Recept za uzbudljiv vikend: Rafting na Tari

Rafting Tarom

Ljubitelji aktivnog odmora i avanturisti na našem podneblju se, među svim aktivnostima koje naša prirodnim bogatstvima bogata zemlja može da ponudi, najradije opredeljuju za rafting Tarom. Glas o potencijalu koji poseduje najveći (a nesumnjivo i najlepši) evropski kanjon, privlači i brojne strane turiste da se upuste u ovaj zabavan adrenalinski poduhvat, uživajući u prirodnom ambijentu i uzbuđenju koje ga prati.

Zbog toga se u ovom tekstu okrećemo raftingu i njegovim prednostima, kao i pojedinostima koje o njemu valja znati ne biste li doživeli puno iskustvo ove sjajne avanture.

Kada je idealno vreme za rafting Tarom

Rafting Tarom je aktivnost koja je najaktuelnija u toku proleća i leta, a u toku jeseni je moguća u zavisnosti od vremenskih uslova. Ovo mahom zavisi od toga koliko ste željni adrenalina, te će vam u aprilu i maju nešto viši vodostaj reke i više brzaka omogućiti brži spust i upoznavanje neukrotive strane Tare.

U zamahu leta će, tako, rafting biti sjajna ideja ukoliko imate decu i želite da uživate u mirnijem i dužem spustu. U toku toplijih i sušnih perioda, rafting Tara je pravi izbor koji će vam ponuditi putovanje koje traje i po tri ili četiri sata, u toku kojeg ćete moći da pravite pauze za predah i kupanje. Za koji god period godine da se odlučite, ova avantura će biti uzbudljiva i zabavna, a iskustvo reke i prirode uopšte jedinstveno i sveobuhvatno.

Pročitaj još: Ostrva za odmor iz snova

Rafting Tarom mladi ljudi

Pitanje bezbednosti u toku raftinga

Prilikom razmatranja ove aktivnosti, turisti će neizostavno postavljati pitanje bezbednosti, pretpostavljajući da ona zahteva određenu fizičku spremnost i da postoje potencijalne opasnosti. Vrlo je važno razrešiti ovu nedoumicu u korist oslobađanja od bilo kakve bojazni, te očekujte bezbedan aktivni odmor, iako će on nesumnjivo biti ovečan utiscima prave avanture. Vaš doprinos bezbednosti je nesumnjvo potreban, te je važno da poštujete pravila sa kojima će vas vodiči i domaćin kampa upoznati. Pre samog spusta će vam biti obezbeđena obuka, dok ćete u toku samog raftinga imati pratnju iskusnog skipera.

Kakav vid odmora nudi rafting Tarom?

U zavisnosti od vremena kojim raspolažete i sastava u kojem ćete iskusiti ovu aktivnost, pred vama su različiti aranžmani, te je rafting Tarom dobra ideja ukoliko idete na porodični odmor, organizujete team building ili ste u potrazi za avanturom sa prijateljima. Ukoliko se odlučite za jednodnevni aranžman, fokus će biti na raftingu na najuzbudljivijem delu reke, dok će višednevni aranžmani pružiti mogućnost za dodatne aktivnosti poput šetnji, izleta i jahanja. U osnovi, iskustvo koje ćete doživeti možete prilagoditi svojim mogućnostima i željama, te imati intenzivniju avanturu ili odvojiti više vremena za potpun doživljaj ukupnog ambijenta i sadržaja kampa.

Tara rafting

Kako se pripremiti za rafting Tarom?

Rafterska oprema koju ćete koristiti u toku raftinga je obezbeđena svakom posetiocu kampa, te u tom smislu nema potrebe da planirate samostalno opremanje za sam rafting. Ne biste li proveli udoban odmor svakako je potrebno da ponesete i takvu odeću, koja će pri tome biti topla (što je bitno ukoliko planirate rafting početkom sezone).

Obuća koju nosite bi trebalo da bude pre svega udobna i idealno bi bilo da bude nepromočiva, ne biste li mogli neometano da istražujete i uživate u prirodnim lepotama koje će vas okruživati. Sredstva za ličnu higijenu bi takođe trebalo da budu deo sadržaja vaše putne torbe, što je u osnovi preporuka za svako putovanje. Budući da vas sva oprema koja se odnosi na bezbednost i naposletku izvodljivost raftinga već čeka u kampu, na vama je samo da se prilagodite vremenskim uslovima i svojim ličnim potrebama.

Rafting Tarom je aktivnost koja može biti osnova idealnom odmoru za odrasle, decu, starije, avanturiste i one koji žude za spokojem i relaksacijom u prirodnom ambijentu. Ukoliko planirate vikend odmor, rafting je nesumnjivo odličan izbor, koji će vas nakon prvog iskustva zvati da mu se iznova vratite.

Sale R

Read Previous

10 stvari koje treba da uradite pre selidbe

Read Next

Korporativna žurka za pamćenje u režiji profesionalne agencije – da ili ne?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *