Kako spakovati kabastu opremu za zimovanje u vaš automobil

beli automobil koji se nalazi u šumi sa opremom za zimovanje

Umeće kompaktnog i praktičnog pakovanja je veština kojom bi mnogi voleli da ovladaju, pogotvo kada je u pitanju pakovanje za zimovanje kada su sve stvari koje treba poneti prilično krupne, i zauzimaju dosta mesta. To može postati pravi problem kada treba sve spakovati u gepek automobila.

Auto ima ograničen prostor, a ponekad se čini da su naše potrebe neograničene kada je reč o tome šta sve treba da ponesemo. Zato, pre svega, treba ovladati veštinom praktičnog pakovanja. Drugi jako važan faktor je da vozilo kojim planiramo da putujemo na zimovanje bude adekvatno.

Složićemo se da nije baš svaki auto pogodan za putovanje, pre svega zbog komfora a zatim i zbog generalnih performansi. Zato je vrlo bitno da odredite u kakvom je stanju vaš četvorotočkaš. Ako je reč o starijem modelu, koji više ne može da isprati naš tempo života možda je došlo vreme da ga zamenite novim. Možete kontaktirati agencije koje vršte otkup slupanih vozila na kilo, i otkup auto delova, i oprostiti se od svog starog mezimca.

Koferi sa garderbom idu na dno gepeka

S obzirom da vam koferi neće trebati pre nego što stignete na željenu destinaciju, njih bi trebalo da stavite na dno gepeka, dok ćete na njih staviti ostatak opreme koji vam može zatrebati usput, ili lomljive i osetljive stvari koje ne mogu stajati na dnu kako ih ništa ne bi pritiskalo.

Prilikom pakovanja garderobe najbolje je da se pakujete za svaki dan posebno. Nositi nepotrebne stvari na zimovanje je prilično nepraktično s obzirom da su džemperi i duksevi prilično kabasti. Iskoristite činjenicu da se zimi manje presvlačimo pa naspram toga i odredite garderobu koju ćete poneti.  Ukoliko smeštaj u koji idete ima i SPA centar u sklopu, razmišljajte o tome da treba da ponesete i kupaći kostim i papuče.

Ostavite mesta za neophodnu opremu za zimsku vožnju

Najvažnija stvar prilikom odlaska na zimovanje je da stignete sigurno i bezbedno. Kako bi to bilo moguće potrebno je da ponesete zimsku opremu za vaše vozilo, nešto što će poslužiti kao priručni servis vašeg automobila. U nju spadaju rezervna gume, lanci za gume, sprej za odmzavanje, vrećica sa peskom koju možete iskoristiti kada auto prokliza, kao i prsluk za raspoznavanje.

Ova oprema bi trebalo da vam stoji pri vrhu u vašem gepeku jer ne smete dozvoliti da u slučaju nezgode morate da vadite sve stvari iz gepeka u stred planinskog puta. Osim što ovo uopšte nije bezbedno izubićete i puno vremena na ovo. 

Planirajte prostor za ski opremu

Ukoliko idete na skijanje godinama, verovatno već imate neke elemnte ski opreme: skafander, ski odelo ili ski jaknu. Plus, ako na sve ovo još nosite i svoje skije, biće vam potrebno dosta mesta za čitavu opremu. Većina opreme se rastavlja, što je prednost, ali čak i tako rastavljena zauzeće veću površinu.

Zato je važno da odredite ko će sve putovati u jednom vozilu i da se dogovorite oko toga koliko je kome potrebno prostora. Neko nema svoje skije, što će u ovom slučaju biti olakšavajuća okolnost. Dobar predlog je i da se u jedan kofer spakuju dve osobe ako je to je to moguće.  

Osim ovoga, možete se dogovoriti sa svojim saputnicima oko toga šta će ko nositi. S obzirom da ste ograničeni prostorom dobra ideja je da ne nosite “duplo od svega”, odnosno da raspodelite stvari koje biste mogli zajedno da koristite, tako da svako ponese po nešto od stvari sa tog spiska. 

Napravite spisak stvari koje želite da ponesete, zatim pročitajte i razmislite o tome da li je svaka od tih stvari neophodna, praktična i višenamenska. Ukoliko većina stvari sa spiska ne može da prođe kroz ova tri filtera, možda bi trebalo da razmislite čega bi trebalo da se odreknete. Na taj način ćete uštedeti vreme za pakovanje, i iskoristiti ga za uživanje.

skije i oprema z askijanje na jednom mestu

mateo

Read Previous

Kako održavati automobil u hladnim zimskim danima?

Read Next

Agorafobija: Strah od otvorenog prostora

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *