Kako znati da je baš on taj gospodin savršeni

Par koji se vozi na biciklu

Odabrati savršenog muškarca prevazilazi granice fizičkog izgleda, lepe odeće, romantičnih večera i uzbudljivih putovanja. Ne postoje opšte odlike kojima bi se opisao savršen muškarac, ipak postoje one koje ga čine savršenim za vas

Kakav roditelj će biti, da li će biti spreman da zaštiti porodicu i da li će biti spreman za razgovor i kompromis? Ovo su neka od pitanja na koja bi trebalo da odgovorite pre nego što stanete na ludi kamen. 

Mi smo našu potragu za savršenim muškarcem pretočili u tekst koji sledi, verujemo da ćete nešto izvući iz njega. 

Deli vaše stavove prema braku i zajedničkom životu 

Kada kažemo da deli vaše stavove prema braku, ne mislimo samo na venčanje i na donošenje odluka o tome da li ćete svadbu praviti u onom ili u ovom hotelu, već mislimo na njegovu predstavu o braku, odnosu između dvoje ljudi, kao i zajedničkom životu. 

Ono u čemu neke žene prave grešku jeste da se više fokusiraju na sanjerenje i planiranje venčanja, a mnogo manje na one realne i konkretne stvari koje prethode i slede nakon tog jedinstvenog dana. 

Dakle, pre nego što stanete na ludi kamen razgovarajte o tome da li od budućnosti očekujete isto, ukoliko vam se želje razlikuju da li se može naći kompromis, a ako može kako bi izgledao. Ne odustajte od ovih odgovora dok ne dobijete jasnu sliku o tome šta možete očekivati. 

Pokazuje delima, a ne rečima 

Muškarac koji namešta rukav na odelu

Da li ste nekada dobile savet od mame, bake, sestre ili drugarice, da obraćate pažnju na reči, a ne na dela? Verujemo da jeste, a ako ga ipak prvi put čujete znajte da je zlatan vredan. 

Savremena izreka kaže da žene slušaju a muškarci gledaju, zbog toga se žene šminkaju a muškarci lažu. Ostavićemo vama da procenite da li se ova generalizacija pokazala kao tačna, a mi ćemo izvući jedno tumačenje – nemojte se vezivati za reč i obećanja,  već na realizaciju onoga što vam je rečeno. 

Doslednost je veoma važna osobina koju osoba sa kojom planirate bućnost treba da poseduje. Ona je usko povezana sa poverenjem i stabilnošću jednog odnosa, zato je veoma važno da se fokusirate na to da li vaš muškarac živi u skladu sa onim govori. To se ne odnosi samo na njegov odnos prema vama,  već i prema čitavom životu.   

Dakle, preispitajte da li ispunjava obećanja i koja daje sebi, da li živi u skladu sa onim o čemu je pričao kada ste tek počeli da se zabavljate, odnosno da li je ostvario ciljeve koje je imao na pameti. Ovo je veoma važno jer ćete na taj način uvideti mnoge njegove suštinske osobine, koje kasnije mogu naslediti i vaša deca.

Vaša komunikacija teče i uspešno rešavate nesporazume 

Nesporazumi i nesuglasice su neizbežan deo svakog odnosa, pa ključ uspeha nije u tome da se oni izbegavaju, nego da se reše onda kada do njih dođe, u tome se ogleda kvalitet komunikacije između dvoje ljudi, i na taj način možete zaključiti da li pored sebe imate osobu koja igra u vašem timu, ili večitog rivala koji ne želi da dođe do rešenja problema. 

Na komunikaciju treba da obratite pažnju samo prilikom konflikta, već i na svakodnevnom nivou. Da li partner razume ono što hoćete sa mu kažete? Da li ste vi dovoljno jasni u vokalizaciji svojih želja i potreba? Da li razumete šta je njemu potrebno u odnosu sa vama? 

Ako su odgovori na sva ova pitanja potvrdni, onda pred sobom imate osobu koja ima sve potencijale da bude vaš životni saputnik i neko sa kim ćete moći da idete ruku pod ruku kroz sve lepo i manje lepo što život nosi. 

Ako vas je ovaj tekst naveo da se preispitate, razmislite, i obradujete što pored sebe imate ono što želite, možemo vam samo poželeti sreću, ako ste ipak otrkili neke ključne probleme, pokušajte da ih rešite i da vratite vetar u vaša jedra.

mateo

Read Previous

Evo šta bi svaki moderan poslovni prostor trebalo da sadrži

Read Next

Tri načina da upoznate Beograd za jedan dan

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *