Otkup Automobila Sve Što Treba Da Znate

Otkup polovnih automobila

Foto: Freepik.com

POSLEDNJIH godina otkup automobila postaje sve popularnija grana poslovanja na prostoru Srbije. To nije posao od koga može da se očekuje laka i brza zarada, ali ipak može da bude veoma unosan biznis.

Da bi se krenulo u realizaciju trebalo bi sve dobro isplanirati, ali i znati da kao i u svakom poslu postoje određena pravila. Kada su prodavci četvorotočkaša u pitanju, jasno je da im je ovo najjednostavniji način da prodaju svoje vozilo. Nema odlaska na auto pijace, oglašavanja, niti trošenja vremena na pokazivanje auta potencijalnim mušterijama.

KO OTKUPLJUJE AUTOMOBILE?

Otkup automobila je posao koji nikada ne miruje i to najbolje znaju agencije koje se bave ovim biznisom. Nije dovoljno samo uložiti novac, poslovanje sa polovnim automobilima je stvoreno za one koji
imaju dara za pregovaranje, cenkanje, ali i da prepoznaju pravu stvar kada je ugledaju.

Otkupljivači se vrlo često ne ograničavaju isključivo na polovne automobile, već i na sve druge vrste vozila. Pored putničkih i komercijalnih automobila, tu su i motocikli, različite vrste dvotočkaša i skutera, a često na njihovim placevima mogu da se nađu i traktori i poljoprivredne mašine.

JEDNOSTAVAN NAČIN PRODAJE VOZILA

Otkup polovnih automobila od strane specijalizovanih agencija je vrlo jadnostavan način da prodate svoj automobil, a da drugi sve poslove urade umesto vas. Prodavci se ne odbijaju zbog godišta automobila,
broja pređenih kilometara, marke auta, ima li ABS i ESP, da li ide na dizel, benzin ili ima plin.

Jednom rečju, kod njih važi pravilo da svaka roba ima svoga kupca. Sve što prodavac nudi, oni kupuju. Bez obzira koliko je vozilo očuvano, da li je imalo osiguranje ili ne, a tu je i besplatna procena automobila.

Pročitajte još: Koliko često treba raditi servis na automobilima?

OTKUPLJIVAČI ZAVRŠE SAV POSAO

Posle kupovine na placu četvorotočkaš će sređen sačekati novog vlasnika. Kupci polovnih automobila često imaju više poverenja u firme, pa zbog toga otkupljivači preuzimaju odgovornost na sebe i čine da prodaja prođe lagano i bez muke.

Popravka otkupljenih automovila
Foto: Freepik.com

Bez obzira da li živite u Beogradu ili bilo gde u Srbiji prodaja automobila je na ovaj način vrlo jednostavna i ne traži gotovo nikakvo angažovanje prodavca. Agencija završi celokupan posao.

KOJI AUTOMOBILI SE OTKUPLJUJU?

Otkup automobila radi se direktno od vlasnika i to mogu da budu različite vrste vozila poput putničkih i komercijalnaih vozila, snažnijih ili slabijih, većih ili manjih, na dizel, benzin ili gas.

Na raspolaganju su i sve vrste motocikala, motornih vozila uopšte, ali se često otkupljuju i havarisani automobili i vozila.

Otkup Havarisana Vozila
Foto: Freepik.com

Ovi poslednji su potpuno nova, zasebna grana posla koja se tiče auto otpada, sekundarnih sirovina, ali i same ekologije i zaštite životne sredine.

Auto otpadi postoje širom Srbije, ali je većina njih locirana baš u samom Beogradu. Iako se često misli da za ovakvu stranu otkupa verovatno nema toliko posla, naprotiv, ovo je takođe jednostavan način da se rešite vozila koje više ne možete da koristite.

I HAVARISANA VOZILA IMAJU KUPCE

Glavni razlog za otkup havarisanih vozila je taj što se on može vršiti i na kilograme, a mnogi automobili koji čak i nisu havarisani, zapravo zbog svoje starosti, neupotrebljivosti ili bilo kog drugog razloga ne mogu da se prodaju kao ispravni polovni automobili, posle čega se vlasnici odlučuju da ih daju na otpad i to po kilogramu.

Ni ovde nije kraj mogućnostima, jer sam auto otpad „otkupljene kilograme“ automobila uz nekoliko zaposlenih i obaveznom dozvolom za otpad i skladištenje delova automobila, potom rastura u sve sitne delove koji se mogu iskoristiti kao rezervni polovni delovi auta, dok je ostali deo namenjen reciklaži i daljem razlaganju na sirovinske vrste.

Cene za otkup havarisanih automobila su manje više fiksne možete proveriti na sajtu otkup-kola.rs, ali fer i pošten otkup uništenih automobila je garantovan, a isplata novca odmah po ugovaranju prodaje.

Sale R

Read Previous

Sezona je darivanja: Kako izabrati originalan i personalizovan poklon

Read Next

Kako da vam kupatilo uvek bude čisto?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *