Toner za lice – kreativni izum koji je kreirala korejska kozmetika

Preparati za negu lica

Ciscenje lica je dnevna rutina kao obavezan deo jutra i večeri. Pronašli smo za vas idealan način da se upoznate sa novim linijama i kolekcijama proizvoda za idealnu negu lica. Korejska kozmetika razlikuje sredstva za ciscenje lica – „cleanser“ i ona za tretman nakon eliminisanja nečistoća na koži – „softener“. Obe kategorije čine tonik za lice, toneri i losioni bogati vitaminima, antioksidansima i drugim korisnim sastojcima koji obogaćuju kožu.

Toner za lice je tretmanski proizvod koji daje hidrataciju i negu

Svrha čišćenja jeste delovanje na sve materije koje su strane koži, da bi se uz dodatak mleka, ulja, kako bi tretmanski deo koji sledi bio realizovan na čistoj koži. Tretmanski proizvodi ili „softener-i“ zaduženi su za pružanje koži vitamina, minerala, antioksidanasa i drugih supstanci za besprekornu negu. Na taj način se lice priprema za nanošenje novog izuma – krema za hidrataciju lica ili drugih proizvoda, koji korejska kozmetika smatra neophodnim elementom nege.

Nakon što se završi dvostruko i detaljno ciscenje lica, a pre stavljanja krema i sličnih proizvoda, dodaju se hranljive materije. Tada se nanosi toner za lice, utapkavanjem prstima ili uz tupfere. Praktičniji način jeste nanošenje tonera rukama, jer se sredstvo sporije troši, preciznije nanosi na kožu i mnogo su bolji rezultati. Utapkavanje je deo korejske rutine, za potpuni efekat preparata. Korejska kozmetika prati tradicionalne trendove rutine svoje zemlje, pa se vodi „7 Skin“ pravilom, na osnovu kog se toner za lice stavlja 7 puta prstima. U razmaku 3 minuta ponavlja se tretman stavljanja tonera i za nešto više od 20 minuta hidratacija lica je potpuna i suva koza postaje prošlost. Toner koji se koristi nakon čišćenja ne sadrži u svom sastavu deterdžente, niti alkohol, za kvalitetnu negu i prirodan tretman.

Krema za negu lica u kutiji

Toner za lice kreiran je u kolekcijama različitih tretmanskih efekata

Da bi vaša koža bila potpuno čista, negovana i blistava, istražili smo tonere koje je korejska kozmetika kreirala sa ciljem postizanja različitih efekata i delovanja u srž problematične regije. Koža lica razlikuje se kod svake osobe, zbog čega će vam biti potrebni različiti preparati. Tu su kolekcije za hemijski piling, antiejdžing, smanjenje iritacija i upalnih procesa, povećanje hidratacije, smanjenje pora i mitisera i druge probleme sa licem koji zahtevaju pravilnu negu. 

Hemijski piling – kolekcija proizvoda koja omogućava vršenje blažeg ili intenzivnijeg hemijskog pilinga, uz kiseline kao što je salicilna. Njeno učešće varira u koncentraciji od 0,1%, 0,5% i 2% u sastavu proizvoda. Toner za lice u ovoj kolekciji izrazito je izbalansiran u pogledu pH vrednosti. To su sledeći proizvodi koje možete pogledati na Skin Temple ponudi: 

 • Cosrx AHA/BHA sa koncentracijom 0,1% salicilne kiseline za oba tipa proizvoda;
 •  Bentnon Aloe BHA sadrži 0,5% salicilne kiseline i aloju;
 • Cosrx Clear Pads sa ekvivalentom od 0,5% salicilne kiseline uz betain-salicilat;
 • Cosrx Blackhead Power Liquid ima ekvivalent sa 2% salicilne kiseline i ostvaruje se jača hidratacija lica.

Antiejdžing delovanje – pored odličnog delovanja na „umanjenje godina“, ovi proizvodi su sjajni antioksidansi. Korejska kozmetika ih razlikuje prema sastavu i dodacima:

 • Huxley sadrži indijsku smokvu u kombinaciji ulja i ploda;
 • Klavuu toner obogaćen je biserom i morskim algama;
 • Cosrx Galactomyces toner sadrži kvasac kao osnovni element, dobijen u procesu fermentacije bez alkohola.

Kolekcija za smanjenje iritacija i upale – obuhvata proizvode uz koje je moguće ciscenje lica, ali i hidratacija i nega. Tu se ubrajaju proizvodi za negu problematične kože:

 • Pyunkang Yul Mist je proizvod u vidu spreja, koji se jednostavno nanosi. Sadrži materije sa delovanjem protiv upalnih procesa i ima umirujuće dejstvo uz koje je hidratacija lica zagarantovana;
 • Pyunkang Yul Essence predstavlja esencijalni toner protiv svih upalnih reakcija i antioksidansom. Sadrži istočnjački koren Astragalus membranaceus;
 • Benton Snail Bee High Content Skin je svojevrsni deo kolekcije obogaćen puževom sluzi i pčelinjim otrovom, što su sastojci na kojima korejska kozmetika insistira u pogledu zdrave nege;
 • Cosrx Natural BAA odlično redukuje problematičnu kožu, smanjuje upale i otklanja sebum. Osnovni elementi su salicilna kiselina, propolis koji potiče od crnih pčela, kao i centele. Ima alkohol kao dodatak za redukciju problema sa kožom i upalama.

Povećanje hidratacije kože – iako veliki broj proizvoda ima dejstvo na redukovanje dehidrirane kože lica, tu su dva tonera koja u potpunosti postižu hidrataciju:

 • The Skin House Marine predstavlja toner za lice koji sadrži hijaluron i ceramid. Obogaćen je mineralima i algama, uz nelepljivu teksturu i blistavu kožu;
 • Pyunkang Yul su vrsta ampula, uz koje je hidratacija lica odlična. Uz redovnu upotrebu koža je negovana, blistava i sveža tokom čitavog dana.

Eliminisanje pora i mitisera na koži – proizvodi linije koja je kreirana na bazi prirodnih sastojaka za smanjenje proširenih pora i otklanjanje dubokih mitisera, tačnije i za ciscenje lica:

 • The Skin House ima dejstvo vraćanja pora u primarno stanje, kao i postizanje tena koji je blistav i jednake boje i teksture;
 • Cosrx Blackhead Power Liquid omogućava rešenje problema hiperpigmentacije, uz jednaku boju tena i prirodne sastojke, a bez mogućnosti da ostanu fleke po kozi. 

Korejska kozmetika kreirala je linije tonera kako bi omogućila rutinsku negu kože na temeljan način – uz dvostruko čišćenje, nanošenje tonera, zatim mleka ili losiona, i na kraju krema za hidrataciju lica ili drugi efekat. Izlistali smo vam proizvode koji su nama bili neobični i zanimljivi. Bićemo slobodni da vam poručimo i preporučimo da posetite sajt ove čuvene kozmetike i pogledate još neke od kolekcija i linija proizvoda, uz koje se koža neguje prirodnim materijama.

mateo

Read Previous

Tri načina da upoznate Beograd za jedan dan

Read Next

Zavese i draperije za svaki prostor

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *