Kada su vam potrebna kišobran kolica?

Dete u kolicima

Pripadate li onoj grupi osoba koje smatraju da kišobran kolica nikako nisu dobra za decu? Izgleda da su neke ranije godine učinile da se kišobran kolica ne vole mnogo, te da se njihova upotreba svodi na to kada je dete već poraslo i kada mu kolica ni ne trebaju mnogo. Ali je važno da znate činjenicu da takva kišobran kolica danas teško možete i pronaći, na svu sreću.

Ono što je danas prisutno na tržištu jesu kolica koja su veoma funkcionalna i kvalitetna, a od njihovih mogućnosti zavisi da li vam odgovaraju ili ne. Naravno, kao što i standardna kolica imaju svoje mane i prednosti, isto važi i za dečija kišobran kolica, nikakve razlike u tome nema, jer oba ova vida kolica imaju svoje prednosti i svoje nedostatke.

Standardna ili kišobran kolica?

Jedini pravi odgovor na ovo pitanje dolazi od vašeg načina života i okoline u kojoj živite. Ako, recimo, živite u kući, ako je teren oko vas svuda jako pristupačan, ne morate da nosite kolica negde, da ih često sklapate ili da prolazite preko uskih trotoara, onda će vam standardna kolica biti odlična i vaše dete će uživati u komociji koja se ponekim modelima pružiti.

Međutim, ako živite u zgradi sa ili bez lifta, ako često ulazite u neko prevozno sredstvo, prodavnice, a često ste uz sve to u vožnji sa bebom sami – kišobran kolica će biti spas za vas.

Kišobran kolica

Kišobran kolica nisu namenjena isključivo većoj deci, jer imate kišobran kolica koja su namenjena upotrebi od rođenja, kao i ona koja su za 6+ meseci.

Zato je pre same kupovine bitno da obratite pažnju na položaj koji sedište sve može da ima, kao i na određene karakteristike kao što su točkovi, amortizovanost, dodaci.

Položaj sedišta na kolicima

Od samog položaja sedišta zavisiće da li se kišobran kolica mogu koristiti od rođenja deteta ili ne.

Ukoliko kolica imaju opciju potpunog ispravljanja sedišta za ležeći položaj, onda ih koristite od samog početka. Odabirom kvalitetnog sedišta, tj. kolica, bićete sigurni da je vašem detetu udobno i da mu kolica ne remete razvoj kičme.

Kišobran kolica će vam u ovom slučaju doprineti tome da lakše ih sklopite i stavite u gepek automobila, da lakše njima prođete uskim trotoarima, kroz gužvu možda, jer su lakša za vožnju i upravljanje, buduće da nisu kabasta i nezgrapna.

Uz sve ovo, kišobran kolica imaju uvek opciju da dete bude okrenuto ka vama, pa ni tu ne postoji razlika između njih i standardnih kolica za bebe.

Pročitajte još: Šta treba znati pre prve šetnje sa bebom

Zašto su važni točkovi, amortizovanost i postojanje dodataka?

Točkovi, materijal od kojeg su napravljeni, kao i amortizovanost, uticaće na udobnost i funkcionalnost tokom vožnje.

Gumeni točkovi su daleko stabilniji prilikom vožnje i lako se prilagođavaju terenu u odnosu na plastične, dok amortizovanost čini da kišobran kolica uvek i svuda budu udobni detetu i da određena truskanja, prelasci preko neravnog terena ne budu ometajući i neprijatni.

Pored toga, dodaci poput zaštite za kišu, navlake za hladne dane, kšetorpe ispod, olakšaće vam šetnju sa detetom u svakom godišnjem dobu, a to je veoma važno.

Sale R

Read Previous

Nekoliko saveta za organizaciju kvalitetnog seminara

Read Next

Kako reorganizovati sredstva u 2022. i obezbediti finansijski sigurnu budućnost

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *