Vodič o noćnom životu u Beogradu – sve što treba da znate

Beograd je grad kojeg sa razlogom prati reputacija grada u kojem ćete se neizostavno veseliti do jutrarnjih časova. Bez obzira na žanr muzike da želite da slušate ili ambijent koji vas opušta i ispunjava dobrim raspoloženjem – u Beogradu ćete lako pronaći baš ono što odgovara vašem ukusu.

Ukoliko planirate da iskusite dobru zabavu pri narednoj poseti Beograda, u daljem tekstu smo za vas pripremili nekoliko saveta o tome kako isplanirati idealan izlazak kako biste se iz iskustva uverili o posebnoj energiji Beograda noću.

Kako odabrati najbolje mesto za izlazak u Beogradu?

Poznato je da se u Beogradu žurke održavaju svuda i gotovo stalno. Ponuda je raznolika, pa ako ste se uputili da iskustite beogradski noćni život prvi put – za one neodlučne će organizacija izlaska biti težak zadatak.

Srećom, na platformi https://www.beogradnocu.com/ ćete pronaći najave različitih nastupa i tematskih večeri u najpopularnijim ugostiteljskim lokalima – od kafana i splavova do restorana i barova. 

Različiti lokali se izdvajaju karakterističnim enterijerima, muzikom, uslugom i miljeom ljudi koji ih po nepisanom pravilu posećuju. Zavisno od vaše lične preference, odaberite kafanu, klub, splav ili restoran u koji će vam obezbediti doživljaj koji će doprineti vašem užitku posete Beogradu. 

Kafane – neizostavna “stanica” boema

Prava tradicionalna beogradska kafana je zaista mesto koje treba da posetite makar jednom u životu. Kafane u Beogradu iza sebe imaju dugu istoriju, jer je u ovom gradu otvorena prva kafana u Evropi.

Kvalitetna i naširoko poznata nacionalna hrana i domaće piće, u specifičnom ambijentu prigušenih svetala će vas ispuniti pravim starogradskim duhom, dok vas živa muzika i zvuk narodnih instrumenata zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Klubovi i splavovi – magija beogradskih noći 

Verna publika beogradskih klabera je navikla na nezaboravne žurke do jutra, a nove goste rado uvode u svoju priču koja donosi sasvim novi doživljaj noćnog provoda i energiju koja ne opada do sitnih sati. Tako su noćni klubovi i splavovi postali poput omiljene destinacije za turiste u ovom gradu.

Najrazličitiji lokali nude narazličitiji muzički repertoar tokom cele nedelje i nastupe najpopularnijih svetskih i domaćih muzičkih zvezda. Neonsko osvetljenje i vrhunski kvalitet ozvučenja obezbjeđuju da vas dobar provod u beogradskim klubovima nikada ne iznevjeri.

Kafići i restorani – prijatan ugođaj vrhunskog ugostiteljstva

Beogradske ugostitelje ćete lako prepoznati po širokom osmehu i neizostavnoj ljubaznosti poput pravih domaćina – njihov glavni cilj je da vam omoguće da se osećate dobrodošlo u njihovom gradu. Veliki izbor pića i specijaliteta domaće i internacionalne kuhinje će odgovarati najrazličitijim ukusima i potrebama posetilaca.

Kako je u pitanju grad pun kontrasta, u Beogradu ćete pronaći lokale od najmodernijeg do tradicionalnog i rustičnog ambijenta. Mnogi među njima, poput splavova, se ističu prelepim panoramskim pogledom na grad ili reku.

Sadržaj noćnog života u Beogradu – tipovi izlazaka

Beogradski lokali garantuju vrhunski provod svima i to upravo zahvaljujući različitoj ponudi sadržaja i aktivnosti. U skladu sa vašom preferencom i trenutačnim raspoloženjem, na vama je da odaberete pravi tip izlaska za vas.

Kako je Beograd “grad koji nikad ne spava”, za posebni doživljaj, možete organizovati celovečernju turu kroz različite tipove izlazaka – te ćete tako među njima pronaći onaj ambijent koji odgovara vašem karakteru.

#1 Matinee žurke – zalazak sunca u dobrom društvu

Matinee u Beogradu je definitivno jedan od najdražih načina Beograđana da privedu dan kraju i isprate sunce đuskanjem u ritmu omiljenog DJ-a. Najčešće se održavaju pod otvorenim nebom, pa je ovo jedan od najatraktivnijih koncepata izlazaka u Beogradu.

Takođe, dnevna žurka je idealna prilika za opuštanje pred noćni izlazak. Okupljeno društvo na poznatom mjestu usklađuje raspoloženje i pronalazi lokaciju nastavka ludog provoda.

#2 Akustične svirke – romantična atmosfera beogradskih bašti

Ukoliko ste raspoloženi za nešto opušteniji izlazak, svirke u baštama barova i kafića su najbolji izbor za vaše veče u Beogradu. Ovaj grad je poznat po tome što su bašte kafića uvek pune, što svjedoči o vrhunskom doživljaju kojeg različiti lokali nude.

Beograd krije mnoge neobične lokale koji nude zabavu ovog tipa, pa ćete lako odabrati onaj koji će vas oboriti sa nogu i navesti da mu se iznova vraćate – bilo enterijerom, uslugom ili pak odabirom dobre žive muzike.

#3 Urbani provod do jutra u beogradskim klubovima

Doživljaj koji omogućavaju čuveni beogradski klubovi je klabing kulturu učinio simbolom grada. Klubovi se, sami po sebi, ne razlikuju mnogo od onih u svetskim metropolama, međutim – redovni entuzijasti dobri žurki ga zaista čine jedinstvenim.

Usled redovnih posetilaca ovih lokala i velike zainteresovanosti turista – rezervacija mesta je obavezna i najčešće podrazumijeva naručivanje alkoholnog pića po izboru u određenom cenovnom rangu. 

Ukoliko ste ljubitelj dobrog provoda – Beograd je sjajna destinacija za vas, posebno ako tokom svoje uobičajene svakodnevice nemate posebno prilike za izlaženjem druženjem i opuštanjem usljed redovnih obaveza. 

Beograd je grad koji će ponudom noćnog života zasigurno ispuniti vaša očekivanja, a na vama preostaje samo da povedete dobro društvo i prepustite se energiji Beograda noću.

mateo

Read Previous

Samopregled ili palpacija dojki – kada i kako se izvodi?

Read Next

Reforma poreza na dohodak građana – šta kaže zakon?

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *