Tri načina da upoznate Beograd za jedan dan

Pogled na spomenik Pobednika u Beogradu

Provodite samo jedan dan u Beogradu, a želite da ga upoznate?

Beograd je veliki grad, pa je i fizički nemoguće upoznati svaki njegov deo za 24 časa, ali ne brinite – najbolje od Beograda definitivno možete da doživite u samo jednom danu. Na koje sve načine možete upoznati prestonicu Srbije za jedan dan i šta obavezno morate da doživite i vidite u 24 časa u Beogradu?

Istražili smo umesto vas, a nekoliko načina da upoznate Beograd za jedan dan predstavljamo vam u nastavku teksta.

Osmislite dobru turu Beogradom samostalno

Budite vredni i sami isplanirajte svoj dan u Beogradu, od jutra do mraka. Ovako ćete sami moći da organizujete vreme koje provodite u Beogradu, a plan toga šta ćete sve posetiti da kreirate isključivo prema sopstvenim željama i potrebama. 

Mi preporučujemo da jutro iskoristite za obilazak Knez Mihailove i Kalemegdana – samog centra grada. Tu možete pronaći i idealno mesto za doručak, a ova mesta najbolje je obilaziti ujutru jer tokom popodneva obično vrve od gužve. 

Nakon toga možete otići do Skadarlije i upoznati čuvenu prestoničku boemsku četvrt – blizu je. Produžite ka Bulevaru kralja Aleksandra i prođite Terazijama. Tu vas čekaju Beli dvor i Narodna skupština, po mnogima najlepše građevine Beograda. 

Uživajte u kratkoj šetnji Tašmajdanom, a potom produžite Kalenićevom pijacom. Kaže se da se grad i njegovi stanovnici najbolje upoznaju upravo na pijaci, pa je ovo savršena destinacija za upoznavanje Beograda za dan. Možete ostati na ručku u čuvenoj kafani Kalenić, poznatoj po tradicionalnim specijalitetima.

Obiđite Hram Svetog Save, a potom ako imate vremena i lepo je vreme, idite da vidite “beogradsko more” – Adu Ciganliju. Veče naravno provedite u provodu po kom je Beograd naširoko poznat. Odlična muzika beogradskih klubova pružiće vam savršenu atmosferu za oproštaj od Beograda.

Uživajte u nekoliko tematskih tura Beogradom u jednom danu

Osim ture centrom Beograda, kao i onih namenjenih upravo upoznavanju Beograda za jedan dan, koje su svakako očigledan potencijalni način za koji već znate, možete uraditi i nešto zanimljivije – uputiti se na nekoliko tematskih tura za jedan dan u Beogradu. 

Na primer, tura podzemljem Beograda, tura Zemunom i tura Beograda rekom, mogu se iskombinovati u jednom danu, a pružiti vam zaista najbolje od prestonice, odnosno njenih najlepših delova. 

Osim navedenih tura, možete pronaći čitav niz najraznovrsnijih tura gradom, te odabrati one koje najviše odgovaraju vašim preferencijama i željama i tako potpuno personalizovati čitav doživljaj ovog predivnog grada. 

Osim toga, na turama ćete puno toga i naučiti, pa su one sjajne za sve zaljubljenike u istoriju, umetnost, ali i podizanje nivoa opšte kulture. Sigurno nećete zažaliti ako dan u Beogradu organizujete na ovaj zabavan i edukativan način. 

Pogled na stari grad Beograda sa reke

Gastro upoznavanje Beograda za gurmane i hedoniste

Sigurno već znate da nacionalna kuhinja, ali i ona koja nije nacionalna, ali je u narodu popularna i zastupljena, može reći puno toga o načinu života, ljudima koji je jedu, pa tako služiti i za uspoznavanje sa narodom ili gradom u kome ste se u nju uputili.

Osim toga, gastronomska zadovoljstva i gurmanluci predstavljaju pravo uživanje po sebi, a i odličan način da provedete divno vreme u razgovoru i obedovanju sa ljudima sa kojima ste se uputili u ovu avanturu. 

Počnite od doručka u nekoj od tradicionalnih kafana u Beogradu, najbolje u Skadarliji, srcu boemskog života. Uputite se ka nekoj poznatoj beogradskoj kafeteriji na savršenu šoljicu kafe koja će vas razbuditi, a usput vas naterati i na maksmalno uživanje. 

Od Skadarlije do kafeterije verovatno ćete obići i sam centar grada, što je odlična prilika i da ga upoznate. Posle kafe, obavezno otiđite u kultni hotel Moskva na Terazijama i poručite Moskva šnit (zanimljivo je da je ovaj kolač nastao upravo ovde, a ne u ruskoj prestonici). 

Šta kažete na ručak na Zemunskom keju? 

Ovaj deo grada posebno je lep – Beograd je poznat upravo po rekama i divnim ribljim restoranima koje su na šetalištu. Prošetajte posle ručka i do Gardoša, a zatim se vratite u grad na spremanje. Čeka vas večera u nekom od poznatih centara noćnog života u prestonici – Beton hala može da bude idealan izbor. 

Ne samo da će Beograd ostati u vašem sećanju kao pravo hedonističko mesto za uživanje, već ćete i prošetati njegovim najlepšim delovima, a upoznati i najbolja mesta za ručavanje.

Pa, koji od ova 3 načina upoznavanja Beograda za dan vi birate? Lepo se provedite u upoznavanju božanstvene prestonice Srbije!

mateo

Read Previous

Kako znati da je baš on taj gospodin savršeni

Read Next

Toner za lice – kreativni izum koji je kreirala korejska kozmetika

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *