Automobili za žene – evo koji su najbolji i najpraktičniji

Prikaz žene za volanom sa udzignutom rukom

https://unsplash.com/photos/Ki1jT9bFwLE

Napraviti listu automobila koji na najbolji način zadovoljavaju potrebe ženskih vozača uopšte nije lak zadatak, jer se u tom slučaju pretpostavlja da su potrebe ženskih vozača lako generalizovane. 

Iz tog razloga, pre nego što smo se upustili u ovo istraživanje, odlučili smo da postavimo neka osnovna pravila. Vozilo pre svega mora biti veoma prilagodljivo.

Neka vozila imaju prednost zbog svoje prostornosti, dok druga vozila prednjače zbog svoje niske potrošnje goriva. Međutim, osim svega ovoga, moramo uzeti u obzir i subjektivne preferencije koje se razlikuju od vozača do vozača

Međutim, ključni faktor je da idealno vozilo za žene ne bi trebalo da se lako kvari, a u slučaju popravke, nužno je da za njega postoji velika ponuda delova koji nisu skupi. S toga nastavite da čitate ovaj tekst, jer smo se u nastavku potrudili da izaberemo 5 najboljih i najpraktičnijih automobila za žene.

#1 Volkswagen Buba – vrhunac automobilskog dizajna

Volkswagen Buba je klasičan automobil sa verovatno najviše harizme ikad. Ovo kompaktno vozilo sa troje vrata je veoma popularno među ženskim vozačima zbog svog retro dizajna ali i prilično prostornog prtljažnika. 

Ovaj automobil je idealan za gradsku vožnju, i zbog toga uspešno zadovoljava potrebe svake urbane dame koja na dnevnoj bazi izvršava veliki broj obaveza. Zadnja sedišta, iako nisu veoma prostrana, sasvim udobno mogu primiti dve odrasle osobe. 

Ovaj automobil, iako nije namenjen za porodice i dugačka putovanja, predstavlja pouzdano i moderno vozilo vrhunskog kvaliteta.

Prikaz kontrolne table automobila
https://unsplash.com/photos/gts_Eh4g1lk

#2 KIA Forte – pouzdan gradski auto za damu u pokretu

Dostupna u dva oblika karoserije, limuzina i hečbek, ovo vozilo pruža vrhunsko vozačko iskustvo po veoma pristupačnoj ceni

Operativni sistem ovog automobila pruža odličnu integraciju sa Android i Epl telefonima što čini navigaciju mnogo praktičnijom od konkurentnih vozila. 

Cena novog KIA Forte modela iznosi između 13 i 15 hiljada evra, što ga čini veoma pristupačnim jer po relativno niskoj ceni dobijate vozilo vrhunskog kvaliteta koje sadrži mnoge funkcije koje se po toj ceni ne mogu naći u drugim automobilima. 

#3 Ford Fiesta – Uštedite i vreme i novac ovim klasičnim vozilom

Legendarni supermini model čuvenog američkog proizvođača definitivno zauzima mesto na ovoj listi. Od početka proizvodnje davne 1976. godine, Ford Fiesta je kvalitetom zavladala svetskim auto tržištem. 

Danas se proizvodi čak sedma generacija ovog vozila a prodaje se u dva oblika karoserije, kao sedan i hečbek. Ovaj model je praktičan, pouzdan i pruža veoma udobnu vožnju pa je iz tog razloga veoma popularan među ženskim vozačima

Ford Fiesta spada u kompaktna gradska vozila koja su toliko pouzdana da ih ljudi i često koriste za duga putovanja, naročito zbog male potrošnje goriva. Zbog toga što nije prostran, ne preporučuje se za porodičnu vožnju, međutim, slagali bi kada bi rekli da ovaj auto nije veoma udoban. 

#4 KIA Sorento – prostrani džip za prave biznis dame

KIA Sorento je prvi SUV na ovoj listi. Trenutno se proizvodi treća generacija ovog veoma prostranog, porodičnog automobila koji se može kupiti sa 5 ili 7 sedišta. 

Najbolje odlike ovog vozila su, pored prostranosti, poboljšano upravljanje i unapređena kontrolna tabla. Budući da je u pitaju porodično vozilo, primat imaju duge vožnje ali se ovaj automobil odlično pokazao i u gradu. Velika prednost je takođe i to što je bezbednost na prvom mestu kada je ovaj model u pitanju, čemu u velikoj meri doprinose i automatski sistem hitnog kočenja i svetla koja automatski menjaju jačinu.

KIA ima reputaciju proizvođača vozila koji proizvodi kvalitetne automobile po veoma pristupačnoj ceni, a model Sorento nije izuzetak. Najnovija verzija ovog modela uklučuje i napredan operativni sistem koji podržava potpunu integraciju Android i Epl pametnih telefona. 

#5 Hyundai Tucson – savršeno rešenje za mame u pokretu

Hjundai Tukson u velikoj meri zadovoljava sve potrebe potrebe ženskih vozača koje smo naveli u uvodu. Ovaj kombinovani SUV je jedan od najpopularnijih modela korejskog proizvođača automobila zbog svoje pristupačne cene, udobnosti koje pruža i modernog dizajna. 

Ovaj model se proizvodi od 2004. godine i zbog svog kvaliteta je ubrzo postao jedan od najprodavanijih modela na svetskom tržištu. Naziv je dobio ime po gradu Tukson u Arizoni, gde je i dizajniran.

Međutim, glavna odlika ovog vozila, što je i slučaj sa većinom porodičnih automobila, je bezbednost. Ogromna i čvrsta karoserija, pouzdan AirBag sistem i automatski sistem kočenja su samo jedne od odlika ovog vozila koje doprinose popularnosti ovog automobila kod uglavnom porodičnih ljudi. 

Na kraju dana, ukusi se razlikuju od vozača do vozača 

Vozači se razlikuju u velikoj meri jedni od drugih pa je veoma teško naći vozilo koje će odgovarati velikoj većini. Međutim, uočljivije razlike se javljaju kod vozača različitih polova gde su muškarcima bitnije performanse i stil automobila dok se žene više fokusiraju na praktičnost i udobnost vozila. 

Međutim pored praktičnosti i udobnosti, najveći broj ženskih vozača se izjasnilo da su im, kod automobila, na prvom mestu bezbednost i pouzdanost.

Nadamo ste da smo vam ovim tekstom dali nekoliko ideja kada je u pitanju biranje idealnog vozila za žene, uzimajući u obzir sve faktore na koje su nam vozači skrenuli pažnju.

mateo

Read Previous

3 dijete koje provereno daju dobre rezultate!

Read Next

Mlečni proizvodi kao neizostavan deo ishrane profesionalnih sportista

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *