Huawei ušao u Top 10 najvrednijih globalnih brendova!

Kineska kompanija Huawei, jedan od lidera u industriji mobilne telefonije, prvi put je svrstana među 10 najvrednijih svetskih brendova na novoj listi Brand Finance, vodeće svetske nezavisne konsultantske kuće za procenu poslovanja sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Nedavno je Brand Finance u izdanju Global 500 2020 svrstao Huawei kao treću kinesku kompaniju u prvih 10, utvrdivši da brend vredi 65,084 milijardi dolara, što je rast vrednosti od 4,5% u odnosu na isti period predhodne godine.

Ovo je prvi put u istoriji da je Huawei ušao među prvih 10 kompanija na prestižnoj Brand Finance listi, što je jasan pokazatelj da kineski brend ide u pravom smeru, trudeći se da zadovolji sve globalne tehnološke potrebe i zahteve tržišta.

Uvođenje 5G mreže: nova prilika za Huawei

Sasvim je jasno da je naredna velika prilika za Huawei, ali i celokupnu telekomunikacijsku industriju, prostor koji se stvara sa uvođenjem 5G mreže, gde je konkurencija izuzetno jaka. Huawei se, bez obzira na zabrane i banovanja od strane SAD, polako ali sigurno širi na tržišta koja su do skora tradicionalno pokrivali provajderi sa zapada.

Uprkos „varnicama“, kineski gigant napreduje, i sa vrednošću brenda od 65,1 milijardi dolara, sada je prvi put uspeo da se nađe u prvih 10 navrednijih brendova na svetu, kaže se u izveštaju.

U ovom izveštaju se navodi da su na listi Global 500 2020 SAD nazastupljenije sa čak 205 kompanija čija je vrednost 3.204,6 milijarde dolara, što je 45,4% od ukupne vrednosti svih brendova koji se nalaze na listi. Kinu zastupa 70 kompanija, koje zajedno vrede 1.334, milijarde dolara, a to je udeo od 18,% upune vrednosti.

Tehnološki sektor i dalje najvredniji

U izveštaju se dalje navodu da se među 500 najvrednijih brendova nalazi 46 brendova iz tehnološkog sektora, koji zbirno imaju 14% udela u ukupnoj vrednosti. Ovih 46 tehnoloških brendova zajedno vrede 986,5 milijardi dolara.

Huawei je jedini kineski tehnološki brend u prvih 10!

Za rast brenda Huawei najveće zasluge se mogu pripisati njihovoj posvećenosti inovacijama, unapređenju konkurentnosti proizvoda, kao i unapređenju potrošačkog/korisničkog iskustva.

U 2019. godini Huawei je isporučio preko 240 miliona pametnih telefona i zadržao drugo mesto na listi najvećih svetskih proizvođača pametnih telefona. Pametni telefoni serije „Huawei Mate“ i serije „Huawei P smart Z“, zabeležili su rast prodaje od 50% u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Dobijajući dobre kritike i priznanja za svoj tehnološki napredak, Huawei je svoje  5G pametne telefone uspeo da isporuči u količini od 6,9 miliona komada do decembra 2019. godine, kaže se dalje u izveštaju.

U 2019. godini Huawei je takođe svoju ponudu takođe obogatio nizom novih proizvoda iz raznih kategorija, uključujući tablete, personalne računare, prenosive uređaje, IoT uređaje i HiLink ekosisteme, a i svi oni su zabeležili određeni stepen rasta. Prema najavama čelnika kompanije, brend i u budućnosti ostaje posvećen strategiji unapređivanja svih svojih uređaja.

Gospodin Ričard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group kaže: „Ova vrsta strategije će ostati glavni fokus kompanije Huawei u narednih pet do deset godina. Mi smo nepokolebljivi u svojoj posvećenosti stvaranju integrisanog ekosistema, u  kojem tableti, personalni računari, VR uređaji, prenosivi uređaji, pametni displejevi, pametni zvučnici, automobili i IoT uređaji koji su povezani sa pametnim telefonima, mogu da funkcionišu na takava način koji će pružiti zaista besprekorno korisničko iskustvo.“

Više od 30 godina iskustva u industriji i dostupnost Huawei proizvoda u preko 170 zemalja

Huawei proizvodi i usluge dostupni su u više od 170 svetskih zemalja i koristi ih trećina svetske populacije.  Kinezi su osnovali 14 R&D istraživačko-razvojnih centara širom sveta: u SAD, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini.

„Huawei Consumers BG“ koja pokriva pametne telefone, personalne računare, tablets, prenosive uređaje i Cloud (oblak) servis, jedna je od 3 poslovne jedinice kompanije.

Svetska mreža ovog brenda oslanja se na više od 30 godina iskustva u industriji telekomunikacija i nastavlja da potrošačima širom sveta obezbeđuje korišćenje najnovijih tehnoloških dostignuća.

admin

Read Previous

Stigao je novi Samsung Galaxy S20: ovo su njegove glavne karakteristike!

Read Next

Koliko redosled rođenja određuje ličnost deteta (Gejl Gros)

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *