Planine u Srbiji idealne za letnji odmor

Divčibare

Kada pomislimo na leto, većina ljudi pomisli na more. Ipak, za sve one koji nisu veliki ljubitelji mora, kao i za one koji bi hteli da isprobaju nešto drugačije, naša topla preporuka je da letovanje u Srbiji provedete na nekoj od naših najlepših i najpopularnijih planina.

Odmor na planini je dobra ideja tokom svih perioda u godini, ali tokom leta poseta planinama može predstavljati savršen beg od velikih vrućina i gužvi. Planine u Srbiji tokom leta pružiće vam sveži vazduh, kao i prostranstvo livada i pašnjaka, a to su samo neke od prednosti odmora na planinama.

Pročitajte još: Putovanje avionom prvi put saveti

Odmor na Zlatiboru

U poslednje vreme Zlatibor je jedna od najatraktivnijih destinacija i to sa veoma dobrim razlogom. Bogata, turistička ponuda Zlatibora privlači veliki broj turista širom zemlje i regiona.

Upravo zbog toga, Zlatibor je jedna od planina koja je idealna destinacija za pravi, letnji odmor. Naša preporuka je da obavezno posetite zlatiborske bazene na otvorenom, kao i hipodrom gde možete jahati konja u najlepšem, prirodnom ambijnetu.

Konji su jako lepo vaspitani i navikli su na ljude, tako da ih mogu jahati čak i oni koji nisu imali iskustva i susreta sa njima. Zlatibor je planina koja ima najveću ponudu letnjih sadržaja, kao i najboljeg smeštaja. Dobra ideja je da, tokom leta, posetite Mokru goru i čarobno etno-selo Drvengrad koje će vas prosto opčiniti svojom posebnošću, autentičnošću i lepotom planinskih visova.

Apartmani Zlatibor

U odnosu na ostale popularne i tražene destinacije u Srbiji, Zlatibor je mesto koje zaista prednjači kada je reč o ponudi smeštaja. Apartmani Zlatibor su neki od najtraženijih i najluksuznijih smeštajnih objekata.

Planine u Srbiji idealne za odmor kao Zlatibor

Danas je Zlatibor , velikim delom, iskorišćen za izgradnju modernih i autentičnih vila u kojima se, često, može pronaći i po nekoliko apartmana. Pored lepo opremljenih i uređenih apartmana, ovde možete pronaći i tradicionalne, planinske kuće koje se nalaze malo dalje od centra, tako da vam obezbeđuju neophodan mir i tišinu u nestvarno lepom, prirodnom ambijentu.

Veliku i najbolju ponudu apartmana na Zlatiboru možete da pogledate i rezervišete preko sajta Bookaweb.

Kopaonik – idealna destinacija i leti

Naravno, kada se pomene Kopaonik, prve asocijacija za većinu jesu čuvene i nadaleko poznate Kopaonik ski staze. Ipak, Kopaonik i tokom leta može biti pun zanimljivih dešavanja i ponuda za turiste.

Danas je Kopaonik jedna od destinacija koja sve više privlači sve veći broj turista. Kopaonik je idealan za planinski turizam i za aktivan odmor u prirodi. Tokom leta na ovoj planini možete da isprobate čuveni zip line, biciklističke staze, vožnju džipovima, kao i jahanje konja.

Pored toga , Kopaonik je idealna destinacija za sve one koji vole bazene na otvorenom i zabavu na vodi jer ovde možete pronaći i odličan Akva park, kao i Avantura park za decu.

Smeštaj Kopaonik

S obzirom da je reč o poznatom, turističkom centru, Kopaonik je pun lepo uređenih i luksuznih apartmana, hotela i vila. Ukoliko tragate za idealnim smeštajem koji će dodatno da upotpuni vaš odmor, ne tražite dalje jer ste na pravom mestu.

Kopaonik smeštaj je tu da vaš odmor dodatno upotpuni i pruži  mu posebnu notu. Odmor u prelepo uređenim apartmanima, vilama ili hotelima, nakon dana provedenog u zabavnim aktivnostima i atrakcijama Kopaonika je ono što svima nama nekad treba.

Uživanje na Divčibarama 

Zapadni deo Srbije, nadomak grada Valjeva, to je lokacija ove divne planine koja pleni svojom lepotom i netaknutom, neukrotivom prirodom. Ovo je planina savršena za odmor u prirodi tokom leta sa najdražima.

Naša preporuka je da uživate u otkrivanju retkih vrsta biljaka i životina. Bogat eko sistem Divčibara je ono što privlači jako velik broj turista širom zemlje. Biljni i životinjski svet je zaista raznovrstan, tako da bi ovu planinu rado preporučili svakom ko je pravi ljubitelj životinja.

Ukoliko na vaš letnji odmor vodite i najmlađe, ne brinite, jer su i za njih organizovana zanimljiva i edukativna dešavanja. U samom srcu planine je otvoreno uređeno igralište za decu sa svim spravama koje će mališanima pružiti nezaboravnu zabavu.

Apartmani Divčibare

Hotelski kompleks Crni vrh je jedan od najpopularnijih smeštajnih objekata u ovom kraju. Ovaj poznati hotel ima sve što vam je neophodno za savršeni odmor: ukusne obroke, saune, spa centar, bazene, sportske trene i stručne vodiče koji organizuju edukativne ture kroz planinu.

Cena noćenja po jednoj osobi je oko 8000 dinara i to je cena za standardnu sobu. Pored hotela, na raspolaganju vam je i nekoliko odličnih smeštajnih jedinca, poput apartmana ili konačišta u kojima su i cene povoljnije i za većinu pristupačnije.

Verujemo da ćete pronači najbolje apartmane na Divčibarama, savršene za vaš odmor. Pronaći dobar smeštaj bitan je i neizostavan deo bilo kog uspešnog odmora.

Nadamo se da je ovaj tekst uspeo da vam da neke nove ideje za letnji odmor na planini. Ukoliko tražite dobre, sigurne i lepo uređene apartmane ovaj tekst bi trebalo da vam pruži dobre smernice.

Letnji odmor na planini može biti sjajna ideja za celu porodicu i za sve one koji vole da uživaju u zelenilu prirode, prijatnom vazduhu i bajkovitim pejzažima prirode

Sale R

Read Previous

Mikro kamere – sve što treba da znate

Read Next

Saveti za planiranje budućnosti i početak zajedničkog života

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *