Evo kako da uštedite novac na grejanju

Pvc stolarija

Svake godine ista priča, razmišljate kako da smanjite potrošnju i uštedite bar malo novca na grejanju? Dodatne probleme donela nam je pandemija, sve sirovine su poskupele, pa je sada potrebno izdvojiti i više novca nego ranije.

Kako bi smanjili izdatke za grejanje, nemojte razmišljati kratkoročno, već razmislite kako da dugoročno rešite taj problem. Jedino dugoročno rešenje je zamena dotrajale stolarije, koja ne dihtuje i prupušta hladan vazduh. Sa takvom stolarijom nikada nećete smanjiti potrošnju grejanja, čak vremenom može doći samo do povećanja.

Ukoliko imate dotrajalu drvenu stolariju, vreme je za zamenu i postavljanje nove stolarije, koja će na duže staze rešiti vaš problem. Postoje različiti tipovi stolarije: drvena stolarija, aluminijumska (alu) stolarija i PVC stolarija. Najprodavanija je PVC stolarija, glavni razlog je odnos cene i kvaliteta u poređenju sa drugim tipovima stolarije.

U nastavku saznajte zašto je PVC stolarija rešenje vašeg problema, kako da izaberete kvalitetne prozore i gde ih možete poručiti.

KAKO ZNATI KADA JE VREME ZA NOVU STOLARIJU?

Pre nego što objasnimo zašto je PVC stolarija toliko dobra i koje su njene prednosti, potrebno je utvrditi da li je vama potrebna zamena postojeće.

Da li ste primetili tokom prethodnih godina da iako konstantno grejete, ne možete da ugrejete prostorije na odgovarajuću temperaturu? Ukoliko imate takav slučaj, to je veliki znak da toplota izlazi kroz dotrajale prozore.

Potrebno je proveriti prozore, da li imaju vidna oštećenja na okviru ili staklu. Takođe, ukoliko imate drvenu stolariju, testirajte okvire tako što ćete pritisnuti jače rukom i ukoliko se javljaju udubljenja, to je znak da drvo truli i da je nemoguće popraviti.

Kod starih duplih modela dešava se da zamagle, ako je to slučaj i kod vas, znači da prozori ne dihtuju i da je došlo vreme zamene. Još jedan od sigurnih znakova je stvaranje velike buke koja dolazi spolja, iako su prozori zatvoreni.

PVC STOLARIJA – NAJEKONOMIČNIJE DUGOTRAJNO REŠENJE

Ako ste utvrdili da je došlo vreme da ipak uložite novac u novu stolariju, potrudićemo se da vam pomognemo oko izbora.

Kao što smo već naveli, pored drvene stolarije imate u ponudi aluminijumsku i PVC stolariju. Na našim prostorima najviše se koristi PVC, razlog je manje ulaganje a isti rezultati. PVC stolarija je 20% skuplja od drvene stolarije, a 50-60% jeftinija od aluminijumske stolarije.

Ugradnja PVC prozora nije mala investicija, ali ukoliko pogledate koliko ćete bespotrebno više novca davati godinama na grejanje, novi prozori se itekako isplate. Nemojte čekati poslednji trenutak i prozore menjati tokom zimskog perioda, već razmišljajte na vreme i postavite ih pre prvih mrazeva.

PREDNOSTI PVC STOLARIJE

Osnovna prednost svakako je ušteda energije, a samim tim i novca. Ali, kako bi uštedu stvarno imali, potrebno je izabrati kvalitetnu PVC stolariju i savetujemo da pri izboru novac ne igra glavnu ulogu. Ukoliko uzmete najjeftiniju ponudu, vrlo verovatno nećete imati najbolje rezultate.

Zato kupujte samo provereno, a ukoliko u datom trenutku niste u finansijskoj mogućnosti da to priuštite, bolje je da sačekate i novac pametno uložite. Vek trajanja PVC stolarije je veoma dug, često kažemo da se postavalja jednom u životu, zato nemojte žuriti sa odlukom.

U odnosu na drvene prozore, PVC su znatno stabilniji i sigurniji, što je još jedan razlog zašto trebate razmišljati o kupovini. Pored ojačanih okova, stakla su takođe mnogo otpornija. Stakla se dele na 6 klasa, i u zavisnosti od vrste objekta odlučuje se koja klasa će biti postavljana kao dodatna zaštita od provalnika.

Pored praktičnosti i drugih benefita, u današnje vreme sve više se vodi računa i o samom izgledu. Okviri pvc prozora se izrađuju u modernim oblicima, a pored standardne bele boje možete birati i druge boje, ili dezen u imitaciji drveta. Promena boje i farbanje je moguće, ali je to jako naporan posao. Zato pre izbora dobro razmislite u kom pravcu zamišljate enterijer i eksterijer vašeg doma, potrudite se da izaberete univerzalnu nijansu prozora.

I naravno, ono što uglavnom devojke najviše zanima, a to je održavanje. Održavanje PVC stolarije podrazumeva čišćenje pvc profila, stakla, dihtunga i okova same stolarije. Profili se čiste mekim krpama i običnom vodom, stakla klasičnim sredstvima za prozore, okove treba povremeno čistiti od prašine i podmazivati, a dihtung gume čistiti od prašine i premazati povremenom glicerinskom kremom koja sprečava pucanje.

GDE KUPITI PVC STOLARIJU?

Ono što vas sada sigurno zanima, gde pronaći kvalitetnu PVC stolariju? Kako ne biste tražili po internetu i gubili vreme, mi ćemo vam pomoći.

Kao jedna od najkorektnijih firmi koja iza sebe ima veći broj zadovoljnih klijenata, preporučujemo Talaris Engineering iz Beograda. Zašto baš oni? Pri izradi PVC stolarije u Talaris-u koriste se materijali poreklom iz Nemačke, profili Trocal i Winkhaus okovi. Velika prednost saradnje sa ovom firmom je što dobijate pismenu garanciju i servis, njihova dežurna služba za hitne intervencije dostupna vam je 24h dnevno svakog dana.

Za dodatne informacije i cenovnik PVC stolarije firme Talaris budite slobodni da ih kontaktirate ili posetite njihova prodajna mesta.

Sale R

Read Previous

Značaj zimskih guma i lanaca za vožnju po snegu

Read Next

Nezadovoljstvo na poslu: Kada je pravo vreme da krenete dalje

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *