Krema za kožu sa zeolitom – vrhunski preparat za negu

zeolit-kašičica-čaša

Fotografija: pro100healthy

Svuda i na svakom mestu – krema za kožu sa zeolitom je moj odabir kada je u pitanju vrhunska nega problematične kože. Ovaj, 100% prirodan preparat je jednako efikasan na svim tipovima kože i zato ga koristimo svi u porodici.

Zašto je zeolit toliko neverovatno dobar za naše telo, kako doprinosi regeneraciji kože? Kakve su dugoročne posledice korišćenja, ima li nekih loših propratnih pojava? Odgovore ću dati kroz moje iskustvo koje želim da podelim sa vama. Nadam se da ću doprineti da bude još novih zadovoljnih korisnika posle čitanja ovog teksta.

Krema sa zeolitom – savršeni sastojci za savršen proizvod

Osnovni sastojak je zeolit – klinoptilolit koji služi da iz kože neutrališe sva zagađenja i štetne agense. Kako zeolit čisti kožu?

Zeolit je mineral koji je neškodljiv za čoveka i okolinu, a ujedno jedan od najjačih prirodnih čistača. Funkcioniše tako što za sebe vezuje toksine koji se nađu u njegovoj blizini i kao takav se izlučuje iz organizma putem znoja ili mokraće, potpuno bezbedno.

Najveći deo problema koji sam imala sa kožom nastao je od spoljne prljavštine koju sredstva za čišćenje nisu mogla da „izvuku“ iz nje. Da li znate da kožu opterećuju radioaktivne čestice iz vazduha, teška aero-zagađenja, polen? Sve ovo nije nikakav izazov za zeolit, on ova zagađenja neutrališe već pri prvom nanošenju.

Rešila sam da proverim preporuke medicinskih stručnjaka i pokušam da svoju masnu i problematičnu kožu prvo očistim od nečistoća da bi mogla da bude kvalitetnije nahranjena.

Kada je zeolit kao sastojak izvukao sve nečistoće nisu mi trebale dodatne kreme za negu. Moja krema za kožu pored zeolita ima sve ostale 100% prirodne sastojke koji nakon čišćenja ostaju na koži da je dubinski hrane i umiruju. Da li zbog samih sastojaka ili zbog istovremenog čišćenja, ali gde god sam je nanela videla sam veliko poboljšanje.

Lavanda, Crna zova, Maslinovo ulje, Ruzmarin, Vitamin E, Pčelinji vosak, Rotkvica, Kamilica…su samo neki od sastojaka koje pri svakom nanošenju darujem svojoj osetljivoj i iritiranoj koži. Super, zar ne?

Ono što je još bolje je to što su rezultati vrlo brzo vidljivi pa je koža:

  • Regenerisana
  • Hidrirana
  • Blistava
  • Meka
  • Otpornija na vetar, kišu, prljavštinu

Bilo mi je bitno da preparat ne sadrži parabene, veštačke boje, silikonska ulja, već da je apsolutno prirodnog porekla. To me dodatno privuklo ovom proizvodu.

Gde je prirodna krema sa zeolitom najviše pomogla?

Bolje pitanje je „gde nije pomogla?“ jer sam ja pre svega negovala kožu lica sa njom. Iako je koristim već duže vreme nije došlo do zasićenja kože i krema ima istu efikasnost kao i pri prvim promenama. Sada je to moja jedina krema za negu koju nanosim 2x dnevno i imam fenomenalnu kožu.

Nakon nanošenja na lice rezultat je bio odličan:

  • Manje crvenila
  • Smanjenje iritacija
  • Čišćenje pora
  • Ublažavanje nepravilnosti, smanjenje akni i regulisanje viška sebuma

Zeolit kremom već vrlo često negujem i umornu kožu ruku kada se isuši od pranja i hladnog vremena. Krema se brzo upija pa je zato odlična kao krema za ruke. Efikasno deluje i na posekotine i udarce jer svojim sastavom donosi brže zarastanje rana.

Ovde nije kraj, koristimo je svi u porodici:

Muž je obavezno nanese nakon brijanja, krema sa zeolitom umiruje kožu iziritiranu brijanjem, a i on je primetio da se sve posekotine mnogo brže zamire.

Krema za lice sa zeolitom se odlično pokazala i kod mog tinejdžera čija koža je pravi izazov za svaki preparat. Problemi nisu nestali, ali se drže pod kontrolom jer krema ima i antiupalno dejstvo.

Nemam lično iskustvo, ali sam preko prijatelja saznala da je efikasna i kod pelenskog osipa kod beba, iritacije i crvenila. Smanjeno je konstantno pucanje kože na prevojima, uporno crvenilo i osipi osetljive bebine kože. To je nešto što svakoj porodici sa detetom sigurno dobro dođe kao deo kozmetike od najmljađih dana! Pošto se klasifikuje kao bezbedan i za decu, preparat je prošao sve analize koje naša zemlja nameće kao obavezne. Pošto je i moje dete koristi potvrda kvaliteta od strane naših stručnjaka je nešto što mi je bilo jako važno.

I za kraj, moram da vam kažem da sve ovo što sam dobila u jednom multifunkcionalnom preparatu nisam platila više od 3000 dinara. Svi koristimo jednu kremu za različite potrebe i svi smo zadovoljni. Korišćenje nije komplikovano, a rezultati su vrlo brzo vidljivi. Nema nikakvih neželjenih posledica nakon primene.

Drugo pakovanje je rezerva u tašni koja mi dobro dođe kada osetim da mi hladan zimski vazduh isušuje ruke ili lice, pa je koristim i kao štit protiv negativnih eksternih uticaja. Sada kada sam napokon pronašla nešto što koži odgovara ostaću verna istom preparatu.

Kada se lice i telo neguje u skladu sa prirodom vratiće stostruko bolje kroz blistaviji izgled i manje problema. Da li ste čuli za vrhunske rezultate prirodne kreme sa zeolitom? Da li bi ste dali šansu prirodi? Pišite nam nakon čitanja teksta.

Autorka: Mirjana Cvijović

Srbijanka Stanković

Read Previous

Kome se obratiti kada vam je potrebna pomoć na putu?

Read Next

Otkrijte na vreme insulinsku rezistenciju i sprečite nastanak dijabetesa!

One Comment

  • ovaj tekst mi je svakako koristan,meni lično je potrebne krema za ruke,rad sa agresivnim sredstvima poput alkohola i asepsola isušuje kožu pa mi je koža na rukama suva kao barut,a na dodir hrapava poput šmirgl papira….sada znam šta je neophodno mojim rukama…

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *