Kako se rešiti kašlja i ojačati imunitet?

Kašalj je neprijatna pojava, koja postaje još gora onda kada kašalj postane hroničan. Tada ga je još teže lečiti i sanirati. Do toga najčešće dolazi usled opadanja imuniteta. 

Srećom, suplementi za jačanje imuniteta su dostupni svugde, samo ih treba iskoristiti.

Zašto kašljemo?

Pre nego što stignemo do toga koje suplemente izabrati, moramo prvo da znamo zašto kašljemo. Kašalj je reakcija grla na nečistoće, viruse i bakterije. Kada grlo pokušava da se pročisti, dolazi do stezanja mišića, što izaziva kašalj. 

Koje vrste kašlja postoje?

Kašalj se deli na suv i vlažan. Suv kašalj je najčešće povezan sa padom imuniteta. Vremenom kašalj postaje opor i dere pluća i grlo. 

Vlažan kašalj je kašalj praćen sekretom i drugim izlučevinama. Obično se javlja kod virusnih i bakterioloških oboljenja. Pozitivna stvar jeste što je kratkotrajan i ne mora biti intenzivan. 

Kašalj može biti i posledica negativnih navika kao što je pušenje. Cigarete znatno mogu oštetiti respiratorni sistem. Samim tim, kašljanje postaje prisutno sve vreme, i može se prevazići jedino kada prestanete da pušite. Ipak, ljude i dalje često muče pitanja kao što su: 

  • Šta je dobro za kašalj?
  • Šta je smiruje kašalj?
  • Šta je najbolje za kašalj?

Kašalj nikada nije uzrok nekih drugih bolesti, ali je često prisutan kao simptom. Može se javljati kao nuspojava različitih poremećaja. 

Kada počnete da kašljete, možete da budete sigurni da vam je opao imunitet. Ukoliko primetite da je kašalj intenzivniji nego inače, predlažemo vam da se na vreme posavetujete sa doktorom specijalistom. 

Kakva je veza između imuniteta i kašlja?

Kašalj i imunitet saobraćaju direktno. Kada je imunitet slab, pojavljuje se kašalj. Kada nema kašlja, ili kada primetite da se dugo niste prehladili, znate da imate jak imunitet. 

Imunitet je naša odbrambeni sistem protiv bolesti. On može da spreči da dobijemo neku infekciju, bolest, ili virus. Ali, i kada ih dobijamo, imunitet nam pomaže da se izborimo sa njima. 

Odsustvo imuniteta ili slab imunitet mogu biti naznaka ozbiljnijih oboljenja. U optimalnom stanju telo bi trebalo da ima razvijen imunitet. 

Tako, kada popravite imunitet, neće više dolaziti do kašlja. Naravno, ako ste izloženi štetnim materijama, isparenjima, ili zagađenom vazduhu, kašalj će postati vaš problem. Ovo su posebni uslovi koji nisu redovna pojava, a za jačinu imuniteta ipak treba da gledamo telo u njegovom svakodnevnom stanju. 

Ukoliko telo ima dobar imunitet, onda vam više ne trebaju odgovori na pitanja kao sto su: šta smiruje kašalj ili šta je dobro za kašalj. Svakako, tajna toga šta je najbolje za kašalj je u tome da to nije nikakav lek – to je jak imunitet.

Kako ojačati svoj imunitet?

Ako želite da ojačate imunitet, morate aktivno da radite na unapređivanju vašeg života. Postoji nekoliko promena koje ćete morati da uvedete. 

Prvo što morate da uradite jeste da promenite način života. Morate da izbacite alkohol i duvan ako ih konzumirate, kao i da vežbate barem 3-4 puta nedeljno. Nakon toga, treba i kvalitetnije da se odmarate, kao i da spavate minimum 8 sati dnevno. 

Takođe, postarajte se da vam ishrana bude zdrava. Izbegavajte masno, brzu hranu, dosta šećera i mesto toga jedite više voća i povrća. Obavezno pijte i dosta vode. 

Tri činije sa orašastim plodovima na stolu

Idite na redovne preglede. Utvrdite deficite u vitaminima, mineralima, i drugim relevantnim merama. Zatim, sve što vam nedostaje nadoknadite suplementacijom. 

Suplementacija je izuzetno važna, budući da vam velikom brzinom poboljšavaju imunitet. Dodatna pogodnost je ta što za ojačavanje imuniteta mogu pomoći i prirodni lekovi za imunitet. 

Prirodni lekovi za imunitet 

Prirodni lekovi za imunitet predstavljaju tablete, kapsule, tinkture, ulja, čajeve i druge proizvode za konzumiranje. Možete ih nabaviti online ili u lokalnim radnjama. 

Naziv prirodni lekovi imaju jer počivaju na biljnoj bazi i na sastojcima koji nisu štetni po telo. Dugo su u upotrebi i formule su često narodni lekovi, unapređeni za savremenog čoveka i njegove probleme. 

Postoje prirodni lekovi za imunitet za specifične medicinske probleme, kakvi su nedostaci određenih vitamina i minerala – jedino što treba jeste da ih istražite, probate, i vidite koji mogu da vam pomognu. 

Nakon toga, spojte novi životni stil sa suplementima, i imaćete odlične rezultate za relativno kratko vreme. 

Naručite prirodne preparate za imunitet

Suplementi za jacanje imuniteta su dostupni u Apoteci Sunce. Umesto da se pitate šta je dobro za kašalj, šta smiruje kašalj ili šta je najbolje za kašalj – ojačajte vaš imunitet. 

Pokažite posvećenost svom zdravlju i očekujte povoljne rezultate!

mateo

Read Previous

Koji su simptomi nedostatka kalcijuma u organizmu?

Read Next

Vudi Alen: filmovi koje ćete uvek rado gledati

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *