Šta je hidrogenizovana voda i koji su njeni pozitivni efekti na zdravlje?

voda-u-čaši

Foto: Pexels.com

Šta je hidrogenizovana voda? Kako da je uvek imate pri ruci? Kakvi su pozitivni efekti na zdravlje kada se unosi ovakva voda bogata vodonikom? Hoćemo li biti zdraviji od nje?

U svetu se već godinama koristi flaširana hidrogenizovana voda i prvi je izbor većine kupaca. Reč je o čistoj vodi koja u sebi ima veću količinu vodonika, a to prija svim organima u našem telu i pozitivno deluje na zdravlje svake osobe.

Zaboravite na dosadašnje dileme o odabiru najbolje vode: sa mineralima, bez minerala, sa jodom, bez soli… odaberite uređaj za hidrogenizaciju vode koji našem telu dodaje vodonik, a to svakom prija.

Ne trošite pare na flaširanu vodu, ovaj tekst će vam pokazati kako da ojačate zdravlje, a da i uštedite!

Šta je hidrogenizovana voda?

Hidrogenizovana voda je voda u koju se dodaje vodonik i tako se obogaćuje njena originalna forma. Vodonik neutrališe slobodne radikale u organizmu pa je ovo ogroman benefit u vidu antioksidanta koji ima brojna pozitivna dejstva.

U svetu se ona prodaje kao flaširana, a kod nas postoje tri uređaja koji obezbeđuju dovoljno vode za ceo dan.

Boca za hidrogenizaciju vode

Sam naziv kaže da je ovo boca, na izgled kao svaki drugi termos za tečnost koje nosite uz sebe. Naspite vodu, uključite dugme i aparat započinje proces elektrolize. Kada se aparat ugasi, vodu naspite u flašu i stavite u frižider da bi vodonik što duže opstao.

hidrogenizovana-voda
Foto: Pro100healthy

Preporuka lekara je da se hidrogenom obogaćena voda pije odmah pa je ova boca za hidrogenizaciju vode idealna za zahteve jedne osobe jer ima 0,5 L zapremine što čini 2 čaše lekovite vode za samo par minuta.

Bokal za hidrogenizaciju vode

I za veće dnevne potrebe postoji rešenje – bokal za hidrogenizaciju vode, vodonikom obogaćena voda i ima zapreminu 1,6 L. Radi na sličnom principu kao i boca, ima digitalne kontrole, uređaj je netoksičan, a najbolji hidrogenizatori proizvode duplo veću količinu vodonika u odnosu na konkurenciju.

Čitava porodica ovako ima dovoljno prerađene vode, a svaka čaša donosi pozitivne zdravstvene efekte, bez štetnih posledica.

Hidrogenizator vode u spreju za lice i telo

Između svih ostalih benefita, hidrogenizovana voda je odličan anti-age tretman pa je pored ispijanja dobra i za hidriranje kože spolja. Ovi molekuli lakše prodiru kroz kožu, a moćni aparat ispušta visok sadržaj vodonika, do 1000ppb za samo 2 minuta.

Rezultati će biti fantastični i brzo vidljivi.

Za šta je dobra hidrogenizovana voda?

Ublažava efekte zračenja

Pošto uništava slobodne radikale, voda obogaćena vodonikom prija ljudima koji prolaze kroz terapiju zračenja i pomaže da se smire propratne tegobe: gubitak kose, mučnina, bol u glavi i problemi sa kožom. Ne šteti i pomaže bržem oporavku.

Podiže nivo energije

Podiže se nivo energije, smiruje upala i skraćuje period oporavka. Zbog toga je voda sa hidrogenom omiljeno piće svakog sportiste. Krv bolje cirkuliše pa se mišići i ligamenti lakše oporave.

Sprečava pojavu bolesti

Hidrogenizovana voda je antioksidant koji uništava slobodne radikale i sprečava oksidativni proces ćelija. Na ovaj način se mogu sprečiti bolesti koji su vezane za kardio-vaskularni sistem ili druge, teže koje se razvijaju u telu.

Ako se ispija u dužem periodu pomaže da se ubrza metabolizam i smanji gojaznost. To dovodi do kontrole mnogih bolesti poput visokog holesterola, visokog krvnog pritiska i dijabetesa tip-2.

Neka istraživanja kažu da voda sa hidrogenom pomaže pacijentima da imaju bolju kontrolu šećera i ređu pojavu hipoglikemije.

Pozitivno dejstvo na psihu

Iako posredno, dolazi i do pozitivnih zdravstvenih efekata na ublažavanje stresa i anksioznosti

Blagotvorno dejstvo na bubrege

Dokazano je da voda bogata hidrogenom pomaže kod različitih bolesti bubrega. Jak antioksidant pomaže da se bubrezi oporave, a bolest povuče. Naravno, voda je samo prateći deo terapije i nije zamena za nju, ali dokazano ima pozitivan zdravstveni efekat kod obolelih bubrega.

mehurići-voda
Foto: Pexels.com

Hidrogenizovana voda kao eliksir mladosti

Svoj beauty ritual započnite sa svakom ispijenom čašom vode, a pošto je dnevna preporuka da se popije i do 2 L, antioksidanti će pokupiti toksine iz tela i izbaciti ih kroz mokraću.

To u praksi znači da primenom ove vode dobija čista koža, jača kosa i nokti. Dokazano je da voda obogaćen vodonikom pomaže i kod ekcema i drugih kožnih oboljenja.

Jačanje imuniteta

Jak imunitet je rezultat više okolnosti, visokog unosa vitamina, dovoljno odmora, manje stresa, nizak nivo toksina i telo bez upala.

Kada se pije samo voda sa hidrogenom dolazi do postepenog poboljšanja na svim poljima što vodi ka jačem imunitetu. Podizanje imuniteta je jako važno tokom pandemije Covid-19, ali i pred sezonu gripa i prehlada koja nam predstoji.

Žedni ste? Utolite žeđ sa čašom vode obogaćenom vodonikom i svedočite kakve se promene u telu događaju!

Prvo ćete osetiti više energije, da vam san bolje prija i da imate više koncentracije tokom dana. Hrana se lakše vari, a kilogrami se polako tope tokom dužeg perioda. 

Manje bubuljica i drugih nepravilnosti na koži, usporavanje procesa stvaranja bora će biti vidljivo nakon nekoliko nedelja upotrebe. Kosa je sjajnija, bujnija i manje opada, a nakon par meseci će biti jasno da izostaju uporne alergijske reakcije, ali i da se brže oporavite nakon prehlada.

Voda obogaćena vodonikom je izvor zdravlja i recept za dug životni vek!

Srbijanka Stanković

Read Previous

Biznisi koji su najviše napredovali u vreme pandemije

Read Next

Nepopularni a turistički vrlo primamljivi gradovi Srbije

One Comment

  • Mnogo vam hvala za ovaj tekst,obzirom da sam vodopija i da mi je voda glavno pice pravim izbor i razlike,porasla sam na izvorskoj- planinskoj vodi pa verovatno zato…tesko sam se navikla na sve sruge vode,jedino moje otkrice i resenje je bila nobel premijum preciscena voda,za koju mogu reci da je u svakom smislu zamenila izvorsku,ali zato kad sam otkrila i pronasla hidrogenizovanu vodu mojoj sreci nema kraja,zdrava,korisna ,pitka sve sto nam treba…

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *