Zašto su zaštitna stakla važna i kako odabrati odgovarajuće?

Iphone mobilni telefon na beloj posteljini

U modernom društvu, sa razvojem tehnologije, mobilni telefon je postao glavno sredstvo komunikacije, informisanja i zabave. Nosimo ga svuda sa sobom, bilo da je reč o odlasku na posao, trening, kafu, iz jedne sobe u drugu… gotovo uvek nam je na dohvat ruke.

Kako je ceo svet počeo da nam se vrti oko tog malog, veoma korisnog predmeta, jedna od najvažnijih stvari o kojoj bi mnogi trebalo da razmišljaju jeste na koji način ga je najbolje zaštititi od spoljašnjih faktora. 

Bez obzira na to da li ste tek kupili novi telefon ili i dalje posedujete stari, zaštitno staklo je nešto što je imperativ za svaki telefon na ovom svetu zbog svog višestrukog značaja. Poznato je da zaštitna stakla pogotovo znače za telefone koji su osetljivi na dodir i koji imaju velike ekrane.

Kako bi se oni adekvatno zaštitili od potencijalnih oštećenja i kvarova, pročitajte na koje sve načine zaštitna stakla mogu da budu delotvorna za telefone i kako odabrati ono najbolje za vaš telefon. 

#1 Najbolja i najefikasnija zaštita od ogrebotina

Zaštitna stakla su najbolja i najefikasnija zaštita od raznih ogrebotina zato što su izuzetno otporna. Zahvaljujući njihovoj debljini  koja iznosi između 0.3 i 0.5 milimetara, ekran će biti odlično zaštićen.

Ona su jako izdržljiva i dugotrajna jer samo staklo poseduje više slojeva koji mu omogućavaju da bude adekvatna i sigurna zaštita za ekran vašeg mobilnog telefona

Kako ne biste morali da brinete da li će ekran da vam pukne svaki put kada vam telefon ispadne na neku površinu, nabavite zaštitno staklo koje će biti prava pomoć u nepredviđenim situacijama. 

Takođe, zaštitna stakla utiču na dugotrajnost vašeg telefona jer ga štite u svakom trenutku. Svaka ogrebotina može da bude pogubna za samu funkcionalnost telefona i da mu “skrate životni vek” zbog sve učestalijih kvarova što na ekranu, što na čitavom uređaju. 

#2 Telefon manje klizi i prirodniji je na dodir

Čovek koji drži telefon u ruci

Pored toga što su zaštitna stakla postala sinonim za vrhunsku bezbednost telefona, ona čine telefon prirodnijim na dodir, zahvaljujući tome što ljudski prsti mnogo lakše “klize” po samom staklu. 


Pored toga, kako su ekrani mobilnih telefona veoma glatki, zaštitna stakla ih, na neki način, čine čvršćim i onemogućavaju telefonu da lako isklizne iz ruke što znatno utiče i na njegovu opštu sigurnost. 

Osim toga, ovo staklo pruža odličnu vidljivost i sprečava direktan kontakt prstima sa ekranom, što može dosta da utiče na njegovu dugotrajnu čistoću. 

#3 Potencijalno mogu da vam uštede dosta novca 

Zamena ekrana mobilnog telefona može da vas košta čitavo bogatstvo. Ukoliko nemate zaštitno staklo i vaš ekran iznenada pukne usled nepredviđenog pada telefona, moraćete da izdvojite popriličnu sumu novca za njegovu popravku. 

Kako biste sprečili tako nešto, najpametnija opcija vam je da nabavite kvalitetno zaštitno staklo koje će vam, u takvim situacijama, uštedeti veliku količinu para. Svaka popravka tehnologije nije nimalo jeftina i isplativa, pogotovo kada je reč o ekranima koji su izuzetno skupi za mnoge modele telefona. 

Ukoliko vam se i zaštitno staklo polomi, što je vrlo mala verovatnoća da može da vam se desi, uvek možete da nabavite novo po znatno povoljnijoj ceni nego što biste to mogli da učinite ukoliko vam se sam ekran telefona slomi. 

Kako da odaberete adekvatno zaštitno staklo za telefon? 

Želite da nabavite kvalitetno zaštitno staklo za vaš telefon, ali ne znate kako da odaberete ono pravo? Pre svega, kod odabira je važno da nađete staklo čija će veličina da odgovara dimenzijama vašeg ekrana na mobilnom telefonu.  

 

Kaljena stakla najbolje štite displej mobilnih telefona jer su, trentuno, najefikasnija i najjača od svih zaštitnih stakla koje možete pronaći na tržištu. Pored toga, ona su jako jeftina i laka za upotrebu. 

mateo

Read Previous

Napadi panike i panični poremećaj: uzroci, simptomi, lečenje

Read Next

Evo kako da školarca najbolje pripremite za početak školske godine

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *