Tehnike zatezanja i oblikovanja tela

Zategnuto i oblikovano telo ideal je lepote, a istovremeno simbolizuje i dobro zdravlje i visok nivo samokontrole. Sa dolaskom leta svi želimo da izgledamo najbolje moguće i da svoje telo sa ponosom pokažemo na plaži. Ipak, godine, brz život i loša ishrana ponekad ostavljaju značajan danak na našem izgledu.

Kako smanjiti uticaj ovih negativnih faktora? Rešenje leži u raznim tehnikama koje vam mogu pomoći da vaše telo bude negovano, lepo oblikovano i zategnuto. Predlažemo vam da pročitate ovaj tekst do kraja i saznate na koje sve načine možete dovesti svoje telo u željenu formu.

Mezoterapija

U jednu od najpopularnijih savremenih procedura svakako spadaju mezoterapeutski kokteli, a razlog takve popularnosti pre svega treba tražiti u činjenici da efekti ovog tretmana mogu primetiti gotovo trenutno.

Mezoterapeutski kokteli sadrže vitamine, minerale, kolagen i druge supstance koje se i prirodno nalaze u koži. Ipak, kako se posle tridesete godine prirodna proizvodnja svih ovih supstanci u telu smanjuje, ubrizgavanjem ovih hranljivih koktela u mezoderm (središnji sloj kože) mi hidriramo i hranimo svoju kožu, pospešujemo njenu elastičnost čime dolazimo do smanjene vidljivosti ne samo hiperpigmentacija, već i strija i celulita ukoliko mezoterapiju ubrizgavamo u ova ciljana područja.

Telo postaje konturisanije, a koža sjajnija i zategnutija. Ono što ovu tehniku takođe čini popularnom je i to što je neinvazivna, a oporavak je brz i možemo se gotovo odmah vratiti svakodnevnim rutinama.

Lipoliza

Zatezanje i oblikovanje tela lipolizom jedan je od najsavremenijih i najefikasnijih načina da postignemo željeni izgled i formu. Brojne studije pokazale su da je ultrazvučna lipoliza najsigurniji metod lečenja celulita i gojaznosti. Ovo je medicinska,  nehirurška metoda kojom se razlažu i uklanjaju masti iz potkožnog masnog tkiva. Uz pomoć ultrazvučnih talasa membrane masnih ćelija čine se propustljivijim, čime mast izlazi u limfotok i tako se izbacuje iz organizma.

O visokoj efikasnosti ovog tretmana govori i činjenica da se za 5 tretmana možemo rešiti čak 5 do 8 centimetara u obimu tretirane regije. Lipoliza se primenjuje na ciljana područja poput ruku, butina, bokova i struka. Za ovom procedurom, posebno zbog smanjenja obima stomaka, često posežu i muškarci.

Lasersko uklanjanje strija

Naglo gojenje i mršavljenje rezultira u naglom zatezanju i opuštanju kože. Krajnji rezultat toga jeste da naše telo dovodimo u situaciju u kojoj naša koža popušta pod pritiskom, puca i stvaraju se strije.

Strije su neželjeni pratliac mršavljenja. Mlade strije su zbog visoke prokrvljenosti crvenkasto do ljubičaste boje i u ovom periodu ih je najefikasnije tretirati. Posle nekog vremena, one postaju bele i u toj fazi je teže uticati na njihov nestanak.

Dugo su protiv strija korišćeni različiti melemi i kreme, ali su ovi načini lečenja pokazivali ograničene rezultate. Kao jedan od efikasnijih tretmana u borbi protiv strija pojavljuje se njihovo lasersko uklanjanje. Stručnjaci čak sugerišu da se upotreba lasera najbolje manifestuje onda kada se ovaj tip terapije kombinuje sa terapijom PRP plazmom i mezoterapeutskim koktelima o kojima smo već govorili u tekstu.

Prirodna nega

Pored savremenih procedura koje sa maksimalnom efikasnošću rešavaju probleme gojaznosti i njenih posledica na našoj koži, negovano, zategnuto i oblikovano telo zahteva kontinuirano održavanje. Jedan od načina da sami brinemo o svojoj koži je izbor adekvatnih kozmetičkih preparata kako bi naša koža dobijala redovnu hidrataciju i bust korisnih aktivnih sastojaka poput hijalurona i kolagena.

Odabirom krema i seruma koji sadrže ove korisne sastojke potpomažemo našoj koži da ostane hidriranija i elastičnija i onda kada su njeni prirodni procesi koji joj to omogućavaju usporeni.

Trening

Osnova zategnutog i oblikovanog tela, na kraju i na početku svakog procesa, je aktivan život. Ukoliko želimo da bilo koji zahvat na našem telu bude sa dugoročnim efektima, moramo da budemo spremni da i sami uložimo trud u sebe i razvijemo rutinu vežbanja. To ne moraju biti intenzivni treninzi koji iscrpljuju našu snagu i vreme – i sama zdrava količina kretanja i dnevnih aktivnosti omogućiće nam potrošnju prekomerno unetih kalorija i zdravu osnovu za naš metabolizam.

Od najsavremenijih procedura do koraka koje moramo samostalno da preduzmemo, put ka zategnutom i oblikovanom telu podrazumeva ulaganja u sebe, odlučnost i dobru informisanost.

admin

Read Previous

Šta sve treba da znate o japanskoj kulturi?

Read Next

Top saveti za brigu o kosi tokom sunčanih dana

One Comment

  • Nemam nista protiv estetske hirurgije ako je rade profesionalci i moja zena ide na nano kliniku Brant na botox ali bolje je telo oblikovati i zatezati vezbama,pravilnom ishranom i prirodnim preparatima.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *