Kako je noćni život postao simbol Beograda

DJ pušta muziku na mikseti

Osim što je važio za kulturnu prestonicu nekadašnje Jugoslavije, Beograd je i do današnjeg dana ostao nadaleko čuven zbog svog noćnog provoda. Noćni život Beograda ima poprilično dugu tradiciju, a može se slobodno reći da je ta tradicija duža i u odnosu na neke od poznatih svetskih gradova.

Iako je glavni grad Srbije skoro oduvek bio poznat po dobrom provodu, tek je nedavno dobio titulu grada sa najboljim noćnim provodom na svetu prema izboru online turističkog časopisa Lonely planet.

Provod je u Beogradu nezaboravan, a evo i nekoliko razloga zbog čega je to tako.

#1 Žurke su česte i redovne

Bez obzira na to što danas sve svetske prestonice imaju veliki broj atraktivnih ponuda koje u sebe uključuju i noćni život, ono što razlikuje Beograd je to što se u srpskoj prestonici žurke održavaju gotovo svakodnevno, bez obzira na godišnje doba. U mnogim lokalima su osim standardnih žurki česte i proslave brojnih praznika poput Nove Godine ili rođendana.

U letnjem periodu obično su najaktivniji splavovi koji nude mnogo otvorenog prostora i pogled na reku. Oni su jedna od najvećih atrakcija noćnog života Beograda, jer nude poseban ambijent i vrhunski doživljaj za sve one koji žele da posete nešto drugačije od klasičnog kluba.

Tokom zimskog perioda splavove zamenjuju klubovi i kafane, zatvoreni prostori sa autentičnom atmosferom i dobrom muzikom (a u nekim kafanama i ukusnom srpskom hranom koja će vam pomoći da na pravi način osetite srpsku tradiciju).

Omiljena mesta su retkost, s obzirom na to da je jako teško odlučiti se za jedno. Svakodnevno se otvaraju novi lokali koji odišu posebnošću, ponuda neprestano raste, pa pred svakim ko poželi da izađe stoji jako težak izbor. 

#2 Fantastična usluga i dobre cene

Iako će nekima ovo zvučati neverovatno, cene u beogradskim klubovima su veoma pristupačne. Ovo se prvenstveno odnosi na strane turiste, ali ne i na lokalno stanovništvo. Turisti koji dolaze, obično su iz razvijenih zemalja sa visokim životnim standardom, zbog čega su im naše cene izuzetno niske, što je svakako i jedan od faktora koji im omogućava bolji provod.

Usluga koju posetioci dobiju je na vrhunskom nivou, naročito jer je odnos kvaliteta i cene izuzetan.  Kada se sve ovo uzme u obzir, provod u Beogradu postaje još privlačniji.

#3 Bezbednost je na visokom nivou

Stopa kriminala u Beogradu nije toliko visoka. Gradom se možete kretati u potpunosti slobodno, bez gotovo ikakvog straha da će vas neko napasti ili opljačkati. Skoro svi lokali u gradu imaju obezbđenje koje drži situaciju pod kontrolom i pazi na to da vam ništa ne pokvari uživanje. 

Ovo, naravno, ne znači da ipak ne treba da budete pažljivi. Vodite računa o svojim stvarima jer u najvećem broju slučajeva niko od zaposlenih u lokalu neće snositi odgovornost ukoliko se vašim stvarima nešto dogodi!

Devojka u izlasku sa pićem u ruci

#4 Nebitno je šta slušate, u Beogradu ima za svakog po nešto

Raznovrsna ponuda lokala vam garantuje da šta god da slušate, uvek ćete pronaći idealno mesto da kvalitetno provedete svoje vreme. Metal, narodnjaci, pop, rok, tehno…pa čak i latino zvuci.

Na pojedinim mestima se muzika razlikuje u odnosu na doba dana: obično se danju sluša laganija muzika, bez jakih zvukova, dok se predveče često organizuju svirke najrazličitijih formata.

Tu su naravno i nezaobilazni koncerti svetski poznatih izvođača koji neretko gostuju u Srbiji, a koncerti ovakvog tipa se prvenstveno održavaju u Štark Areni i Sava centru.

#5 Pozitivna atmosfera je zagarantovana

Širom sveta Beograđani su poznati po svojoj druželjubivosti i otvorenosti. U prirodi im je da svaki trenutak žive kao da im je poslednji, zbog čega možete biti sigurni da će vas dočekati ekstremno pozitivna atmosfera. 

Danju su prepuni kafići, a noću mladi pune klubove jer je to jedan od načina da u veselju provedu svoje slobodno vreme.

Da li ste posetili Beograd i uživali u čarima njegovog noćnog života? Ukoliko niste, sredite se što pre i zablistajte u nekom od čuvenih beogradskih lokala, jer je sada pravo vreme da sebi obezbedite nezaboravan provod!

mateo

Read Previous

Zaštita vinove loze: plamenjača, pepelnica, siva trulež, eskorioza

Read Next

Kako izgleda lečenje i oporavak bolesnika u kućnim uslovima

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *