Detalji koji će dati toplinu vašoj kuhinji

uređenje-kuhinje-bela-kuhinja

Pexels.com

Uređenje doma je uvek izazov. Kada se upustite u avanturu zvanu renoviranje, pored finansijskih sredstava, trebaće vam dosta strpljenja sa majstorima, kao i tačna zamisao šta želite da postignete renoviranjem. Budžet je bitna stavka, jer svoje želje ipak morate uskladiti sa novcem kojim raspolažete. Zato se najpre konsultujte sa stručnim licima, šta biste za vaš budžet mogli da očekujete, kako ne biste kasnije skliznuli u veće troškove. Kompromis je često neophodan, pa budite spremni na njega. Jer nekada je nešto tehnički neizvodljivo, i ne zavisi sve od novca.

Kuhinja je srce svakog doma. To je mesto gde se porodica okuplja kako ujutru, tako i uveče. Kuhinja ne služi samo kao prostor u kome se porodica okuplja da bi doručkovala ili ručala, i zato je jako bitna njena funkcionalnost, ali i dizajn. U kuhinji se prave planovi za tekući dan, spremaju se obroci, ali i okupljaju prijatelji na šoljici kafe, i slatkoj dozi razgovora. Zbog svog centralnog mesta u svakom domu, jako je bitno kuhinju opremiti detaljima koji će je ulepšati, i dati joj lični pečat.

Staze za kuhinju – dodatak sa kojim nema greške

Kako ne biste slepo pratili trendove, i otišli u krajnost, najbitnije je da dobro istražite ponudu i svoje želje uklopite sa celokupnim enterijerom u svom domu. Danas se mogu pronaći brojni saveti na internetu, ili se konsultujte sa nekim dizajnerom, ukoliko ne želite da pogrešite. Staze za kuhinju mogu dodatno oplemeniti prostor, pa je odabir prave staze jako bitan. Najčešća greška kupaca jeste u dimenzijama koje biraju. Kako vam se ne bi desilo da izaberete premalu stazu, pre potrage izmerite, i utvrdite koje vam dimenzije odgovaraju. Česta dilema kupaca je i oko dezena, materijala, kao i samog održavanja staze.

Uglavnom se staze preporučuju kada je u pitanju prostorija manjih dimenzija, ali to nije isključivo pravilo. Prostranije kuhinje ćete dodatno oplemeniti stazama dužih dimenzija, i obrnuto, manje kuhinje će biti savršene sa stazama manjih dimenzija. Prostranije staze mogu ići i do 2 metra u dužinu, dok se za manje kuhinje preporučuju dimenzije 0.7 m * 1.4 m. Najbitnije je da staza pruži stabilnost i da se ne kliza.

Prednosti staza u odnosu na tepihe

Ranije je skoro svaka kuća imala tepihe u svim prostorijama, dok su hodnik krasile staze. Vremenom trendovi su se promenili, pa se sada u svim prostorijama mogu staviti staze, i na taj način dodatno ukrasiti dom. Jako su popularne i zahvalne zbog lakog održavanja. Prilikom usisavanja, usisavate znatno manju površinu, a neke od njih možete i sami oprati u veš mašini. Ukoliko poželite da ih za neku priliku sklonite, lako ćete ih urolati i odložiti negde sa strane.

Podloga staze je napravljena od neklizajućeg materijala, pa nema bojazni da ćete se okliznuti i pasti. Veliki je izbor staza za kuhinju koje poseduju antialergijska i antibakterijska svojstva, što je u današnje vreme jako bitno. Generalno, najveća prednost staza u odnosu na tepihe je što je njihivo održavanje dosta lakše zbog manjih dimenzija, pa ne morate za svaku fleku zvati tepih servis, već ih možete oprati i sami.

admin

Read Previous

Šampanjac – bogata istorija i moderna tehnologija u jednom penušavom gutljaju

Read Next

11 najboljih espresso aparata za vaš dom

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *