Saveti za organizaciju korporativne proslave

Korporativne proslave

Bilo da je povod korporativne proslave obeležavanje značajnog datuma, lansiranje novog proizvoda, učvršćivanje odnosa između zaposlenih ili sa spoljnim saradnicima, ovakav tip okupljanja mora da odgovori na specifične zahteve i zahteva temeljnu organizaciju.

Atmosfera koju je važno postići mora da balansira između profesionalnog i ležernog, jer svaki društveni događaj u organizaciji kompanije ima direktan uticaj na njen imidž i u može imati odjeka na uspešnost njenog poslovanja.

U tekstu koji je pred vama bavićemo se koracima organizacije uspešne korporativne proslave i ponuditi savete koji mogu olakšati ovaj proces i doprineti dobrom epilogu.

Odaberite adekvatan prostor

Prostor koji ćete odabrati za održavanje korporativne proslave bi trebalo da podstiče interakcije između zvanica. Na izbor prostora takođe u velikoj meri utiče i tok proslave koji eventualno planirate. Ukoliko ste planirali govore ili prezentacije u jednom trenutku, trebalo bi da odaberete prostor koji ima adekvatne tehničke mogućnosti i opciju improvizovanja bine.

S druge strane, ukoliko je cilj korporativne zabave takozvani tim bilding, možete se odlučiti za prostor nekog kafića, dok restoran možete uzeti u obzir ukoliko vaša proslava broji manje zvanica i one mogu da se smeste za jedan, eventualno dva veća stola. Ovo je važno, jer ne želite da razdvajate zaposlene na proslavi koja je namenjena upravo njihovom zbližavanju.

Čaša koktel

Prikladno i ukusno posluženje

Hrana koju želite da ponudite zvanicama na korporativnoj zabavi bi trebalo da bude raznolika, budući da nije u pitanju uski krug prijatelja čiji ukus i navike u ishrani potpuno poznajete.

U većim gradovima ketering servis je podrazumevana opcija u ovakvim i sličnim prilikama, te ćete pred sobom imati brojne opcije. Ukoliko razmatrate ketering u Beogradu, KBGD je primer servisa koji između ostalog nudi nekoliko opcija menija namenjenih upravo za firme, odnosno proslave u organizaciji kompanija.

Najbolja solucija su sitni zalogaji, prilagođeni koktel tipu proslave, kao što su kanapei i koktel-sendviči. Ovo je veoma elegantno rešenje, koje podiže zabavu na viši nivo i pruža gostima mogućnost jednostavnog izbora hrane kojom će se služiti. Izbor pića, s druge strane, bi trebalo da bude balansiran i jednako raznolik, jer ne možete poći od pretpostavke šta bi vaši gosti želeli da konzumiraju.

Kokteli su uvek dobar dodatak kada je izbor pića u pitanju, te uzmite u obzir uključivanje nekoiko vrsta ovakvih pića u ponudu.

Pročitaj još: Zašto posetiti planinun Taru

Izbor muzike

Izbor muzike je još jedan segment organizacije korporativne zabave koji može značajno doprineti atmosferi, ali i oduzeti od nje ukoliko nije dovoljno promišljen. Korporativne zabave bi trebalo da omoguće komunikaciju među zvanicama, te je preglasna muzika tokom čitavog događaja definitivno pogrešan izbor.

Instrumental i relativno tiha muzika u prvoj etapi zabave je svakako preporučljivo rešenje, a ukoliko zabava bude tekla tako da fokus prelazi na muziku i ples, možete uzeti u obzir glasniju muziku koja odgovara dominantnom ukusu zvanica. U osnovi je za korporativne zabave di-džej bolji izbor od žive muzike, budući da može lakše prilagoditi vrstu i intenzitet ovog segmenta zabave njenom toku i željama gostiju.

Fotograf i osoblje

Na korporativnim zabavama je veoma važno imati stručno osoblje, konobare i eventualno hostese, u zavisnosti od broja zvanica i tipa prostora. Za razliku od privatnih proslava, na kojima možete sami preuzeti ovu ulogu ukoliko to broj gostiju dozvoljava i ako je prilika ležernija, na proslavama u organizaciji firme osoblje bi trebalo da bude prisutno, pa čak i ukoliko se odlučite za švedski sto.

Izbor osoblja je dobro načiniti po preporuci i spram prethodnih iskustava, a možete ga angažovati i po predlogu vlasnika prostora za koji ste se odlučili. Fotograf takođe igra veoma važnu ulogu, budući da su društveni događaji u organizaciji firme izvestan doprinos njenom imidžu i fotografije ovakvih okupljanja možete deliti na društvenim mrežama, što će svakako imati pozitivan uticaj na njeno online prisustvo.

Ukoliko organizujete korporativnu proslavu, imajte na umu da je vaš prioritet dobar ugođaj zvanica i utisak koji će ovo okupljanje ostaviti na njih. Budite srdačni i doprinesite atmosferi dobrim raspoloženjem i takvim pristupom ćete zasigurno zaslužiti brojne pohvale kao organizator i domaćin ovakve zgode.

Sale R

Read Previous

Zrnasti proizvodi – Blistava šansa za izvoz Srbije

Read Next

Zašto je dobra reklama osnova svake uspešne promocije

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *