sličnim mikroorganizmima, ali i jakim sapunima, koji ih često suše. S druge strane, stopala su skoro uvek prekrivena, i to najčešće neprijatnim materijalima, a sklona su znojenju.

Dovoljno razloga da započnemo sa SPA ritualima za ove delove tela, zar ne?

Osim tople kupke za stopala, kojoj možete dodati i malo jabukovog sirćeta (prirodni dezinfekator) i eteričnog ulja, uradite i piling stopala, a zatim se počastite maskom za stopala iz obližnje drogerije. 

Kada je reč o rukama, sa noktiju skinite lak, operite ih dobro kako biste uklonili ostatke acetona, a zatim ih dobro “naćapajte” kvalitetnom kemom za ruke ili na njih stavite masku za šake, koja je namenjena upravo nezi ovog dela tela.

Umasirajte proizvode za negu

S obzirom na to da živimo u brzom vremenu, naši svakodnevni rituali za negu, kao što su korišćenje kreme za lice i telo, često se svode na brzo natapkavanje. Međutim, našem telu potrebna je i masaža, a preparate za negu kože trebalo mi redovno umasiravati! 

Zato bi kućni SPA ritual trebalo da bude i “uradi sama masiranje”: umasiravanje krema za negu. Kružnim pokretima treba krenuti od stopala pa nagore, a lice takođe treba masirati od brade ka gore. Ne samo da će koža ovako napokon dobiti negu na pravi način i isijavati lepotom, već ćete i poboljšati cirkulaciju, na licu usporiti starenje, a na telu redukovati celulit.

Sigurni smo da će neki od ovih kućnih SPA rituala postati i vaša svakodnevica! Javite nam utiske!

mateo

Read Previous

Kako obezbediti dom uz pomoć tehnologije?

Read Next

Kupaći kostimi nekad i sad – kako se moda na plaži menjala kroz decenije?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *