Nekretnine u Beogradu – koje su lokacije najatraktivnije za život?

Beograd – grad sa gotovo dva miliona stanovnika, pruža mnogobrojne mogućnosti kao mesto za život. Privlačna energija grada i njegov bogat sadržaj motivišu mnoge da se upute ka ovog gradu zbog šanse za odgovarajućim boljim prilikama za sebe i svoju porodicu. 

Tržište nekretnina u Beogradu je godinama stabilno, a novi stambeni objekti “samo niču”. Tako se pojedini delovi grada u Beogradu izdvajaju kao atraktivniji od drugih. U daljem tekstu saznajte više o različitim lokacijama u Beogradu koje se smatraju privlačnima, kako za turiste, tako i za one koji žele da ostanu u ovom gradu.

Voždovac – jedna od najstarijih beogradskih opština 

Opština Voždovac je jedna od najstarijih beogradskih opština. Međutim, Voždovčani su itekako u svoju svakodnevicu uključili sve što moderni uslovi života u Beogradu podrazumevaju.

Savremeni uslovi za život u kondominijumu u Beogradu, ili drugom atraktivnom stambenom objektu, dostupne zelene površine koje pružaju jedinstvenu udobnost – poput Bajfordove šume, kao i brojne obrazovne ustanove i rekreativni sadržaj čine ovu lokaciju atraktivnom kako za studente i mlade, tako i za porodice sa decom.

Dobra povezanost sa centrom grada – javnim prevozom i prometnim saobraćajnicama, Voždovčanima omogućava miran ispunjen život i gradsku vrevu na dohvat ruke. 

Zvezdara – mir nedaleko od centra grada

Zvezdara se, zahvaljujući mirnom ambijentom, smatra odličnim mestom za porodični život. Ova gradska četvrt poznata je po raznolikom sadržaju, zbog čega pruža mnoge prilike za idealan gradski život nadomak samog centra grada.

Neki od njih su atraktivna Zvezdarska šuma, jedan od najlepših parkova u Beogradu – Tašmajdan, kao i veliki broj poslovnih objekata i institucija kulture – Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković”, Ustanova kulture “Vuk Karadžić” i nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Vračar – spoj izvornog duha i urbane energije Beograda

Vračar je najmanja, ali najgušće naseljena opština Beograda. Čuven je po velikom broju kafića i restorana koji se izdvajaju posebnim šarmom, zbog kojih su Vračarci uvek u centru dešavanja

Bogat je kulturnim sadržajima – na Vračaru se nalazi hram Svetog Save – simbol ove opštine i jedna od najlepših verskih građevina u Evropi. Opština poseduje čak četiri pozorišta, mnogobrojne obrazovne ustanove i sve što je potrebno za sadržajan život mladih i poslovnih ljudi, kao i porodica.

Novi Beograd – najmlađa beogradska opština rapidnog razvoja

Novi Beograd je najmlađa beogradska opština koja je za kratko vreme, zahvaljujući rapidnom razvoju, postala jedna od najpoželjnijih lokacija za život. Najveći poslovni park u Srbiji, najveći dom studenata Univerziteta u Beogradu – Studentski grad, dve gimnazije, čak 20 osnovnih škola, pružaju mnogobrojne mogućnosti svim generacijama.

Urbano okruženje novoizgrađenih pristupačnih i luksuznih stambenih i poslovnih prostora,  podrazumeva i sadržaj koji omogućava bogat društveni život – više savremenih tržnih centara u blizini – Ušće, Delta City i Piramida, kao i veliki broj kafića i restorana koje posebno vole entuzijasti noćnih izlazaka.

Savremeni život na Novom Beogradu uključuje i duge šetnje pored prelepog Savskog keja, kao i direktan izlaz na Gazelu i lak pristup autoputu E-75 za one koje “ne drži mesto”.

Zemun – “grad u prestonici”

Zemun je deo grada koji je čuven po sadržaju koji se čini gotovo čitavim gradom koji “ima sve” što vam može zatrebati kada je reč o društvenom i kulturnom, ali i profesionalnom životu. 

U ovom delu grada se nalaze verski Hram kneza Lazara, čak tri fudbalska stadiona, mnogobrojne fabrike, više različitih instituta, veliki broj parkova i igrališta i mnogi drugi sadržaji koje će različite generacije pronaći korisnima. 

U Zemunu se nalazi i ostrvo Lido – jedno od najpopularnijih izletišta i kupališta u Beogradu, koje je otvoreno svake godine u sezoni od početka jula do početka septembra. Takođe, ljubitelji pecanja na ovom ostrvu uživaju u svom hobiju, dok je šumoviti pejzaž idealno mesto za šetnju i rekreaciju.

Dorćol –  jedinstveni spoj urbanog i komfornog

Dorćol je deo grada koje je ugledni magazin “Gardijan” svrstao u top deset evropskih kvartova koje treba obići. Dobro je poznat kao mesto na kojem se prepliću tradicija i moderan život Beograđana. 

Kako je Dorćol naselje sa izuzetno zanimljivom istorijom koju su obeležila mnoga imena najvećih srpskih velikana, istorijskih ličnosti i umetnika – u njemu se nalaze neke od najpoznatijih kulturoloških znamenitosti Beograda, poput Kalemengdana i  Beogradske tvrđave.

Međutim, mnogobrojni moderni ugostiteljski lokali ušuškani su u uskim starogradskim ulicama. Restorani, kafići, barovi, poslastičanice u ovom kraju gradu idealna su destinacija za jutarnju kafu ili popodnevni ručak, dok će se u sitnim satima pretvoriti u pravu oazu noćnog života Beograda. 

Odabir idealnog mesta za život je zahtevan zadatak, kako podrazumeva analizu i velikog broja kriterijuma. Važno je pronaći mesto koja će vam bekskompromisno pružiti optimalan nivo komfora i sigurnosti, naspram prilike za urbanim stilom života unutar savremene metropole. 

Iako je Beograd mesto koje pruža mnogobrojne prilike, važno je unutar njega odabrati kraj koji će u potpunosti odgovarati vašim potrebama, navikama, interesovanjima, ali i budžetu – kako sadašnjim, tako i budućim.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od koristi kako biste stekli precizan uvid u to koji delovi grada su poznati po atraktivnom sadržaju koji nekretnine u Beogradu u njima čini sve privlačnijima za kupovinu ili izdavanje.

mateo

Read Previous

Kako prodavati svoje proizvode putem interneta?

Read Next

Karakteristike rasa pasa i po čemu su poznate?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *