Ovo su najpouzdanije kese i džakovi za pakovanje osetljivih proizvoda

Air bubbke kese

Svaka firma koja se bavi proizvodnjom bilo kog proizvoda, naročito onih osetljivih i lomiljivih proizvoda, zna koliko se pažnje i novca ulaže u pakovanje. U svakoj uspešnoj proizvodnoj kompaniji, pakovanje i transport proizvoda i robe predstavlja jedan od najvažnijih segmenata poslovanja.

Jako je bitno da proizvodi budu adekvatno upakovani i zaštićeni kako ne bi došlo do komplikacija prilikom transporta, i kako bi proizvodi stigli u ispravnom stanju prvo do radnje u kojoj će se prodavati, a kasnije i do krajnjeg korisnika.

Pored kartonskih kutija i traka za vezivanje i ojačavanje kutija, većinu proizvoda prvo morate upakovati u kese ili džakove koji čine prvi sloj zaštite od raznih spoljnih uticaja. U ovom tekstu predstavićemo vam najpouzdanije kese i džakove koji se koriste u mnogim industrijama za pakovanje manjih i srednjih proizvoda.

KESE I DŽAKOVI ZA PAKOVANJE

Postoji više različitih tipova kesa i džakova za pakovanje manjih i srednje velikih proizvoda, a pored veličine osnovna razlika je u materijalu od kojih se proizvode. U zavisnosti od toga iz koje industrije dolazite, kakvi su proizvodi (da li su lako lomljivi, da li imaju oštre ivice, da li su podložne krzanju, itd) možete izabrati vrstu kesa/džakova koji vam odgovaraju.

U nastavku teksta predstavićemo vam nekoliko vrsta najzastupljenijih i najbezbednijih kesa i džakova za pakovanje. To su: air bubble kese, EPE kese i džakovi, haube.

AIR BUBBLE KESE

Air bubble kese, koje drugačije zovemo i pucketave kese, sastavljene su od mehurića ispunjenih vazduhom koji se nalaze između dva polietilenska filma. Zbog kvalitetnog materijala i vazdušastih mehurića pruža vrhunsku zaštitu od atmosferskih nepogoda, vlage, mehaničkih oštećenja, itd. 

Veoma su lagane, jako jednostavne za rukovanje, a posebna prednost je što su izdržljive i otporne na kidanje pa se mogu koristiti i više puta. Dodatan plus je što se prave od biorazgradivog materijala pa ujedno i čuvaju okolinu.

Kese se mogu proizvoditi od dvoslojne ili troslojne pucketave folije. Dvoslojne kese se koriste za proizvode (električni aparati, nameštaj, itd) koji su manje podložni lomljenju, grebanju i imaju zaobljenje ivice. Dok se troslojne kese koriste za proizvode (ogledalo, porcelan, staklo, itd) većeg rizika od lomljenja, rasipanja, ogrebotina i imaju oštrije ivice. 

Pročitajte još: Kako zaposliti pravu osobu u firmi

EPE KESE I DŽAKOVI

EPE (sunđeraste) kese i džakovi proizvode se od punjenog ekspondiranog polietilena, koji je veoma ekonomičan i biorazgradiv materijal. U zavisnosti od potrebe i veličine proizvoda možete poručiti izradu kesa i džakova različitih veličina i dimenzija.

Epe kese i dzakovi
Plastične EPE kese i džakovi za pakovanje osetljivih proizvoda.

Kese i džakovi ovog materijala mogu se svuda videti i imaju veliku primenu u mnogim industrijama, ali i u domaćinstvu. Zašto se toliko koriste? Zato što pored toga što su ekonomične odnosno mogu se koristiti više puta, predstavljaju idealno rešenje za oblaganje predmeta i proizvoda koje je potrebno zaštiti od grebanja, vlage, UV zračenja, izolacija od hladnoće, itd.

Najčešće se upotrebljavaju za pakovanje i oblaganje: nameštaja, manjih delova nameštaja, kuhinjskih aparata, mobilnih telefona, televizora, a u domaćinstvu se koriste za čuvanje manjih predmeta koji se rasipaju i koje je potrebno zaštititi (novac, nakit, posuđe, itd).

RAZLIČITI DŽAKOVI I HAUBE

Namenjeni uglavnom industrijskoj proizvodnji, džakovi i haube su najčešće korišćeni materiji za zaštitu paleta. Izuzetno su čvrsti i neprobojni pa pružaju odličnu zaštitu od vlage i atmosferskih nepogoda i olakšavaju transport i skladištenje u magacine. 

Termoskupljajuće haube predstavljaju najpogodnije rešenje i pružaju najbolju zaštitu proizvodima jer svojim posebnim mehaničkim svojstvima čvrsto obavijaju sadržaj i tako sprečavaju rasipanje i prljanje. Koriste se i van industrijske zone prilikom pakovanja tehničkih i prehrambenih proizvoda.

PONUDA KESA I DŽAKOVA ZA PAKOVANJE

Ukoliko smo vam pomogli i odlučili ste da svoje proizvode dodatno obezbedite kupovinom kesa ili džakova nekog od navedenih vrsta iz teksta, savetujemo da pogledate ponudu kompanije “MP Roll Line” koja predstavlja jednu od vodećih firmi na domaćem tržištu kada je u pitanju proizvodnja raznih vrsta folija, traka, kesa i džakova vrhunskog kvaliteta.

Posetite njihov sajt za više informacija o svim proizvodima, a budite slobodni da ih kontaktirate telefonom za sva dodatna pitanja.

Sale R

Read Previous

Najbolje zemlje za studiranje u inostranstvu u našoj blizini

Read Next

Trgovina sa inostranstvom: saveti za trgovce

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *