Pobedite mračne misli u sebi uz pomoć online psihoterapije

Online psihoterapija je jedan vid psihološkog savetovanja koji daje jednako dobre rezultate kao i standardi vid terapije pa se može iskoristi za tretmane raznih problema.

Ako osećate psihičke teškoće, imate i fizičke manifestacije problema i gubite kontrolu nad svojim zdravljem…vreme je da potražite pomoć jer je to odraz snage karaktera.

Terapeutski rad sa stručnim licem ne donosi instant rešenje niti trenutno izlečenje, ali vas usmerava ka potpunom psihičkom izlečenju i mentalnom zdravlju koje danas mnogi zanemaruju.

Potražite pomoć na vreme i rešite se straha, nesigurnosti, briga i drugih psiholoških tegoba koji svakoga znaju da opterete. Nekada je neophodno imati pomoć sa strane i savet stručnjaka jer sami ne vidimo put napred. U tome vam saveti psihologa, psihijatara i drugih terapeuta mogu mnogo da pomognu.Preporuka je da pozovete psihološko savetovalište „Vaš psiholog“ i učinite prvi korak ka pobeđivanju psiholoških teškoća koje vas sputavaju.

Koje su prednosti online psihoterapije?

Onilne psihoterapija je klasičan vid terapije gde se razgovor sa terapeutom odvija putem interneta – video pozivom, ali i drugim metodama kao što su telefonski razgovori ili razmena poruka.

Nove tehnologije su i ovde pronašle dobru primenu pa se koriste za lakše organizovanje terapeutskih sesija i jednostavnije povezivanje pacijenata sa izabranim terapeutom.

Pacijent može da prisustvuje terapiji čak i iz druge zemlje, drugog grada i sa velike udaljenosti. Dovoljno je da postoji stabilna internet veza i da se dogovori online psihoterapija sa izabranim terapeutom pa se susret može sprovesti i sasvim slobodno razgovarati o svemu.

Iz ovoga proizilazi da je praktično na ovaj način potražiti pomoć jer nije svakome jednostavno da pronađe vreme da prisustvuje zakazanim sesijama, a uz to i da izdvoji vreme za odlazak i povratak…

Izgovor sada ne postoji, sve se radi online pa nije važno da li se terapeut nalazi u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu… važno je samo da pruža uslugu i online sastanaka pa da se sve sprovede bez ikakvih teškoća, od zakazivanja, preko terapije do plaćanja.

Uz pomoć psihoterapije online imate na raspolaganju i veći broj terapeuta što je takođe važan element pri izboru jer sada na raspolaganju imate i veći broj terapeuta i više šansi za adekvatniju pomoć, a da pri tome ne odete iz svoje dnevne sobe.

Mnogim pacijentima je ovo i prijatniji način susretanja jer ne moraju da razgovor obavljaju u kancelarijama terapeuta već u okruženju koji mu najviše prija, svom prostoru što može dovesti do većeg opuštanja i iskrenijeg razgovora sa terapeutom.

Razgovarajte o vašem emocionalnom stanju

Strahovi, paranoje, osećaj beznađa, letargije, neosetljivosti na tuđe probleme, zanemarivanje svog i tuđih osećaja…je samo jedan od signala da vam je potrebna online psihoterapija.

Čovek je emocionalno biće i svako od nas na drugačiji način doživljava situacije u kojima se nalazi. Neko je po prirodi introvertan, neko emocionalan, neko suprotno od toga.

Ipak, svako odstupanje od uobičajenog reagovanja je signal koji govori da se nalazimo u emocionalnom problemu koji možda ne može da prevaziđemo sami.

Još češće se događa stanje da nas neki životi usponi lome i ostavljaju tragove, pa se pomoć potraži tek onda kada sve to ostavi veće promene. Zbog toga je dobro reagovati što ranije, kada se prve teškoće jave jer će vremenom brojni problemi doneti depresiju, anksioznost, poremećaj sna, strahove i loše misli.

Online terapija je idealna za ljubavne i bračne probleme

Ljubomora, opsesija, zavist, nepoverenje, nezainteresovanost…su samo neka od stanja koja se često javljaju kod ljubavnih parova pa narušavaju vezu ili brak.

Terapiju možete zakazati sa partnerom ili sami i ispričati vaše probleme, situacije i šta vam smeta, a šta želite. To je možda i najbolji način da se reši koren problema i obe osobe budu srećnije dok su zajedno.

Bolesti zavisnosti zahtevaju redovnu psihološku podršku

I kod ozbiljnih stanja zavisnosti, svih oblika, redovni razgovori sa psihologom su najbolji način za prevazilaženje krize. U ovu grupu spadaju zavisnosti od nedozvoljenih supstanci, alkohola, kocke, ali i savremenih problema kakva je zavisnost od društvenih mreža, telefona i svih problema koji to nosi.

Svi klijenti mogu da iskoriste mogućnost online terapije i tako jednostavnije prisustvuju sastancima, ali i da lakše dođu do terapeuta kada im je potreban za trenutnu pomoć i savet.

Teško je priznati sebi da postoje situacije u kojima nam je potrebna pomoć i podrška da bi psihički prevazišli teškoće koje nas more. Nekada je dovoljan razgovor sa prijateljom, ali nekada je potrebno obratiti se stručnom licu.

Danas je razgovor sa terapeutom svima lako dostupan pa svako može da dobije odgovarajuću pomoć.

Pokušajte, uz pomoć nekoliko klikova zakažite prvu seansu i ispričajte ono što vas muči. Sam razgovor je lek, a ako se radi sa stručnom osobom i rešenje će biti brže.

mateo

Read Previous

Kako su nastale neke od najpopularnijih torti?

Read Next

Učinite da vaš dom bude sigurno mesto

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *