Ostvarivanje ciljeva – kako pronaći motivaciju

kockice-uspeh-strategija

Pexels.com

Da li živite ispunjen život i ostvarujete svoj pun potencijal? Umete da postavite cilj i gazite strastveno ka njemu? Ili možda niste sigurni da li ste na pravom mestu i u kom smeru treba da ide vaša karijera? Još tražite životnog saputnika?

Ponekad je najveća prepreka na našem putu do sjajnog života upravo to što ne znamo šta želimo. Da bismo živeli srećni i zadovoljni svime što ostvarimo, potrebno je da postavimo ciljeve i osmislimo strategiju kako da ih postignemo. Međutim, često čak i uz najveće želje izgubimo motivaciju na putu do svojih ciljeva. Kako da pronađemo prave motive i ne odustanemo od svojih snova? Pročitajte.

Šta je to motivacija i kako pronaći svoje prave pokretače?

Kako doživljavate uspeh? Kao moć, novac, prestižan status u društvu? Ako je za vas uspešnost mnogo više od visokih pozicija određenih društvenim normama i želite balans na svim životnim poljima, motivacija i inspiracija su važni aspekti koje treba razumeti.

Biti svestan sebe, svojih potencijala i vrednosti je pravi put do pronalaženja prave motivisanosti za ostvarenje svih vrsta ciljeva. U tom smislu, tehnike koje se uče na NLP practitioner treninzima imaju široku primenu i te kako mogu da nam koriste. Na internacionalno sertifikovanoj edukaciji moguće je između ostalog otkriti šta nas motiviše, koji su nam ciljevi i kako da ih ostvarimo.

O motivaciji uglavnom i ne razmišljamo sve dok je ne izgubimo. Koliko puta vam se dogodilo dosad? Fokusirani ste, radite na nekom projektu, završavate posao bez ikakvih problema i u sledećem trenutku osećate se usporeno, neskoncentrisano i umorno.

Motivaciju možda najbolje možemo opisati kao proces koji nas pokreće da izvršimo neki zadatak. To je upravo onaj poletan osećaj koji nas nagoni napred ka zacrtanom cilju. Uglavnom govorimo o dve vrste motivisanosti koje na nas deluju svakodnevno.

Spoljašnja motivacija

poslovna-žena-motivacija-ciljevi
Pexels.com

Spoljašnja motivacija se odnosi na spoljne faktore koji nas vode ka cilju. Bilo da je reč o pozitivnim pokretačima poput plate i povišice ili negativnim kao što je strah od kazne ili otkaza, jednostavno smo podstaknuti da idemo napred i izvršimo potrebne zadatke. Spoljašnji motivatori su odlični za postizanje kratkoročnih i dugoročnih prekretnica. Možemo se nagraditi svaki put da postignemo neki fitnes cilj ili napravimo upečatljivu prezentaciju na poslu.

Unutrašnja motivacija

Unutrašnja motivacija se odnosi na unutrašnje faktore koji nas ohrabruju. Da li to naša strast, velika ljubav prema  nečemu ili jednostavno pokušaj da ostvarimo neku korist za sebe, svejedno je. Ovaj poriv moramo pronaći u sebi, naročito kada su u pitanju dugoročne obaveze. Teško je započeti posao ako nismo srcem u tome. Iako je moguće da održimo svoj radni tok nizom spoljnih motivatora, bez inspiracije koja prati motivaciju, teže će nam biti da ostanemo fokusirani.

Zašto je motivacija važna na radnom mestu?

Odgovarajuća motivacija je neophodna da biste ostali zadovoljni svojim poslom. Bez toga rizikujete da postanete neangažovani, što ima mnogo štetnih efekata na duže staze. Osećaćete se sporije i umornije, biće vam teže da se nosite sa stresom, zbog čega dalje rizikujete da upadnete u spiralu negativnosti.

Osobe koje rade bez motivacije imaju veće šanse da sagore na poslu i tako ugroze svoje opšte zdravlje. Vremenom, nezadovoljstvo će se sa radnog mesta preseliti i u vaš dom, sve dok ne dođete do tačke da ne vidite smisao ni u čemu što radite.

Međutim, posao ne mora da izgleda ovako. Čak i ako niste oduševljeni svojim poslom ili kolegama, možete pronaći druge načine da ostanete inspirisani. Upravo zbog toga je samomotivacija ključna, jer omogućava da promenite svoju situaciju, pronađete obnovljeni osećaj svrhe i otkrijete sopstvenu verziju uspeha.

Motivacija je jedna od glavnih tema na brojnim kompanijskim treninzima, odnosno u kompanijama koje brinu o blagostanju svojih zaposlenih. NLP edukacije, team coaching i obuka za sticanje višeg stepena rezilijentnosti su samo neke od strategija koje sprovode firme koje vide uspeh kao rezultat zajedničkog rada i zadovoljnog kolektiva. Team building je takođe među popularnim i efikasnim metodama koje pomažu da radnici ostanu motivisani.

Odnos između ciljeva i motivacije

Ciljevi povećavaju našu motivaciju, ali nam je motivacija potrebna da preduzmemo korake ka svojim ciljevima.

motivacija-uspeh-žena
Pexels.com

Dakle, veza između ciljeva i motivacije je kompleksna. Iako nas postavljanje cilja može motivisati, moguće je da se nećemo osećati motivisano da cilj postavimo. U slučaju da ne postignemo cilj, to nas dodatno može demotivisati i smanjiti naše samopoštovanje. Zbog toga je od vitalnog značaja da postavimo sebi realne ciljeve i tako održimo motivaciju na visokom nivou.

Kako postavljanje ciljeva poboljšava motivaciju?

Ciljevi poboljšavaju našu motivaciju tako što nam daju opipljive rezultate našeg truda i rada. Svaki put kad završimo neki posao ili obavezu imamo osećaj postignuća i motivisani smo da nastavimo dalje, ka većem cilju. Prema tome, ključ je u pravilno postavljenim ciljevima.

Evo kako da koristite postavljanje ciljeva da biste poboljšali svoju motivaciju:

#1 Postavite SMART ciljeve

Jedan od najboljih načina da postavite ciljeve jeste uz pomoć SMART metoda. Ovaj akronim označava ciljeve koji su:

  • S (Specific – konkretno) – Šta pokušavate da postignete? Koje akcije ćete preduzeti?
  • M (Measurable – merljivo) – Kako ćete znati da ste uspeli?
  • A (Achievable – ostvarljivo) – Možete li ispuniti cilj sa svojim trenutnim veštinama i resursima?
  • R (Relevant – relevantno) – Da li je ovaj cilj u skladu sa vašom širom svrhom i vrednostima?
  • T (Time limited – vremenski ograničeno) – Koji je vaš rok?

I vaša karijera i lični ciljevi treba da slede ovaj metod. To će vam pomoći da postavite realna očekivanja za ono što možete postići. Ujedno bićete pošteđeni razočarenja i obeshrabrenja koji prate nepostignute ciljeve.

#2 Počnite sa malim ciljevima

Vaša lista ciljeva treba da bude popis manjih obaveza koje vode ka nekom višem cilju. Veoma je važno da isplanirate male i lake prve korake. Kada ih postignete dobićete trenutni osećaj napretka, čime se neizbežno povećava motivacija za dalje delovanje.

#3 Pratite svoj napredak

ciljevi-motivacija-sveska-telefon
Pexels.com

Jednom kada uđete u tok postavljanja i postizanja ciljeva, lako je izgubiti pojam o tome koliko ste daleko stigli. Napravite sistem u svom planeru za praćenje postignutih rezultata ili preuzmite neku mobilnu aplikaciju da biste stalno imali uvid u svoj napredak. Kada pratite svoj razvoj lakše je da održite motivaciju.

#4 Nagradite sebe

Postizanje ciljeva je težak posao. Ako su u skladu sa vašim vrednostima i svrhom, u suštini ćete verovatno veći deo vremena biti motivisani da radite na njima. Međutim, čak i u idealnom slučaju postoje oni ne tako laki dani kada vam malo dodatnog podstreka dobro dođe. Nagradite sebe da biste održali energiju na nivou.

Kako da se motivišete da postignete svoje ciljeve?

Više je nego očigledno da ciljevi mogu poboljšati našu motivaciju. Međutim, jednako je jasno da je to dvosmerna ulica, te da svaki put kada neki cilj postignemo, naša motivacija raste i pomaže nam da dođemo do sledećeg cilja.

Naravno, kako napredujemo i rastemo, ciljevi koje želimo ostvariti postaju teži i to je upravo onaj momenat kada moramo ostati dosledni i motivisani. Neki od načina da to postignemo podrazumevaju vođenje dnevnika zahvalnosti, stalno podsećanje na to zašto uopšte ciljeve želimo ostvariti, kao i  vežbanje rezilijentnosti.

Oslonite se na ljude koji vas podržavaju, istražite među prijateljima ili na internetu ko su ljudi koji su uspeli da ostvare ono što vi nameravate. Održavajte pozitivnu energiju i vizuelizujte budućnost onakvu kakvu želite.

Imajte u vidu i to da stanje našeg uma u velikoj meri utiče na to hoćemo li ostvariti zamišljeno. Ako radimo na tome da uvek imamo pozitivan pristup i umesto prepreka se fokusiramo na ciljeve velike su šanse da ćemo ih zaista i postići.

Srbijanka Stanković

Read Previous

Šta je išijas i šta ga uzrokuje?

Read Next

Izbor idealnog kućnog ljubimca za vaš stan

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *