Kako organizovati novogodišnju proslavu za pamćenje?

Novogodišnja žurka

Doček Nove godine jedan je od najuzbudljivijih događaja u toku godine.

Svi mu se radujemo jer je u pitanju period u kom mnoge stvari privodimo kraju, sumiramo utiske i uspehe koje smo postigli na ličnom i poslovnom planu u godini koja je za nama, a pravimo planove i postavljamo ciljeve za narednu.

U pitanju je dan kada se zaista treba opustiti u društvu bliskih prijatelja i zabaviti što je više moguće, a kako biste to postigli, dajemo vam savete za organizaciju najbolje novogodišnje proslave.

#1 Ketering, domaća hrana ili postoji i treći izbor

Firme koji se bave profesionalnim keteringom prebukirani su 31. decembra, te je ukoliko se dvoumite da li da ih angažujete ili ne neophodno odlučiti se na vreme.

Organizovanje profesionalaca dobar je izbor ukoliko pravite proslavu za veći broj ljudi, a nemate dovoljno vremena da pripremite posluženje za sve njih. Ono što je bitno je jedino da im kažete približan broj ljudi koji se očekuje kako bi mogli da pripreme odgovarajuću količinu hrane. Važno je i na vreme ih obavestiti o potencijalnim alergijama ili specifičnostima ishrane gostiju koje očekujete.

Druga opcija, prikladna za žurke sa manjim brojem gostiju je da samostalno pripremite hranu, a deo posla možete sebi olakšati ukoliko poručite slatki deo posluženja iz neke od online prodavnica premium slatkiša, koje nude veliki izbor prazničnih poslastica koje svi vole.

Što se slaniša tiče, brojni recepti za projice, mini sendviče, pite i sve druge zakuske karakteristične za ovaj tip proslava mogu se pronaći online, a trebalo bi obezbediti i dovoljno slanih grickalica za kasnije, kada gosti ogladne jer noć je duga.

#2 Izbor prostora za proslavu

Ukoliko organizujete korporativnu proslavu za Novu godinu, verovatno će vaš izbor prostora u zavisnosti od broja zvanica biti firma, neka iznajmljena sala ili restoran.

Međutim, ako ste odlučili da napravite žurku za prijatelje, kolege s faksa ili članove porodice, pretpostavljamo da ste imali u vidu da to bude u vašem domu. U tom slučaju je važno da izaberete prostoriju u svojoj kući koja ima dovoljno prostora da primi sve goste i kojoj se može lako pristupiti iz svih delova kuće.

#3 Novogodišnja dekoracija za lepšu atmosferu

Ne zaboravite na značaj lepe praznične dekoracije pri planiranju novogodišnje proslave.

Obavezno okitite jelku – ako vam prostor to dozvoljava neka bude što veća i raskošnija. Pri izboru jelke najbolje je okititi kvalitetniju veštačku, kako bi vam dugo trajala. Međutim i prava jelka može biti dobar izbor ukoliko je po završetku praznika posadite na adekvatno mesto na kom se neće osušiti i propasti.

Možete se odlučiti za šarene lampice, svetla u toplim ili hladnim tonovima, kao i za tradicionalne ukrase u vidu kuglica, Sneška Belića, Deda Mraza i drugih.

Nova godina jeste vreme preterivanja kada je poželjno da sve bude što raskošnije i šljokičavo, ali ipak nemojte preterivati – dve do tri boje novogodišnje dekoracije su sasvim dovoljne.

Još jedan tip ukrasa za jelku i kuću koje svi vole jesu handmade ukrasi. Možete angažovati prijatelje koji su raspoloženi za takvu aktivnost da vam pomognu u rezanju pahulja od papira, crtanju po prozorima ili posipanju veštačkog snega po kući.

#4 Izbor muzike je veoma bitan

Pri organizaciji žurke, idealno bi bilo imati prijatelje sličnih muzičkih ukusa.

Na žalost, to najčešće nije slučaj i zato je fer dopustiti svakom gostu da odabere barem jednu pesmu ili unapred napraviti dogovor o muzici sa prijateljima , kako ne bi došlo do toga da se žurka stilski raspline i da se gostima splasne raspoloženje zbog muzike koju ne vole.

Takođe bi trebalo imati i odgovarajuće ozvučenje. Laptop i telefon neće biti dovoljno glasni osim ako žurka nije sedeljka za manji broj ljudi. Trebalo bi da potražite odgovarajući zvučnik koji je dovoljno jak.

Kuvano vino

#5 Ne zaboravite na praznična pića

Na kućnim žurkama obično se piju pića kao što su vino i pivo.

Međutim, kada je doček Nove Godine u pitanju, lepo je uvesti neku novinu i iznenaditi goste izborom pića koje ne očekuju.

Ukoliko je noć hladna, možete se za početak ugrejati kuvanim vinom. Za ovo će vam pored vina biti potrebna i mešavina začina koji će učiniti da vino dobije onu prepoznatljivu opojnu aromu koju svi volimo. Dostupni su mnogi sjajni recepti za kuvano vino, ali ono najosnovnije što će vam za ovaj poduhvat svakako biti potrebno je sledeće:

  • Tamno vino;
  • Narandža;
  • Štapić cimeta;
  • Karanfilić;
  • Vanil-šećer;
  • Med.

Pored kuvanog vina, dobro praznično alkoholno piće jesu i kokteli.

Pravljenje koktela može biti aktivnost u kojoj možete uživati zajedno sa svojim prijateljima, jer će svako biti u prilici da napravi piće po svom ukusu i dekoriše ga kako želi.

Šta god da odlučite da pijete ne zaboravite da ukrasite čaše novogodišnjim slamčicama i kišobrančićima.

Još jedna godina je prošla, ispratite je kako dolikuje zajedno sa svojim prijateljima i ipak pazite da ne preterate s pićem da ne biste sutradan tražili lek za mamurluk.

mateo

Read Previous

Bogat vitaminom C i neizostavan tokom zime: evo kako još možete iskoristiti LIMUN

Read Next

Šta je natalna karta?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *