Kako odabrati pravu vrstu zavesa za vaš enterijer

Zavese za enterijer

Foto: Luka Dragić

Obabir prave vrste zavesa za Vaš enterijer može da zvuči kao veoma komplikovano pitanje, ali zapravo i nije. Postoji veliki broj zavesa koje mogu da ulapšaju Vaše prozore na puno različitih načina. Najbitnija stvar je da odlučiti na koji način želite da Vaš enterijer dobije određenu dozu elegantnosti ali i stila.

Za početak uvek obratite pažnju na ostale detalja u Vašem smeštaju. Izgled parketa, boja zidova ili stil nameštaja može da bude odličan pokazatelj u kom pravcu treba da razmišljate. Pamuk i lan su odličan izbor za sve rustične enterijere koji žele da na prozorima zadrže stil elegantnosti.

Moderni dezeni kao što su viskoza ili svila mogu potpuno okrenuti izgled prostorije i dati jednu notu modernog izgleda.

Prilikom izbora je uvek poželjno da se konsultujete sa dizajnerima ili prodavcima koji se bave ovim poslom. Na taj načim možete dobiti različite ideje ili predloge kako da Vaš enterijer zasija u potpuno drugačijem sjaju.

Kako odabrati zavese za enterijer

KAKO SE UKLAPAJU BOJE ZAVESA I DRAPERIJA

Kada se uklapaju boje kod zavesa i draperija treba se obratiti pažnja na nekoliko različitih detalja. Prvo, uvek gledajte da boja bude u skladu sa Vašim enterijerom. Kvalitetne zavese ili draperije ne moraju da se ističu jarkom bojom. Uvek je bolje obratiti pažnju na jednostavno rešenje koje će biti primamljivo svakoga dana.

Pastelne boje se slažu savršeno bilo da se radi o beloj, bež, sivoj ili nekoj drugoj nijansi. Draperije po pravilu moraju da daju dozu luksuza. Iz tog razloga gledajte da njih okačite u boji koja je dominantna u Vašoj prostoriji. Zavese sa druge strane trebaju da se uklope uz atraktivne draperije. Na taj način dobićete pravi sklad na Vašim prozorima.

Uvek možete izabrati paletu boja ili modela koji Vam se sviđa i uporediti sa Vašim stvarima iz enterijera. Na taj način dobićete pravu sliku kako će Vaše zavese izgledati na Vašim prozorima. Jarke boje se isto tako mogu lepo uklopiti ali uz određenu granicu. Ako već želite da Vaše draperije na prozorima zasijaju, odlučite se za luksuznije materijale.

Pročitajte još: Kako da vam kupatilo uvek bude čisto

KOJI VRSTU MATERIJALA MOŽETE DA ODABERETE

Postoji nekoliko desetina različitih materijala koji se mogu nabrojati. Svaki materijal se pravi od posebne strukture vlakana i drugačije može izgledati u prostoriji. Materijali za zavese koji su najpopularniji su: markizet, taft, svila ili lan. Zavese od markizeta veoma elegantno mogu ukrasiti bilo koju vrstu prostorije u Vašem enterijeru.

Svila je uvek popularan materijal ali se nekada ne može uklopiti uz sve vrste enterijera. Prirodan materijal poput lana je sve popularniji jer se rustičan stil opremanja vraća na velika vrata. Prirodni materijali draperija su veoma efektni prilikom svih vrsta opremanja.

Za draperije se uvek može savetovati soft, blackout ili pamuk. Draperije od pamuka se mogu pronaću u različitim modelima i dezenima za svaki tip stilskih enterijera. Na taj način, one se veoma lako uklapaju uz sve vrste zavesa koje su isto tako napravljene od prirodnih materijala.

Draperije svakako treba i da budu od gušćih materijala koji mogu zamračiti prostoriju u svakom momentu. Njihova sekundarna funkcija je zapravo da noću mogu da zaštite Vaš prostor od pogleda prolaznika ili komšija. Postoji još različitih rešenje kako da najbolje uklopite Vaše zavese i draperije. Uvek je dobro konsultovati se sa dizajnerima koji će Vam sigurno pomoći u tom izboru.

Sale R

Read Previous

Najvažije činjenice o Huawei P40 seriji telefona

Read Next

6 razloga zašto da već danas uvrstite avokado u svoju ishranu

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *